Csak a sikoltást hallod – A köztévé sorozata fiatalokról

  • Gera Márton
  • 2015. május 5.

Film

A Kossuthkifli kapitális buktája után újabb sorozattal próbálkozik az állami tévé. Itt az Egynyári kaland: fiatalok, nyár, Balaton – jól hangzik?

Hihetetlen, de igaz: mintha az utóbbi időben nem csak arról szólna a köztévé, hogy készítsünk minél unalmasabb műsorokat. A Kossuthkifli után rögtön itt az újabb minisorozat, hat részben mondják el, amit a nyárról és a Balatonról tudni érdemes. Ifjúsági sorozatot készített Dyga Zsombor, olyat, ami egykoron nagy divat volt, egy generáció dúdolta anno, hogy na, végre itt a nyár. Most pedig az Intim Torna Illegál szerzeményét lehet dúdolni, mert az első, ami feltűnik, hogy elég fülbemászó a főcímdal.

Amúgy nincs nagy truváj: az Egynyári kaland működött volna a nyolcvanas években, és valamennyire működik most is. Érettségizett fiatalok mennek dolgozni a „magyar tenger” partjára, de leginkább buliznak, és keresik az alkalmat, hogy egymás ágyában kössenek ki. Ami olykor sikerül is, de mivel a köztévén vagyunk és viszonylag korai idősávban, ezért a néző nem látja, csak hallja, miként sikongat az alany. És hallja, hogy néha olyan nyelven beszélnek a szereplők, amit a fiatalok távolról sem ismernek, csak retorikai kurzusokon találkozni vele.

Közben zajlik a már százszor látott cselekmény, a srác féltékennyé akarja tenni a lányt, a milliárdos szállodatulajdonos beleszeret a lányba, nyilván lesznek még itt bonyodalmak. Persze, szigorúan csak olyanok, amik nem ártanak senkinek, mert igazából ez a sorozat legnagyobb érdeme, hogy tud kellően laza lenni, nem veszi magát komolyan, és nem akar kényszeresen nevettetni. Talán ezt hívjuk könnyed, vasárnapi esti szórakozásnak.

false

Fiatal színészek játsszák a szerepeket, Vecsei Miklós, Rubóczki Márkó és Héricz Patrik ügyes, Schmidt Sára, Dobos Evelin és Döbrösi Laura kevésbé ügyes. Feltűnik Mucsi Zoltán, de most már inkább az a kérdés, van-e olyan film vagy sorozat, amelyben nem tűnik fel Mucsi Zoltán.

Mindenesetre nagyon találó a cím, tényleg nem több ez a sorozat, mint az egynyári kaland. Élvezzük, de aztán már el is felejtjük.

Egynyári kaland, vasárnap esténként a Duna tévén.


Figyelmébe ajánljuk