Újabb Andrássy úti ingatlanok kerültek Mészáros érdekeltségébe

  • narancs.hu
  • 2021. április 21.

Gazdaság

Ezúttal a felszámolás alatt álló Szarvasi mintaboltját szerezte meg. 

220 négyzetméternyi ingatlanoz jutott hozzá az Andrássy úton egy vagyonkezelő cég, amelynek tulajdonosa a Mészáros-közeli Konzum PE magántőkealap - írja a hvg.hu. 

Az Andrássy út 57.-ben korábban a Szarvasi kávéfőző mintaboltja működött, idén januárban azonban egy Mészáros Lőrinchez közelálló vagyonkezelő cég, a Konzum B32 Kft. szerezte meg az ingatlant, három másikkal együtt.

A lap úgy tudja, a cég két első emeleti és két földszinti ingatlanhoz jutott hozzá, amit a tulajdoni lapok is megerősítenek: egy 67 és egy 55 négyzetméteres négyzetméteres raktárról, egy 70 négyzetméteres üzlethelyiségről és egy 28 négyzetméteres lakásról van szó.

Az ingatlanokat a Szarvasi Vas- és Fémipari Zrt. felszámolása miatt a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. kezelte, és tavaly egy árverésen keltek el a 105 millió forintos kikiáltási áron. Az árverés tavaly júliusban zárult le, Mészárosék idén januárban kerültek fel a tulajdoni lapra.

A lap hozzáteszi, Mészárosnak nem ez az egyetlen ingatlan-érdekeltsége a környéken: a szomszédban, az Andrássy út 59.-ben működik az Opus Global, amely Mészáros tőzsdei érdekeltsége, az Andrássy út 105. alatti villa pedig szintén egy, a Mészáros-féle Konzum PE magántőkealap tulajdonában lévő céghez került. 

Figyelmébe ajánljuk