Kincstári együttműködés Kazahsztán és Magyarország között
varga.jpg

Kincstári együttműködés Kazahsztán és Magyarország között

  • Narancs.hu/MTI
  • 2017. szeptember 6.

Gazdaság

Modern pénzügyi eszközöket várunk Közép-Ázsiából.

A magyar–kazah kincstári együttműködés konkrét irányairól tárgyaltak kazah és magyar szakemberek Budapesten – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Nem vicc, és nem az ötvenes évek.

A kincstári rendszerek fejlesztési lehetőségeiről, a jó gyakorlatok megosztásáról, a költségvetés tervezését és végrehajtását támogató információs rendszerek tapasztalatairól tárgyaltak a magyar és a kazah kincstár szakemberei. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke szerint az első fontos lépés ahhoz, hogy a magyar és a kazah kincstári rendszer képviselői kijelöljék az együttműködés konkrét irányait.

Berczik Ábel kincstárért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy az állami pénzügyek modern, a jelen kihívásainak megfelelni képes információs rendszere elengedhetetlen a költségvetési politika megvalósításához. A magyar kormány kész megosztani a kincstári rendszer sikeres működtetésében szerzett tapasztalatait – tette hozzá.

Nikoletti Antal, az NGM helyettes államtitkára kiemelte: a magyar–kazah gazdasági kapcsolatok erősödését jelzi, hogy az év első felében a kereskedelmi forgalom összességében több mint háromszorosára növekedett.

Figyelmébe ajánljuk