Narancslista 2013 – Az év férfi színészei

  • narancs.hu
  • 2013. december 19.

Film

Egy tini, egy sofőr, egy szépfiú és a többiek: szerintünk ők voltak a legjobbak az idei filmekben és sorozatokban. Szavazza meg kedvencét!

1. Mads Mikkelsen

false


Centiméterekre van csak az igazi világhírtől, midőn a családi magazinok olvasói is ismerősüket látják benne. Hogy célba ér-e, a közeljövő zenéje lesz, de mit érdekel ez minket, amikor mind skandináv pályán (A vadászat), mind hollywoodi terepen (Hannibal) kiválóan teljesít.

2. Matthew McConaughey

false

Szépfiúimidzsét ugyan megtartotta, de a jófiús vonásokat úgy hagyta el, mintha bírósági felszólítást kapott volna. Amit a Gyilkos Joe-ban (többek között egy csirkecombbal) művelt, azért nem osztanak Oscart, mert a kimondhatatlanul prűd Oscar-osztók inkább az olyan alakításokra vevők, melyeket Matthew hamarosan bemutatandó filmjében, a Mielőtt meghaltam címűben produkál.

3. Joaquin Phoenix

false

Azon ugyan lehet vitatkozni (bár minek), hogy a The Master blöff volt-e, avagy a legmagasabb művészet, ám az biztos, hogy Joaquin Phoenix akkorát alakított benne, hogy az már nem is fair a sok jó nevű, az ipart tisztességesen űző színészkollégával szemben.

4. Moises Arias

false

Amikor tinédzserek vagyunk, minden lehetséges. Lehet barangolni (heteken-hónapokon át) az erdőben, vérszerződést kötni, furcsának vagy egyenesen hülyének lenni: akkor is mi vagyunk az élet királyai. Vagy legalább A nyár királyai, amelyben a Biaggio nevű sajátos eset szerepében mutatott be a 19 éves Moises Arias 10 pontos alakítást.

5. Leonardo DiCaprio

false

Végre egy színész, aki fel merte vállalni, hogy a vadnyugaton nem a hófehér, ragyogó fogsorok dívtak, hanem a sárgás, ápolatlan modellek. Emellett ő nyújtotta a Django elszabadul színészileg legjobb teljesítményét is, még ha tudjuk, hogy Christoph Waltznak állt is a zászló. És akkor még nem beszéltünk A nagy Gatsbyben elkövetett szenvedő ábrázatokról, melyek képesek voltak milliókkal elhitetni, hogy Leóból színész lett.

6. Barkhad Abdi

false

Limuzinsofőrből vászonrepesztő színésszé? A Phillips kapitányt amúgy is jó szívvel ajánlanánk, miatta viszont egyenesen kötelező.

7. Bradley Cooper

false

Azon túl, hogy ő volt a helyes pali a Másnaposok-szériában, nem igazán tudtunk volna mit mondani róla – egészen mostanáig. A Napos oldal bipoláris főhőseként azonban mindazt hozni tudta, ami az év talán legjobb romantikus vígjátékához szükséges volt. Alig várjuk, hogy januárban megnézhessük, hogyan áll helyt FBI-ügynökként az American Hustle-ban!

8. David Tennant

false

Ha pattanásig feszült, éles, pontos és mániákus, mégis rokonszenves férfit kell játszani brit sorozatban, akkor mostanában ő a tökéletes választás. A Broadchurchben és a The Escape Artistban is hibátlanul hozta nagyjából ugyanazt a figurát, amellyel egyelőre képtelenek vagyunk betelni.

9. Lennie James

false

Mocskos zsarut játszani felettébb hálás feladat, olyan mélységekbe azonban, amilyenekbe ő vezette a nézőket a Low Winter Sunban, csak a legnagyobbak mernek kirándulni. És Lennie James még a Walking Deadben és a Runban is derekasan helytállt ebben az évben.

10. Tom Hanks

false

Azt hittük volna, hogy már kimerülőfélben van? Csak egy jó rendező és egy erős történet kellett neki a szomáliai kalózok által túszul ejtett Phillips kapitányról, hogy újra izgatottan beszélhessenek róla szerte a világon.

Az év legjobb filmjeit mutató listánk itt, a legjobb sorozatokat sorrendbe állító pedig itt olvasható. Itt pedig a legjobb színésznőké. Jön, jön, jön még: az év csalódása. A Narancslista 2013 szavazói voltak: Bori Erzsébet, Greff András, Iványi Zsófia, Kovács Bálint, Köves Gábor, Markó Anita, Szabó Ádám, Turcsányi Sándor, TPP.

Figyelmébe ajánljuk