Ilyen még nem volt: ellenállnak Mészárosnak a részvényesek
Mészáros Lőrinc a lemenő nap aranyló fényében

Ilyen még nem volt: ellenállnak Mészárosnak a részvényesek

  • Narancs.hu/MTI
  • 2017. szeptember 6.

Gazdaság

A felcsúti polgármester augusztus végén vásárolta fel az Appeninnt, de nyomulását megállítanák.

Az Appeninn igazgatótanácsa nem javasolja a részvényesek számára, hogy elfogadják a Konzum 261 forintos nyilvános vételi ajánlatát a társaság részvényeire – közölte az ingatlancég.

Az indoklás szerint a társaság érdeke, hogy a közkézen maradó részvények minél nagyobb számban megmaradjanak, ezáltal biztosított legyen a széles körű részvényesi ellenőrzés, a társaság folyamatos tőzsdei jelenléte és a működés nyilvánossága. 
A Mészáros irányítása alatt lévő Konzum Nyrt. és a Konzum-csoporthoz tartozó társaságok augusztus 28-án nyújtották be kötelező nyilvános vételi ajánlatukat az Appeninn részvényeire. Az ajánlattételre azután került sor, hogy a Konzum Nyrt. és a szintén Mészáros kezelésében lévő Konzum PE Magántőkealap augusztus 24-én tőzsdén kívüli ügylet keretében megállapodást kötött az Appeninn 49 százalékának megszerzésére, összesen 4,43 milliárd forintért.  
Mészárosék a tőzsdén kívánják tartani a társaságot, és külföldön is terjeszkednének a holdinggal. Ebbe a cégcsoportba tervezik szervezni Mészáros birodalmának jelentős részét, a turizmustól az agráriumon és a médián át az iparvállalatokig. És ki tudja, még mit.

Figyelmébe ajánljuk