Dildóval a tudományért - Masters of Sex

szerző
Soós Tamás
publikálva
2013/45. (11. 07.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nagy műgonddal díszletezett hollywoodi filmekből ismerhetjük azt a doktortípust, amelyik prűd pedantériája mögött tudományos hévvel lelkesedik a szexért. Főleg az 50-es években szaladgáltak a kórházak folyosóin az elfojtásaikat kutatásba forgató fehérköpenyesek: William Masters például stopperrel és Ulysses nevű, kamerával felszerelt dildójával hatol a női orgazmus problematikájának mélyére, miközben otthon hiába próbálja megtermékenyíteni feleségét. Segítségére a takaros háziasszonyok képmutató normájából formás lábbal - és két elfogyasztott férjjel - igencsak kilógó egykori nightclubénekes, Virginia siet, akinek karrierszeretetét elhanyagolt gyerekek, szabados szexuális életét pedig férfiúi pofonok jelzik.

false

Ha a puha, szemérmes humorral, illetve Lizzy Caplan és Michael Sheen érzékeny alakításaival dekorált sorozatnak akad drámai deficitje, az a magánszférába srófolt konfliktusok terén rejtőzik: az ön- és egyedülálló Virginia, az ideális családot a konzervatív WASP-etika mentén elképzelő háztartásbeli Libby és az érzelmeit kifejezni képtelen zseni doki avítt afférokkal koptatja a képernyőt.

Sokkal izgalmasabb, amikor a munkahelyen kuszálják a szálakat, ahol tudományos elhivatottsága mögött mindenki csak arra gondol, és a Masters of Sex minden csepp keserű humort kifacsarhat a tudomány oltárán lezavart közösülésekből. A sorozat hosszú távú kapcsolatot épít, minden epizódra elegendő drámát porcióz, az első pár epizód így csak illedelmes előjáték: a csúcspont még messze, de burjánzik már annyi izgalom, hogy eljussunk odáig.

Jelenlegi értékelés
3,5

szerző
Soós Tamás
publikálva
2013/45. (11. 07.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    Dori Szalai
    2013. november 25., hétfő 20:43
    Az gondolom, hogy ezt a sorozatot igazán az értheti aki benne él az amerikai kultúrában. Ebből a szempontból pedig a sorozat zseniálisan mutatja be az amerikai prüdériát, amelyet a szex irányába tanusitanak. Mig Amerikában az agresszió mindennapos és elfogadott része az életnek addig a szex a világon a legnagyobb tabu. A sorozat ugyan az 50-es években játszódik de azt kell, hogy mondjam keveset változott a kisvárosok világa és a nők és férfiak közötti viszony. Maximum annyiban, hogy a nők mára emancipálódtak és úgy érzik, hogy ez azt jelenti nőiségük egyáltalán nem fontos. Remélem sokan nézik itt a sorozatot és tanulnak belőle ugyanis véleményem szerint, ha kicsit többet koncentrálnának a szexre és megtanulnák élvezni azt, akkor talán kevesebb lenne itt az agresszió. :P

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra

még több Kultúra...