A kormány kedvenc intézete óránként 25 millióért kutatja ki, hogy a magyarok minden kérdésben Orbán mellett állnak

  • narancs.hu
  • 2018. január 22.

Gazdaság

Repkednek a százmilliók.

„1,1 milliárdért kutathatja a Századvég, hogy mit szólnak a többi uniós tagállam polgárai a menekültekhez, kétszázötvenmillióért pedig, hogy hogyan látják saját helyzetüket és jövőjüket a hazai idősek” – írja a hvg.hu.

A portál a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) friss dokumentumai között szúrta ki, hogy a Századvég Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató ezúttal bruttó 1,149 milliárd forintért fogja kutatni a kormány számára a migrációt.

A hvg.hu megjegyezi, hogy Századvéggel már 2015-ben is kötött tanácsadói szerződést a fejlesztési minisztérium, akkor több mint bruttó 6 milliárd forint értékben. Ezt egyszer már kiegészítették egy 790 milliós szerződéssel, most pedig, úgy tűnik, újabb kiegészítésre volt szükség. A mostani kutatás keretében az EU 28 tagállamában országonként ezer-ezer főt kérdeznek meg, majd írnak egy 20 oldalas összefoglalót. Valószínűleg nem fogunk meglepődni a végeredményen.

A feladatot a szerződéskötéstől számított legfeljebb 8 hét alatt kell elvégezni, vagyis a munkaszüneti napokat is beleszámítva napi 20,4 millió forint jár a munkáért. „Mindez, akárhogy is nézzük, 12 órás munkanapot figyelembe véve is 1,7 millió forintos (8 órással számítva pedig 25,5 milliós) órabért jelent – még ha valószínűleg nem maradéktalanul saját munkatársaival, hanem tagországonként megbízott alvállalkozókkal dolgoztat is a cégcsoport” – fogalmaz a portál.

További, szintén hasznos századvéges kutatásokról itt olvashat.

Figyelmébe ajánljuk