chili&vanília

Még mindig zöld

szerző
chili&vanília
publikálva
2018/16. (04. 19.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Akadnak ételek, amelyeket akár hetente többször is elkészít az ember, ha éppen úgy adja a szezon és a hangulat. Ez az élénkzöld színű, kókusztejes curry ilyen lehet. Az egyik legfinomabb, egyben legpraktikusabb fogás, amely egy sima hétköznap estét is feldobhat. Fél óra alatt elkészül, és szinte minden étrendbe beilleszthető, így sokféle igényt ki tud elégíteni.

Igazi tavaszi alapdarab, azoknak is ajánlom, akik nem tartanak otthon egzotikus fűszereket, a gyömbér-csili-kókusztej trióból ugyanis egész jó kis hétköznapi, fapados curry varázsolható. Persze, ha akad otthon egy kis currypaszta, még jobb (készen kapható ázsiai élelmiszereket árusító üzletekben). A receptben szereplő zöldségeken kívül (vagy akár a csirke helyett, vega változatban) készülhet zöld-spárgával, zöldbabbal, brokkolival, karalábéval is, vagy bármilyen más, az évszaknak megfelelő zöldséggel. Amíg szezonja van, a tetejét megszórhatjuk felaprított medvehagymával is. Natúr, sótlan, párolt jázminrizzsel a legfinomabb.

 

Spenótos-kókusztejes curry csirkével és tavaszi zöldségekkel

Hozzávalók (6 adag)

 

3 evőkanál olaj

1 csokor újhagyma, vékonyra karikázva

2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva

2 cm friss gyömbér, finomra aprítva

1 friss csilipaprika (vagy csípős paprikakrém)

5 dl kókusztej

45 dkg fagyasztott spenótpüré

1 nagy cukkini

50 dkg csirkemellfilé, felkockázva

45 dkg fagyasztott zöldborsó

Ízesítéshez: néhány csepp zöldcitrom, 1 kk. nádcukor

Tálaláshoz: újhagyma, friss koriander, párolt jázminrizs

 

Az olajon üvegesre dinszteljük a felkarikázott újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a csilit. Hozzáöntjük a kókusztejet, összeforraljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott spenótpürét. 10 percig főzzük, majd botmixerrel az egészet simára pürésítjük. Ha túl sűrűnek érezzük, kevés vízzel mártás állagúra hígítjuk. Beletesszük a felkockázott csirkemellet és cukkinit, fedő alatt tíz percig főzzük, végül hozzáadjuk a zöldborsót, ezzel már csak öt percig főzzük. Amikor elkészült, kevés zöldcitromlével, egy csipet barnacukorral ízesítjük, végül felkarikázott újhagymával és korianderrel megszórjuk, párolt jázminrizzsel tálaljuk.

Mautner Zsófi rovata. Blogját lásd: www.chiliesvanilia.hu

szerző
chili&vanília
publikálva
2018/16. (04. 19.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs

Vélemény

még több Vélemény...