tévéSmaci

Te lopakodsz, nagy ordas tigris!

  • tévésmaci
  • 2015. február 9.

Film

Amikor Sztupa és Troché ittak, akkor ott egyfelől íva volt, másfelől azért mégis adtak a látszatokra is. Nem, nem azt állítjuk, hogy Troché (mert Sztupánál ugye ez fel sem merül) eltartotta volna mondjuk a kisujját a borospohártól, de például jól tudták, hogy mit miből kell inni. Végső soron mindent vederből, vagyis vederszám, de amire eljutottak odáig, csakis decens poharakat csapdostak a falhoz vagy a padlózatra.

Amúgy a hagyományok tisztelete jellemezte ez irányú működésüket, ifjan közösségi alapon részegedtek talajjá, megállapodván aztán zárt ajtók mögött. Mindezt persze jócskán befolyásolta Troché azon kétségkívül világraszóló képes­sé­ge, melynek segítségével simán be tudott rúgni az ásványvíztől is. Jó, jó, kicsit több kellett belőle, mint pálinkából, de ha volt elég víz, hiba nem sok esett a menetben, sőt, egyszer még – természetesen fogadásból – csapvízből is berúgott. Sok kellett hozzá, de megérte, a tét ugyanis három karton Perrier ásványvíz volt, ami a kommunizmusban kifejezetten a nyugati világ úri huncutságának számított Budapesten. A vesztes is a Margitszigeti Nagyszállóban adta át, Déki-Lakatos Sándor tust húzott, s a pincérek ezüsttálcákon hozták be a hetvenkét palack vizet, köztük citromos, mentolos ízesítésűt is, ami aztán tényleg rohadt nagy ritkaság volt a béketáborban. A kor szakirányú formuláját ide citálva: Troché ettől is bebaszott, mint az albán szamár. Molesztálta a bárhölgyeket, s kiment verekedni az Európa-bajnokság idejére szerencsétlenségükre épp itt elszállásolt testvéri mongol cselgáncscsapat felével, akik aztán nem is tudtak tatamira állni másnap, ellenben Troché tovább élte fénykorát, s hajnalban a dizőzzel szállt taxiba, ahol még bontott egy ásványvizet, bár egy tetemes mennyiséget, mint laza gróf a sámpányt, kilocsolt a kocsi ablakán. S ez még csak hagyján, mert kénytelenek vagyunk visszatérni az említett korszak valóban alpári nyelvi eszköztárába, s kivenni onnan a „hányt, mint a lakodalmas kutya” formulát is, csakhogy nem Trochéra alkalmazván, hanem a nézőire. Úgy volt az ugyanis, hogy sokan nézni sem bírták, hogyan lehet víztől állatiasan lerészegedni, s bizony volt, aki ohne zsanér kidobta a taccsot Troché vadulása láttán. Csak Sztupa őrizte meg valamelyest a méltóságát, s amikor senki nem nézett rá, mert mindenki a zenészeknek százasokat dobáló Trochét figyelte, nos, ekkor kicsit eltartotta a kisujját a pezsgőspohara szárától. Tévé.

Pénteken (9-én) Woody Allen tavalyi, vagyis hát tavaly tavalyi piszmogása, a Blue Jasmine nyit hét után az HBO-n, minek kapcsán bevalljuk Cate Blanchettnek forró érzelmeinket, aztán kezdjen velük valamit, ha mer! Hohó, de jön ám háromnegyed tizenegykor a Dunára régi kedvencünk, a gátlástalan hülyeség dagadt királya, Marco Ferreri, és elővezeti a másik barom, Custer kapitány tetteit Párizsban és a Ne nyúlj a fehér nőhöz című, tök méltán elfeledett baromságban.

Szombaton a világ nyilván legtúlértékeltebb filmje, a hamis gengsztermítoszok tápoldata, a bűnözést szentesítő és mentesítő hrrgrrabmmmm: A keresztapa egymilliomodik televíziós vetítése lesz az m1-en, este tíz előtt. Most szólunk, Sonnyt a fizetőkapunál lövik le (évi ötezerre, fideszesek nyilván). Vigyázat, az előző mondat spoilert tartalmazott! Meg az én 82-es Toyota Tercelem is tartalmazott spoilert, meg is fordultak utána a csajok. Megnyomtam egy gombot, és lukas lett a teteje, csak ennyit mondok. Ja, fél tíztől Desperado is van a film+-on.

Vasárnap énekeljük együtt, hogy Let’s go fly a kite! Este nyolckor az HBO-n Banks úr megmentése. Az m1-en pedig tizenegy előtt kiáltja komplettül A kilencedik légió, hogy Cézár, tiéd a vécézár!

Hétfőn, mi vörösök adásszünetet tartunk.

Kedden ellenben RZA tolja az Amerikai gengszterben Louis Armstrong, Bobby Womack, Roy Orbison, a Beatles és Készpénz János szerzeményeire kilenckor a ViaSat 3-on. Emberek, érti azt valaki, hogy „Nehogy már a Bizd vigye a puskát!”? Pedig vicces, én találtam ki. Hát, így tévézzenek! Megárt, asszem’.

Figyelmébe ajánljuk