A kórházakban ömlik a szennyvíz a betegekre, de mi inkább az olimpiára költünk

  • narancs.hu
  • 2015. július 29.

Hírnarancs

És most biztos nagyon demagógok voltunk. Amíg szép lassan mindenünk leépül, a kormány összes energiáját a közpénzek ellopásának szenteli. Hírek Simicskával, Vajnával és a leghülyébb nevű pártlappal.

Orbán rámegy Simicskára

Holnap utcára kerülő lapszámunkban hosszú cikkben próbáljuk feltárni a Közgép kormányzati kicsinálásának minden mocskos részletét. Cikkünkből az is kiderül, milyen pimasz reakciót adott az egykor nagyon nemzetinek számító nagytőkés Orbánék offenzívájára. Online ajánlónkban a cég jövőbeli kilátásairól olvashat, többek között a Közgép dolgozóinak szemszögéből.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Simicska rámegy Vajnára

Nemrég az Index találgatta, hogy Andy Vajna vajon új tévét csinál, vagy a Tv2-t akarja megvenni. A filmbiztos úr körül forr a levegő, és most a Simicska keze ügyébe eső hetilap, a Heti Válasz közöl róla portrét, amiből kiderül: „Szó sincs arról, hogy Vajna csak a kaszinócégeiben keletkezett profitot vinné ki külföldre. Központi vagyonkezelő vállalkozását, az AV Investments Kft.-t is eleve úgy építette fel, hogy évi kétmillió dollárig a kisebbségi tulajdonos Cinergi Pictures Entertainmentnek kell elutalni a nyereség 99 százalékát. Az egykor az Evita című filmet is gyártó amerikai cégnek pedig az offshore-közvetítők által adóparadicsomként számon tartott Nevada államban van a központja.”

Kórházra nincs pénz

Horrorba illő állapotokat talált az ombudsman a Merényi Gusztáv Kórház telephelyén. A jelentést ismertető Indexen azt olvassuk, hogy az egyik vécéből például ömlött a szennyvíz, amit törülközőkkel próbáltak felfogni a kórtermeknél, a mennyezet több helyen is beázott, a vécékben és fürdőhelyiségekben a legalapvetőbb tisztálkodási szerek is hiányoztak, az egyik beteget pedig a radiátorhoz rögzítették.

Erre van pénz

Látod, István, ide építik a haverjaim az uszodát

Látod, István, ide építik a haverjaim az uszodát!

Fotó: MTI

A 2017-es vizes vébé ára például rögtön az elején a duplájára nőtt, most már 49 milliárdot szánnak rá. Az se baj, ha nem tartják be a törvényeket, ha a legelemibb építési, tűzvédelmi és biztonsági szabályokat is figyelmen kívül hagyják. És természetesen olimpiát is nagyon szeretnénk rendezni. A Népszabadság mai cikke szerint csaknem félmilliárd forintot fizet a kormány a budapesti olimpia hatástanulmányáért. Közben az esélyesnek tartott Boston a lakossági támogatás hiánya miatt kiszállt a 2024-es nyári játékok rendezéséért folyó versenyből. Részletek erre.

Magyar Idők

Szikrázóan értelmetlen új nevet kap hamarosan a Napi Gazdaság. Az új fideszes kurzuslapot ősztől Magyar Időknek fogják hívni. Az mmonline.hu megkereste Csermely Péter főszerkesztőt. „Arra, hogy miért pont ezt a nevet választották, a főszerkesztő tréfásan csak annyit mondott: Mert ez a név tetszett nekünk.” Tréfásan.

Figyelmébe ajánljuk