DVD

Bosszútól fűtve

  • - kg -
  • 2013. szeptember 29.

Film

Mi a közös a dán Niels Arden Oplev, a német Oliver Hirschbiegel és - csak hogy koreai példánk is legyen - a dél-koreai Kim Jee-woon munkásságában? Hát, csak annyi, hogy Hollywoodba érve úgy darálta be őket a rendszer, mintha nem is nemzetközileg ünnepelt rendezők, hanem kávéhordó gyakornokok lennének.

A bukást jegyző német arra kellett, hogy zombis filmet készítsen Kidmannek, a dél-koreai fenomén Schwarzenegger újraindítása céljából kapott munkavállaló vízumot, Oplev pedig, A tetovált lány (az eredeti) rendezője Colin Farrell és Noomi Rapace (a tetovált lány - az eredeti) akciókézfogóját volt hivatott skandináv árnyalatokkal mélyíteni. A dán filmje maga az akciós állatorvosi ló, melyet prevenciós célból minden Amerikába tartó rendezőnek le kéne vetíteni. Csak hogy világos legyen, miként mogyorózza meg Hollywood a tétova tehetségeket. Úgy például, hogy egy teljesen lehetetlen történetben Colin Farrell (látszólag alvilági erősember, egyébként László nevű, magyar származású bosszúálló) és Noomi Rapace (látszólag kedves szomszéd, egyébként francia származású bosszúálló) addig nézi egymást a szomszéd háztömbök erkélyeiről, mígnem sorsuk (mi is lehetne más, mint a bosszúállás) kérlelhetetlenül összefonódik. Az összefonódást Isabelle Huppert (ki más, mint a svéd Rapace anyukája) házi kosztja olajozza, de feltűnik F. Murray Abraham is mint ősmagyar apafigura, meg néhány albán is. Már csak az hiányzik, hogy Mads Mikkelsen is bekukkantson zsidó kínaiként, ám még ő se tudná megmenteni ezt a népek barátságtalanságát hirdető képtelenséget.

Forgalmazza a Pro Video

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.