Álljunk meg egy szóra, és beszéljünk az új Poirot elkeserítő bajszáról és akcentusáról

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 22.

Film

Hogy a fenébe gondolta ezt Kenneth Branagh!?

Megjött a legújabb előzetes a novemberben (itthon november 9-én) mozikba kerülő Gyilkosság az Orient expresszenhez, amiből az mindenképpen kiderül, hogy a filmet rendező Kenneth Branagh kicsit akciódúsabbra vette a figurát, mint elődjei. Bár azt nem teljesen értjük, mit szólna Agatha Christie ahhoz, hogy a belga származású detektív az egyik jelenetben jól leüti a luxusvonat egyik utasát, de ez mellékes, elvégre haladni kell a korral, Poirot sem lehet örökké sétapálcával mászkáló piperkőc. Ugyanakkor megint itt van az arcszőrzet és a hang problematikája: Kenneth Branagh nemcsak megrendezi a filmet, hanem el is játssza a főszerepet, és egyelőre nagyon félünk, hogy nem ő volt a legjobb választás. A bajuszról már értekeztünk, a mostani trailerből pedig a belga akcentusról is kiderül egy-két dolog. Például az, hogy nem a legjobb, vagyis inkább azt mondanánk, Branagh nem is próbálkozik.

via GIPHY

Ami mégis vigasztalja a mozibarátot, hogy a film majdhogynem olyan színészeket vonultat fel, mint a legendás 1974-es, Sidney Lumet rendezte változat, amelyben Sean Connerytől Ingrid Bergmanon át ott volt a korabeli filmvilág legjava. Ezt nagyjából most is igaz lesz: Branagh többek között meggyőzte Judi Dench-et, Johnny Deppet és Willem Dafoe-t is. Hogy mindebből mi sül ki, az novemberben kiderül.

Murder on the Orient Express Trailer #2 (2017) | Movieclips Trailers

Murder on the Orient Express Trailer #2 (2017): Check out the new trailer starring Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, and Penélope Cruz! Be the first to watch, comment, and share trailers and movie teasers/clips dropping soon @MovieclipsTrailers.

Figyelmébe ajánljuk