Ridley Scott döntött: Spaceyből nem lesz karácsonyra milliárdos seggfej

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 09., 07:46
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Eljátszotta a világ leggazdagabb emberét, Oscart emlegettek, most újraveszik a jeleneteit.

Nem túl gyakori jelenség, hogy egy kész filmből kiradírozzanak egy szereplőt, ráadásul egy igen fontos szereplőt, most mégis ez történik Ridley Scott már dobozban lévő, a karácsonyi moziszezonra időzített, Oscar-várományos filmjével. Amikor Scott új filmje, A világ összes pénze első előzetesei megjelentek, boldog-boldogtalan Oscart kiáltott, látván milyen félelmetesen fest Kevin Spacey a világ egykori leggazdagabb embere, J. Paul Getty szerepében. Getty hatalmas vagyona mellett arról volt nevezetes, hogy a világ legfukarabb embereként hosszú ideig nem volt hajlandó kifizetni az elrabolt unokája után követelt váltáságdíjat, majd amikor hosszas vonakodás után mégis fizetett, akkor is csak kölcsönadta a pénzt, négyszázalékos kamatra.

Nos, őt alakította a nemrég szexuális zaklatások egész sorával megvádolt színész, akit időközben a House of Cards című sorozatból is kirúgtak.

false

Scott filmjéből csak azért nem rúghatták ki, mert a mű már elkészült, de a producerek erre a helyzetre is találtak megoldást, csakhogy Spacey-telenítsék a filmjüket: úgy döntöttek, hogy Spacey valamennyi jelenetét az utolsó utáni pillanatban újraveszik az Oscar-díjas Christopher Plummerrel (interjúnk vele itt) – eléggé sietniük kell, hiszen a karácsonyi bemutató itt van a nyakukon.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 09., 07:46
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  húsleves
  2017. november 09., csütörtök 14:15
  „Nem túl gyakori jelenség, hogy egy kész filmből kiradírozzanak egy szereplőt”
  *
  Puskást kiradírozták a „Csodacsatár”-ból, miután disszidált, majd az áldott rendszerváltásnak köszönhetően visszaradírozták ugyanoda.
 2. 2
  Cheyenne
  2017. november 09., csütörtök 10:14
  @sachs

  Elképesztő, torz, gyalázatos, ahogy mentegetsz.

  Gázszerelőt, ha elkapják, azonnal kirúgják szexuális zaklatásért. (Bizonyára, ha a feleségedet, lányodat zaklatná, te egy ejnyebejnye után hagynád tovább dolgozni velük. Vagy: Ha mást zaklatna, te hagynád a lányodat együtt dolgozni vele, nyilván.)

  Ez az ember, Marton, hosszú évtizedekig csinálta, amit csinált. A nyilvános szégyen éri. Egy áldozat hosszú évtizedekig megalázottként volt kénytelen együtt élni Marton rajta elkövetett gyalázatán, és most szegény szarházi lelkiállapotáért aggódjunk? A munkája révén miatt követhette el, amit megtett. Most sem ért nem bán semmit. Bíróság előtt lenne a helye, utána börtönben. Ott megtapasztalná, milyen a nem kölcsönös beleegyezésen alapuló szex.

  Spacey és Wenstein ellen hivatalos rendőri nyomozás indult. A magyar szarháziak ellen semmi. Sajnáljuk őket, szegényeket mennyire bánccsák a csúnyák.
 3. 1
  sachs
  2017. november 09., csütörtök 08:32
  Itt is, ott is lehet látni a sajtóban olyan felvetéseket, hogy a sztárokkal szemben nem lehetünk elnézőbbek a zaklatás megítélésében, mint a civilekkel szemben. Csakhogy itt már messze nem arról van szó, hogy elnézőbbek vagyunk, hanem éppen fordítva. A szerencsétlen Marton ezerszeresen bűnhődik. Egy gázóra leolvasó kihágásai például nem uralnák heteken át a sajtót, nem akarnák kirúgni az állásából, nem akarnák visszavenni a fizetését, vagy újra leolvasni helyette a gázórákat. Nem arról van szó, hogy kételkednék benne, hogy "vérnősző barom" egyik-másikuk, hanem az aránytévesztésről és lincshangulatról.

  Amúgy Csajkovszkíj pedofil volt, akkor most le lehetne venni a műveit a koncert repertoárról.

  Még a mostani hype előtt (10 éve) volt Robert King esete (a King Consort alapító karmestere, a Bach h-moll mise egyik legszebb felvételének készítője), akiről kiderült, hogy évtizedekkel korábban, még kórusvezetőként fiúkat fogdosott. Lecsukták. Ezután vita volt arról, hogy ki kell-e vonni a forgalomból a CD-it. Végül arra jutottak, hogy a CD-ken közreműködő többi művészre tekintettel nem vonják ki. King azóta kijött a sittről, és folytatja a zenei karrierjét. Szerintem a CD-k kivonásának már a felvetése is igazságtalan és baromság.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra

még több Kultúra...