tévésmaci

A szomjas tengelice

  • tévésmaci
  • 2013. május 18.

Film

Amikor Sztupa és Troché gyalog jöttek, tömve voltak az autóbuszok. A villamos nem tudta becsukni az ajtóit, mert fürtökben lógtak rajta a fővárosiak. Zsúfolásig megtelt mentesítő járatok futottak be a Keleti pályaudvaron a csarnok hatodik vágányára vidékről.

A Nyugatiig be sem engedték a vonatokat, Rendezőn és Zuglóban leszállítottak mindenkit, akik ott aztán kétségbeesve integettek a taxik után, de azok mind foglaltak voltak, minden ülésre jutott utas, az emberek alkalmi csoportokba verődve csaptak le egy-egy szabadnak látszó kocsira. A diszpécserközpontok összeomlottak, volt, aki a hideg idő és az ónos eső ellenére elővette a kerékpárját. A magántulajdonú személygépkocsikba bepréselte magát az egész család, hozták a kutyát, a cicát, a már nehezen járó nagymamit, nagypapit. A vállalati kocsikban ott szorongott a teljes bérszámfejtés. A Déli pályaudvarról és Kelenföldről nem kaptunk jelentést, Budafokon viszont látott valaki egy lovas kocsit, annyian ültek rajta, mint amúgy csak szüreti mulatságokon. Csepelről teherautókon érkeztek a munkások, Ómafa telefonált a központba, a hadseregnél elrendelték a gépkocsizó állomány teljes körű mozgósítását, a tartalékosok berendelését, az ügyeletes tisztek berohantak a hálókörletekbe, s úgy üvöltötték, hogy "egy fok, egy fok van" (mármint elsőfokú harckészültség) - de a tartalékosok nem tudtak mivel bejutni a laktanyákba. Sztupa és Troché eközben gyalog jöttek, Sztupa hátrafonta a kezét, s felemelte a fejét, Troché látszólag vidáman lóbálta a karját, s figyelte, mi történik körülötte, nyugodt volt, de azon maga is megütközött egy kicsit, hogy három gyerek utazott egy szélsebesen száguldó gördeszkán. Ők szemből jöttek, egyik a város innenső, másik a túlsó végéről - valamelyiküknek még egy hídon is át kellett jönnie. Míg ez ment, senki nem nézett tévét. Bezzeg most mindenki.

Pénteken (19-én) a ViaSat 21.25-kor vetíti a Tengeri farkas című Jack London-adaptációt Tim Rothtal Halál Larsen szerepében. A film+-on pedig Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude van Damme és Dolph Lundgren vernek embert.

Szombaton a Duna tévé 21.05-kor adja A királyné gyémántjait, a tv2 pedig 22.50-kor a Muskétás kisasszonyt - részemről a Dumas bojkottja. A ViaSat 21.05-kor vetíti a T. farkas című J. London-adaptációt T. Rothtal H. Larsen szerepében. A film+-on Sylvester Stallone, Jean-Claude van Damme és Dolph Lundgren vernek embert.

Vasárnap a Duna tévé levetíti este kilenckor a mára sajnálatosan megavasodott Jutalomutazást. A ViaSat pedig 1.15-kor a T. f. című J. L.-adaptációt T. R-rel H. L. szerepében. A film+-on ma Jackie Chan és S. Stallone vernek embert.

Hétfőn előfizetünk a Cinemaxra, s este nyolctól reggelig maradunk. Kezdve a Kéjlak című holland krimivel, s folytatva a nyomasztó svédekkel: Persona, Babycall (ez norvég) és az Eltűnt. A ViaSat 1.45-kor vetíti a T. f. című J. L.-adaptációt T. R-rel H. L. szerepében. Dolph és Jean-Claude valakit vernek a film+-on.

Kedden a Filmbox HD este kilenctől elkezdi vetíteni a Boss című sorozatot, amiben beteg a chicagói polgármester, de gondolom, állja a sarat. De vajh' mit csinál Bud Spencer és Terence Hill a film+-on? És hol a halálban van Larsen a ViaSatról?

Szerdán a Cinemax lezúzza a Fekete tükör teljes második évadát este fél tíz után, ez is eltart pirkadatig simán. Szerencsére előtte - nyolctól - vetítik a Kim Novak sosem úszott Genezáret tavában c. svéd krimit. Az MGM pedig este nyolctól ugyancsak reggelig nyomja Marlon Brando hülyeségeit, ebben a sorrendben: A vágy villamosa, Lázadás egy Bountyért, Orfeusz alászáll és a Száraz fehér évszak (ezt rizlingnek hívják felénk). Ma szerencsétlen JC egyedül kénytelen verni a film+-on.

Csütörtökön a Filmbox HD 23.20-kor adja Az ördög jegyese (eredetiben szajhája) első részét John Simm-mel, Dominic Westtel meg egy rakás ilyen csávóval. A Film Mánián 21.00-tól A jó, a rossz és a csúf tündököl, s végre eltalálták az Éjféli cowboy kezdésének rendes idejét is! Ma Jackie Ch. és Dolphi vernek. Tévézz, sátán!

Figyelmébe ajánljuk