DVD

Hegyek között

Film

Az nem túl jó jel, ha egy filmtervet kézről kézre adogatnak. A Hegyek között már az azonos című romantikus ponyvaregény adaptálásának ötletétől fogva alkotótól alkotóig vándorolt: több forgatókönyvíró- és rendezőjelölt lepasszolta és újraírta, a főszerepekből kihátrált Michael Fassbender, Charlie Hunnam, Margot Robbie és Rosamund Pike is.

Egy agysebész (Idris Elba, ki más) és egy fotóriporter (Kate Winslet) gépét törlik, holott sürgős teendőik lennének (esküvő és egy gyermek műtétje). Felbérelnek egy magánpilótát, de az agyvérzést kap repülés közben, így lezuhannak Utah vadregényes hegyei között. Innentől egymásra utalva kell túlélniük… A film nem árul zsákbamacskát, már az elején biztosítja ügyfeleit: idővel a hősök egymás karjában kötnek ki. De a Hegyek között sem katasztrófa-, sem pedig romantikus filmként nem működik. Mindkét zsáner alacsony lángon pislákol, és az alkotók kispórolják a következetes építkezést mindkét történetívből. A szereplők problémákkal szembesülnek (pl. lezuhannak egy szirtről), de sosem derül ki, hogyan is evickéltek ki szorult helyzetükből. Azt sem magyarázza túl a forgatókönyv, hogy hogyan is szeret egymásba a két túlélő, akik mindketten ordas közhelyekből vannak összefércelve (a robusztus, hallgatag férfi fájdalmas múlttal, a keménynek látszó, de valójában gyenge nő). Csak Winslet és Elba színészi hozzáértése és természetes összhangjuk tud némi életet lehelni a figurákba.

A film vége magasan a legjobb, mivel veszi a fáradságot, hogy foglalkozzék a hazatéréssel és a visszailleszkedés nehézségével.

Forgalmazza a Bonton Film

Figyelmébe ajánljuk