Széles Gábor olyan interjút adott, hogy abba az egész világmindenség beleremeg

  • narancs.hu
  • 2017. november 24.

Fekete Lyuk

Majdnem miniszter lett belőle.

Az EgerHíreknek adott interjút egy gazdasági fórum előtt az ember, aki valószínűleg az összeesküvés-elméletek és konteók egyik legnagyobb magyarországi terjesztője, bizonyítja ezt a Facebook-oldala is. A Széles Gáborral készült beszélgetésben csodálatos mondatok hangzanak el, mi most kiválogattuk a legjobbakat, amelyek bizonyítják, mennyi, de mennyi mindent vesztett ez az ország azzal, hogy Széles nem maradt inkább a politikai pályán.

Kiderül például az interjúból, hogy miféle újságírókat nem szeret Széles Gábor:

Ketté kell választani a dolgot. Ha nem az én »oldalamról« érkezik az újságíró, akkor felmerül, hogy ellenséges céllal készít interjút, azért, hogy kifigurázhasson. Ebben az esetben természetes, hogy elvárom a rögzítést. De sajnos van egy másik tapasztalatom is, sokszor a »mi oldalunknak« is adtam már interjút, akik vagy felkészületlenek voltak vagy úgy vitték bele a saját gondolataikat az anyagba, hogy elcsúszott a súlypont.

De azt is elmondja, miért nem lett miniszter:

(…) Sokszor szóba kerültem, de voltak objektív okai is, hogy nem kerültem be a kormányba. 2010-ben például azért nem, mert előtte egy évvel súlyos vírusfertőzést kaptam, ami megtámadta az egyensúlyozó ideget. Orbán Viktor többször járt nálam, gazdasági témákról beszélgettünk, de látta, hogy milyen állapotba kerültem. Körülbelül 1,5-2 évbe telt, mire felépültem. Bizonyos szempontból a legrosszabb időszakban jött a betegség.

false

 

Fotó: YouTube/Echo Televízió

És hogy bánta-e, hogy végül mégsem lett miniszter?

„Akkor igen, bántam, mert az esélyem megvolt. De valószínűleg akkor sem lettem volna, mert Simicska Lajos mindig ellenségének tekintett. Az okokat nem tudom, életemben talán kétszer beszéltünk. Ő maga akadályozta volna meg a kinevezést.”

A legizgalmasabb kérdés pedig nyilván az, hogy Széles jövőre is támogatni fogja-e a Fideszt. Szerencsére erre is választ kapunk:

„Közvetett formában biztosan. Az Echo Telelvízió megalapítása is ezt a célt szolgálta. 2004-től 2010-ig legalább 6 milliárd forintot tettem bele a médiába. Az idei választásokból inkább a példamutatásommal szeretnék részt vállalni, azzal, hogy kiállok az elveim mellett.”

Figyelmébe ajánljuk