Véget vetni a bujkálásnak – Pesti flashmob a homofóbia ellen

  • narancs.hu
  • 2015. május 11.

Fekete Lyuk

Két mosolygó ember halad el melletted kézen fogva. Meglepődsz? És akkor sem, ha azonos neműek? Egy rendhagyó akció megpróbálja kicsit jobb hellyé tenni ezt az országot.

„Május 17-én, a homofóbiaellenes világnapon Budapest belvárosában több száz önkéntes civil részvételével flashmobot rendezünk, Kézfogó címmel. Betekinthetünk abba, milyen lenne a világunk, ha magától értetődő, természetes dolog lenne, hogy egynemű párok nyilvános terekben is felvállalják szerelmüket” – áll az esemény leírásában.

false

A „Szemtől szembe” LMB-jogi kampány most tett közzé egy fasza promóvideót. „A film üzenete, hogy csak akkor élhetjük meg saját szabadságunkat és önazonosságunkat, ha minél többen véget vetnek a kellemetlen bujkálásnak, ha minél többen vállalják nyilvánosan is szerelmüket, nemi identitásukat” – írják a szervezők. „Ezt senki nem teszi meg az egyén helyett, magától nem történik meg a változás. Ugyanakkor a többségi társadalomnak is feladata, hogy a magukat felvállalni kívánó LMB emberekkel szolidaritást vállaljon.”

A flashmobhoz legalább 300 ember részvétele szükséges, lehet csatlakozni, további részletek itt.

Figyelmébe ajánljuk