Ha igazi pizzát akar enni, ide menjen: megnyílt az olasz gasztronómia Disneylandje

  • MTI/narancs.hu
  • 2017. november 16.

Gasztro

Itt nem mirelit a pizza és konzerv a bolognai szósz.

Az „olasz gasztronómia Disneylandje” nyílt meg a héten Bolognában, nem kisebb célkitűzéssel, mint hogy idővel a római Colosseuméhoz hasonló látogatószámot produkáljon – írja az MTI. A FICO Eataly World egy korábbi nagybani piac helyén nyitotta meg a kapuit. A 100 ezer négyzetméteren elterülő

gasztroparkban több mint 45 étterem, bár és kávézó, 200 élő állat, egy fedett piac, egy konferencia-központ, egy színház és mozi várja a látogatókat.

false


A „világ legnagyobb agrár-élelmiszeripari parkjaként” beharangozott FICO Eataly World ötletgazdája Oscar Farinetti, egy vállalkozó, akinek Eataly nevű luxusétteremlánca ma már Németországban, az Egyesült Államokban, Katarban és Japánban is megvetette a lábát. A park látogatói megkóstolhatják és megvásárolhatják a különböző olasz ételeket, főzőkurzusokon vehetnek részt, megismerkedhetnek az élelmiszer-gazdálkodással kapcsolatos fogalmakkal és a sörfőzés kulisszatitkaival. A belépés ingyenes, de a programokért fizetni kell.

false

 

Fotó: Facebook/FICO Eataly World

A park célja, hogy évente hatmillió látogatót vonzzon, ami az MTI szerint meglehetősen ambiciózus célkitűzésnek számít, tekintve, hogy a Colosseum és a Forum Romanum, Olaszország legnépszerűbb turistalátványosságai 6,4 millió látogatót vonzanak évente.

Címlapkép: Facebook/FICO Eataly World

Figyelmébe ajánljuk