Milliárdokért épülhet új sportcsarnok Százhalombattán

  • narancs.hu
  • 2022. május 23.

Gazdaság

A csarnok közel kétszer annyiba kerül majd, mint eredetileg tervezték. Az alvállalkozók között ott van Mészáros Lőrinc egyik cége is.

Egy új, multifunkcionális sportcsarnok építésére írt ki közbeszerzést a Százhalombatta önkormányzata tavaly év végén, a tender nyertesének kilétét pedig most hozták nyilvánosságra az uniós közbeszerzési értesítőben – szúrta ki az Átlátszó.

 A lap azt írja: a beruházás eredetileg becsült összértéke 3 599 603 252 forint volt, de a kivitelezők végül 6 052 722 162 forintért vállalták a munkát. Vagyis a csarnok közel kétszer annyiba kerül majd, mint eredetileg tervezték.

A nyertes az EB Hungary Invest Kft.-Thermo Épgép Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft. párosa lett, amely alvállalkozóként bevonta a ZÁÉV Építőipari Zrt.-t. Utóbbi Mészáros Lőrinc egyik, milliárdokat profitáló cége.

Ahogyan azt már megszokhattuk, a kiemelt állami beruházásokat rendre Mészáros Lőrinc vagy Garancsi István érdekeltségei nyerik; a Citadellára közösen (ZÁÉV Zrt. és Market Építő Zrt.) pályáztak, és a nettó 20 milliárdos tendert meg is nyerték 2021 januárjában. Előtte még a Mészáros-féle ZÁÉV végezhette a Citadella belső udvarában lévő második világháborús légvédelmi bunker elbontását bruttó 320 millió forintért. 

A dokumentumokból az is kiderül, hogy Százhalombattán most is van egy sportcsarnok, amit a jelenlegi tervek nem rombolnak le, hanem az új építmény bemelegítő-csarnokaként funkcionál majd. A két épületet összekötik, így könnyen átjárhatóak lesznek. A százhalombattai beruházás közbeszerzési dokumentumai szerint az ajánlatkérő feltételes közbeszerzési eljárást folytatott le, a szerződés még nem lépett hatályba. A finanszírozás tervezett forrása: EMMI központi költségvetési forrás. Vagyis egyelőre nincs pénz a beruházásra. 

 
Forrás: hirukor.hu

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk