tévésmaci

Egy este a prücskök alatt

  • tévésmaci
  • 2013. november 10.

Film

Amikor Sztupa és Troché befogták a mormotákat, látszólag könnyű dolguk volt, alvó szőrös csákeszeket kellett keresgélniük a városban, és fülön csípni őket. Egy alvót nem túl fair, de elég könnyű elkapni. Valójában nehéz dolguk volt inkább, mert a mormotákat sem ejtették a - szőrös - fejükre, álcázták magukat.

A kevéssé eszes egyedek megpróbáltak például csavargónak öltözni, nem kellett hozzá más, csak egy ócska kabát meg egy pár lyukas, jobb napokat látott lábbeli. Sztupáék erre még viszonylag egyszerűen megfeleltek azzal, hogy minden alvó szőrös alaknak ajánlottak egy kisebb összeget, s aki elfogadta, valódi csavargó volt, aki megvetően visszautasította, virtigli mormota. A mormoták köptek a pénzre. Persze akadtak köztük olyan dörzsöltebb alakok, akik nem rangrejtve jártak, hanem megfelelő búvóhelyet kerestek maguknak. Egy kapitális példány például az állatkertben húzta meg magát, s csak akkor bukott le, amikor bement az igazgatóhoz dupla porció élelmet követelni. Persányi direktor úr hozatott neki egy bőségtálat a szomszédos Gundelból, míg titkárnője titokban kihívta Sztupát és Trochét, akiknek még várakozniuk is kellett, noha a 72-es trolival mentek, de a Gundelból a bőségtál mellé a cigányt is átküldték, s a mormota még elhúzatta vele az Erdő sűrűjében méláz a haramja c. számot, s csak aztán indulhattak. Akkor viszont nem ellenkezett, nem kellett közrefogni, kényszerítő eszközt alkalmazni, semmit, az állat panyókára vetette kiskabátját, rágyújtott és indultak. A titkárnő megkönnyezte a jelenetet, az igazgató úr pedig felajánlotta a saját szolgálati kocsiját, de a befogott csak annyit mondott, köszönöm, bérletes vagyok. Ez semmi, volt egy fickó, aki kivett egy egész épületszárnyat az InterContinentalban, valami olyan dumával, hogy a szakállolimpia meghívottjai, versenyzők és sportvezetők részére kellenek a szobák. Érkezett is, basszus, kétszáz melegítős, formaruhás mormota, tök úgy néztek ki, mint az olimpikonok, a portás az egyiküktől még autogramot is kért. 'k le sem buktak volna, ha egy idő után a szálloda menedzsmentje nem tesz finom utalásokat a számla mielőbbi rendezésére. Valószínűleg az boríthatta ki a hotel vezetését, hogy a mormoták tömegesen rendeltek örömlányokat a Budakeszi Vadasparkból, de fizetni nekik sem akartak, mert a pénznek még a hírétől is kilelte őket a hideg. Tévézzünk egy kicsit!

Pénteken (11-én) a napnál is világosabbá válik, amit hetek óta orrontunk, hogy tudniillik a Duna Tv-re befigyelt egy akciós szeretetcsomag, mely a hatvanas-hetvenes évek francia-olasz marhaságaival a videotékák legalsó, szinte már láthatatlan polcáról való. Ennek hála, este tizenegy előtt a Revolver című 1973-as műremekhez lesz szerencsénk, Oliver Reed főszereplésével, aki elrabolja felesége elrablóinak megbízóját, ami nemes, de veszélyes vállalkozás.

Szombaton az RTL Klubon délután négytől Menekülés a győzelembe, Bobby Moore-ral és Pelével. Még a Népsportban is megjelent hirdetés, hogy szürke ruhába öltözött, tornacipős statisztákat várnak az MTK-pályára. Mentünk is ezerrel, hátha látjuk a Stallonét, persze nem őt, hanem Andrew G. Vajnát kellett volna szemmel tartanunk. Tényleg olyan nagy dolog lett volna, ha ebből a nagy lihegésből a Pelét örököljük? Simán beférne holnap a tulipánosok ellen, Szutyok II. és Mélabú közé, centernek. De tudjuk, ennek így kellett lennie, már Kölcsey is megírta kertelés nélkül. Ötödik elem húsz negyventől a Film+-on.

Vasárnap óra-visszaállítás, 21.15-kor 20 óra a Dunán. Elnök Jóska visszatér, vaz.

Hétfőn kedd.

Kedden szerda.

Szerdán mind a kettő.

Csütörtökön jön Michael Douglas, s fölvesz egy sapkaszerű parókát, hogy abban mozduljon rá a bingóklubból egyenest Liv Tylerre. Érzéki csalódás a ViaSat3-on este tíz után. Ugyanekkor a Film Mánia is beáll a Duna mellé az olasz régiségek bolhapiacán. Az utca törvényében Franco Nero igyekszik megcicerélni Ringo Starr feleségét, ami nemes, egyszersmind veszélyes vállalkozás, hisz a dobos maga a zöldszemű szörny. Tévézzen a Ringo Starr!

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.