Több mint 70 millió euróért vett varsói irodaházakat a magyar Indotek csoport

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. április 8.

Gazdaság

Jellinek Dániel ingatlancége áll a befektetés mögött.

Négy varsói irodaházat adott el az osztrák Immofinanz több mint 70 millió euróért a magyar Indotek csoportnak – jelentette be csütörtökön a bécsi tőzsdén jegyzett Immofinanz közleményben az MTI beszámolója szerint.

Az adásvételt csütörtökön zárták le a kiadott közlemény szerint, a vételár 72,5 millió euró volt. Az irodaingatlanok együttes hasznos alapterülete 45,3 ezer négyzetméter, a bérleti kihasználtsági arány pedig 2020 december végén 80 százalékos volt.

Az Indotek Group piacvezető a B és C kategóriás kereskedelmi ingatlanok magyarországi piacán. A mintegy 240 főt foglalkoztató cégcsoport több mint 300 ingatlan felett rendelkezik. A beépített és bérbe adható ingatlanterület nagysága meghaladja az 1,7 millió négyzetmétert, amelyen több mint 3500 bérlő osztozik, valamint több mint 20 irodaházat, és mintegy 100 raktárt, csarnokot és logisztikai parkot működtetnek.

Az Indotek Group magyar és amerikai tulajdonban áll. A cégcsoport alapító-vezérigazgatója és egyben többségi tulajdonosa Jellinek Dániel. A cégvezető előkelő helyen áll a leggazdagabb magyarok listáján, az utóbbi időben pedig több, a kormányhoz közeli körökhöz köthető ingatlanbefektetéssel kapcsolatban is felmerült a neve. Ahogy tavaly megírtuk, a balatonaligai Club Aliga ügyében is felbukkant Jellinek Dániel neve, miután cégein keresztül felvásárolta Tiborcz István részesedését. De számos budapesti bevásárlóközpont mellett tavaly nyár óta a Hotel Gellért is az Indotek tulajdonában áll.

Figyelmébe ajánljuk