Mészáros Lőrinc cége az agrárszektorban is jól muzsikál

  • narancs.hu
  • 2018. május 28.

Gazdaság

Persze, már a cég elnevezése is sikerre predesztinálja.

Aranykorona Zrt.: ezzel az egyszerű és kellemesen csengő névvel üzemel Mészáros Lőrinc egyik mezőgazdasági cége. A társaság elsősorban állattenyésztéssel, ezen belül a tojós tyúkok tartásával és tojástermeléssel, valamint növénytermesztéssel foglalkozik.

Az igen jól prosperáló cég tavaly csaknem 1,9 milliárd forint forgalmat hozott össze, de ami ennél is szembetűnőbb, hogy az adózott eredménye egyetlen év alatt a 46-szorosára emelkedett.

A hihetlen üzleti érzékkel rendelkező Mészáros még 2014-ben szerezte meg a vállalatot, amelynek akkor alig 1 milliárdos forgalma volt, s komoly anyagi gondokkal küzdött.

Kérdés, mikor sikerül Mészáros Lőrincnek felérni a csúcsra, és megszerezni Magyarország leggazdagabb embere címet. Bár jó úton halad – és hogy mennyire jó úton, arra bizonyság a most csütörtökön megjelenő Magyar Narancs parádés írása a Mészáros-birodalomról –, egyelőre be kell érnie a második hellyel.

Mészáros Lőrinc a második leggazdagabb magyar, de talán nem sokáig

A Napi.hu ismét elkészítette a 100 leggazdagabb és a 100 legbefolyásosabb magyar listáját, és az eredmények - ismerve a hazai viszonyokat - aligha meglepőek. Mészáros Lőrinc Fotó: MTI - Földi Imre Mészáros Lőrincnek még egy kicsit gazdagodnia kell, hogy második helyéről beérje Csányi Sándort, de ha ilyen tempóban folytatja a gyarapodást - egy év alatt potom 160 milliárd forinttal lett vastagabb -, jövőre könnyűszerrel letaszíthatja a trónról az OTP urát.

(via zoom.hu)

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.