Személyes bosszúnak tulajdonítja Matolcsy kifakadását a kormánymédia

  • narancs.hu
  • 2022. december 6.

Gazdaság

Miután a jegybankelnök tegnap lesújtó szavakkal illette a kormány gazdaságpolitikáját, megjelent egy oknyomozó anyag a VG-n.

A Mediaworks gazdasági portálja, az Origón is cikk-ketreccel rendelkező Világgazdaság azt  írja, Matolcsy György szerette volna elérni a kormánypártoknál, hogy élete végéig vagy legalább 2031-ig jegybankelnök maradhasson. A Fidesz és a KDNP frakciói ezt nem támogatták, és a VG szerint ezek a személyes sérelmek vezettek odáig, hogy Matolcsy hétfőn súlyos kritikával illette a gazdaságpolitikát, és kijelentette, hogy az inflációért nem a háborús szankció felelős, hanem a 2021 második felétől tapasztalt energiaár-növekedés, az árstopok államszocialista módszerek, amik megroppantják a gazdaságot, Magyarország pedig sereghajtó az EU-ban.

A VG szerzőnév nélkül megjelenő cikke szerint Matolcsy kritikája személyes sérelemből fakad: „A jegybanki javaslat szerint ezután minimum újabb hat évig, tehát 2031-ig, vagy még tovább, élete végéig lehetett volna Matolcsy György az MNB elnöke. Matolcsy most 67 éves, vagyis az ötlet megvalósítása esetén akár évtizedekig is vezethetné a szervezetet.”

Az MNB keddi közleménye ugyanakkor cáfolja a VG értesülését: „a Magyar Nemzeti Bank határozottan cáfolja a VG.hu oldalon megjelent azon sajtópletykát, amely szerint az MNB az elnöki mandátum hosszára vonatkozó szabályok módosítását kezdeményezte volna” – és azonnali helyreigazítást kérnek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk