ATV: Üzemanyaghiány miatt már közel 100 benzinkúton nem lehet tankolni

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 8.

Gazdaság

Van olyan kút, ahol elfogyott az augusztusra szánt mennyiség fele.

Országszerte már 100 körül van azoknak a benzinkutaknak a száma, ahol egyáltalán nem lehet tankolni az üzemanyaghiány miatt – mondta el az ATV híradójának Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője. Az egyik balassagyarmati benzinkút üzemeltetői például utoljára péntek este kaptak üzemanyagot, ami állításuk szerint pillanatokon belül el is fogyott, így most hétfőn már ki sem nyitottak. Tóth András, a Xhénia Kft. ügyvezetője elmondta: ez most azért nagy probléma, mert az erre a hónapra szánt mennyiség fele már elfogyott, és még csak nyolcadika van. „Nem tudjuk, hogy ha most megint rendelünk üzemanyagot, akkor fogunk-e kapni, illetve ha kapunk, akkor mennyit kapunk” – tette hozzá.

A műsor által megkérdezett energiapiaci szakértő szerint a cégek saját hatáskörben döntenek arról, hogy hány liter üzemanyagot vagy mekkora összeghatárig tankolhatunk az autónkba. Balogh József megjegyezte: érdekes kérdés, hogy ezeket a korlátozásokat a fogyasztók a fogyasztóvédelemnél vagy bíróság előtt megtámadhatják-e, bár ő ilyenről még nem tud. Hallott azonban olyan szabolcsi faluról, ahol naponta csak 8 ezer forintig lehet tankolni, illetve egy fotót is küldött a csatorna híradójának egy váci töltőállomásról, ahol nem sokkal 12 után már nem lehetett üzemanyaghoz jutni.

Miközben országszerte egyre több benzinkút kerül hasonló helyzetbe, a Holtankoljak.hu előrejelzése szerint szerdától csökkenni fog az üzemanyag ára. Ahogy arról lapunk is beszámolt: a 95-ös benzin literenkénti piaci ára 671,9 forint, a gázolajé pedig 722,9 forint lesz majd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk