kertész lesek

Vakvarjú Buda

  • kertész lesek
  • 2017. augusztus 27.

Gasztro

A meglepetés erejével hat Albertfalván a Kondorosi úti uszoda szomszédságában található tágas kerthelyiség. A Fehérvári út felől panelek árnyékolják, a környező kis utcákban viszont kellemesnek tűnő családi házak a szomszédai. A név maga ismerősen cseng, a Vakvarjút – mennyiségi alapon – étteremláncnak is nevezhetnénk, hiszen az itteni ún. Vakvarjú Buda (a pontos cím: XI., Érem utca 2.) mellett a belvárosban, a Kopaszi-gátnál, a RAM Colosseumban és Újpesten is van belőle. Az étlapot végigböngészve elsőként a vicceskedő dizájn és a túlzott kenyérlángos-kínálat szembetűnő. Ezeken hamar túltesszük magunkat, hiszen sokkal érdekesebb dolgokra is lelhetünk, ráadásul fényképpel megtámogatva. A háromféle ízesítésű padlizsánkrém (1490 Ft) élőben talán még szebb is, mint a képen, a mellé adott kenyérlángos viszont arról győz meg, hogy tényleg ne erőltessük e specialitást. A tanyasi zöldborsólevest (990 Ft) piros fazékban hozzák, csirkeszárnyat és egy pingponglabda méretű galuskát is adnak mellé. Otthon sem kapnánk különbet, bár igazából a galuska emlékezetes. Az egészben sült pisztráng (2750 Ft) friss és ropogós, egy komolyabb parti büfében is nyerő lenne, ráadásul ott biztosan nem kapnánk hozzá friss spenótot és meglepően jó petrezselymes krumplit. A snidlinges gomolyával töltött jércemell brokkolikrémmel, karfiollepényen (2390 Ft) a fantázia szárnyalását reprezentálja igen meggyőzően. A hús és a töltelék jól egészíti ki egymást, viszont a karfiollepény inkább csak ötletnek jó. Vakvarjú schnitzel (2390 Ft) néven kellemes, szinte omlós rántott sertéskarajt kapunk, külön dicséretet érdemel az olajmentes lágy panír, ám a vélhetően pestóval feldobott krumplisaláta nem a legszerencsésebb megoldás. Az átlagnál könnyedebb és kevésbé cukros somlóival (980 Ft) zárunk. Csatos befőttesüvegben hozzák, és Vakvarjúnak nevezik. Ez legyen a legnagyobb bajunk.

Figyelmébe ajánljuk