Simán letagadta a KDNP-s EP-képviselő, hogy pártjának ifitagozata csillagos házat matricázott

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 23., 17:27
kommentek
5
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Fake news.”

A múlt héten Hollik István (Fidesz) egy sajtótájékoztató keretében felmatricázta az Amnesty International budapesti irodájának ajtaját, mondván, hogy „az Amnesty Internationalhez hasonló – bevándorlást támogató – szervezeteket nevén kell nevezni, és nyíltan harcolni kell ellenük”. A „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matrica elhelyezését a KDNP ifitagozatának, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) külügyekért felelős alelnöke, Tisóczki Flóra folytatta, méghozzá a Menedék Egyesületnek helyet adó egyik Népszínház utcai épületnél, amiről rögtön a matricázást követően ki is derült, hogy egykor csillagos ház volt, vagyis egy olyan lakóhely, amit a vészkorszakban sárga csillaggal jelöltek meg, hogy világos legyen, ott zsidók élnek.

Tiltakozik az OSA Archívum a KDNP gyalázatos matricázása miatt

Az Archívum szervezte a 2014. évi csillagos házak programot. „A Blinken OSA Archívum, a világ egyik legjelentősebb hidegháborús és emberi jogi dokumentumokat őrző archívuma, a 2014. évi csillagos házak program szervezője, mélységes felháborodását fejezi ki a Kereszténydemokrata Néppárt gyalázatos akciója miatt.”

A csillagos ház felmatricázása erős reakciókat váltott ki, többen kikérték maguknak. Egyikük levelet írt Ujhelyi István szocialista EP-képviselőnek. Aki nem volt rest, fogta, lefordította a levelet és körbeküldte az Európai Parlament többi képviselőjének azzal a kommentárral, hogy „nem hiszem, hogy ez az erkölcstelenség további magyarázatot igényelne”.

A EP-képviselőknek szánt levél eljutott Hölvényi György KDNP-s politikus, egykori államtitkár, szintén EP-képviselőhöz is, aki simán letagadta a történteket, és a miniszterelnök által is kedvelt fake news kifejezéssel minősítette pártjának tettét, miszerint ilyesmi nem történt.

„A magyar kommunista hagyományt követve a bukott szocialisták képviselője abból akar gátlástalan előnyt szerezni, hogy kihasználva a magyar helyzetről való pontos információk hiányát, hazudik” – írta Hölvényi.

A KNDP-s szerint pártjának fiataljai semmilyen szélsőséges cselekedetet nem követtek el, még a gondolat is távol áll tőlük, és az egész ügy csak Ujhelyi saját politikai érdekeit szolgálja.

Ennél nagyobbat, mondjuk, nehezen lehetett volna hazudni.

false

 

Fotó: MTI

(444.hu)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 23., 17:27
kommentek
5
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  naki
  2018. június 25., hétfő 08:17
  1942-ben ismertem meg Újhelyi Istvánt, egy ismerősöm, név szerint Galván Tivadar mutatta be nekem, aki az autógyárban dolgozott. Akkor még nem sejtettem, hogy Hölvényikkel fogok találkozni.
 2. 4
  tiszapolgári
  2018. június 24., 09:18
  Nem tudsz belépni a KISZ-be?
  Lépjél be az IKSZ-be!
  Könnyű, mint az egyszeregy,
  Lényegében egyre megy.
 3. 3
  rworse
  2018. június 24., 08:53
  erdőspéterkurvaanyád

  De ez itt egy fakenewsgyár, úgyhogy a fenti megjegyzésem el se hangzott - ha netán Hölvényi reklamálna.
 4. 2
  szegedi789
  2018. június 23., szombat 22:32
  Az ötös számú vágóhídban csinálja meg Vonnegut bombázás visszatekerését.
  Ha azt modják, hogy t. flóra csak a lutra albumához keresett megfelelő matricát, és pont Menedék Egyesület ajtajánál talált egyet...
  Arra már nem tudnék semmit mondani.
 5. 1
  csulla
  2018. június 23., szombat 21:10
  A kis-nyílasok újra remélnek!

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk