Tudja, melyik magyar miniszterelnök tiltotta be a húsvéti tojásfestést?

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 16., 13:04
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Gyurcsány Ferenc? A rettenetes Hóbagoly? Valaki más?

Szó szerint idézzük “a tyúktojásnak húsvétkor szokásos festéséről és más ily kikészítéséről” szóló rendeletet, közelebbről azt a három paragrafust, ami elzárással és pénzbüntetéssel is fenyegette a tojásfestőket.

1§ A tyúktojásnak a húsvéti ünnepek alkalmából szokásos festése vagy hasonló kikészítése, továbbá az ily festett vagy kikészített tyúktojásnak forgalomba hozatala az ország egész területén tilos.

2§ Aki a jelen rendelet rendelkezését vágy a hatóságnak a jelen rendelet alapján kibocsátott rendelkezését megszegi, az, amennyiben cselekménye súlyosabb büntető rendelkezés alá nem esik, kihágást követ el és az 1914 :L. t.-c. 9. §-a értelmében két hónapig terjedhető elzárással (...) pénzbüntetéssel büntetendő.

3§ Ez a rendelet kihirdetésének napján lép életbe és kihirdetéséről a helyi hatóság az illető helyen szokásos módon gondoskodni köteles...

false

 

Fotó: MTI-Rosta Tibor

Nos, beugrott már?

A rendelet 1916. április 5-én kelt “a háború esetére szóló kivételes intézkedésekről alkotott törvényes rendelkezések alapján”, jelentőségét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy maga a miniszterelnök, Tisza István írta alá.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 16., 13:04
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    tiszapolgári
    2017. április 17., hétfő 11:38
    A húsvéti tojásfestést a Rákosi-rendszer három miniszterelnöke, Soros György, Dobrev Klára és Simicska Lajos tiltotta be. Szerencsére 1956. október 23-án Orbán Viktor elnöki rendelettel bevezette a kötelező tojásfestést, de természetesen ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy a sógorának volt egy tojásfestékgyára Répcelakon.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk