A kormány megint hazugságokkal reagált a tanárok és diákok kiállására

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. márc. 30., 19:03
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bevezetik a rendeleti költségvetést, népszavazás lehet a kamupártokról, Tiborcz tarol a téren, készül az új terrorelhárító központ. A szerdai hírek elég kemények.

Még a nap is kisütött

A nap legjobb híre a reggeli sztrájk, vagy polgári engedetlenség, vagy tüntetés, vagy amit akartok. Több száz iskolában több ezer ember nyilvánította ki elszántságát az oktatási reformok kikényszerítésére. Az átölelt iskolák napjának két fontos helyszínéről jelentkeztek tudósítóink, és azt szelíd, de határozott erődemonstrációnak írták le. A Civil Közoktatási Platform kétoldalú tárgyalásra hívta a kormányt, két hetet adtak a válaszra, és újabb akciókat helyeztek kilátásba arra az esetre, ha a tárgyalás nem jönne létre.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

 

Palkovics államtitkár esemény utáni sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy ő egyrészt helyteleníti az ilyen akciókat, másrészt a tárgyalások helye a kormány kerekasztala (ahonnan ugyabár minden autonóm szervezet kivonult vagy el se ment, a kormány pedig lazán megkerüli bármikor).

Közben a vs.hu arról ír, hogy a Klik bejelentett megszüntetése csak kommunikációs trükk, amelyet Orbán kommunikációs stábja talált ki. Az új néven futó utód egy működésében decentralizált, ám még szélesebb hatáskörű szervezet lenne az átalakításban szabad kezet kapó oktatási államtitkár elképzelései szerint – írja a portál. Még az is felmerült, hogy a felsőoktatást is bepréselik ebbe az életre keltett mamutba.

Mostantól rendeleti költségvetés van

Kormánypárti szavazatokkal módosította a parlament az államháztartási törvényt, így a jövőben a költségvetési törvényt a kormány saját hatáskörben egy határozattal is módosíthatja – írja a Napi.hu, ahol a riasztó részleteket is magtalálják. Röviden: ezután Orbán Viktor egyedül dönthet a költségvetésről.

Viszik Gyurcsányt

Fotó: Németh Dániel

 

Népszavazás lehetne a kamupártokról

Akarja Ön, hogy kamupártok kúrják szét a demokráciát? – ez itt a kérdés, de ezt Kész Zoltán sokkal nyakatekertebben fogalmazta meg. Így: „Egyetért Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselők választásán minden pártlistát állító párt köteles legyen a Magyar Államkincstárnak visszafizetni a számára közpénzből juttatott kampánytámogatást, ha a pártlista nem szerezte meg az országos listákra leadott érvényes szavazatok legalább 2%-át?”

A Kúria zöld utat adott a kérdésnek, a független képviselőnek most van 120 napja, hogy összegyűjtsön 200 ezer aláírást, és már mehetünk is szavazni.

Terrorközpont

Egy olyan információs központot hozna létre a kormány, amely összegyűjti a titkosszolgálatok által megszerzett információkat, elemzi azokat, és ha kell, további feladatokat ad. A belügyi vezetés szerint ugyanis néha a „szerzői vakság” miatt az egymással versengő szolgálatok fals információkat is továbbítanak a döntéshozók felé – írja az Index. Nem tűnik komplett hülyeségnek, és nem tűnik veszélytelennek sem – részletek itt.

false

 

Fotó: Fortepan

 

Kirakják a hajléktalanszállót a József nádor térről

Így döntött a főváros. „Szomorúnak tartjuk, hogy a József nádor téri fejlesztéseknek a tér gyönyörű, idős fái után a belváros egyetlen hajléktalanellátó intézménye is áldozatul esett. A fővárosi képviselők többségi álláspontja szerint – úgy tűnik – a József nádor téren csupán a luxusszálloda milliomos vendégeinek van helyük, a legszegényebb budapestieknek nincs” – írja A Város Mindenkié. Arra utalnak, hogy a 444 nemrég megírta: a tér körül egy Tiborcz Istvánhoz kapcsolható cégcsoport sündörögött egészen addig, amíg ennek nyilvánosságra kerülése után új tulajdonosa nem lett a cégnek.

HB, B+!

Ma van a Fidesz szülinapja. A holnapi Narancsban a párt egyik alapítója mond gyilkos kritikát erről a 28 éves tüneményről. A cikk ajánlóját lásd itt!

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. márc. 30., 19:03
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Cyrano
  2016. március 31., csütörtök 14:38
  Gyurica: "én vagyok a hülye".

  Egyetértünk.
 2. 3
  Gyurica úr
  2016. március 31., csütörtök 09:39
  „nem a maga az egyetlen ilyen sunnyogó”
  *
  Nem vagyok sunnyogó, sem egyetlen, sem kettetlen, sem (sőt) több(etlen). Amit leírtam, vállalom: https://www.facebook.com/laszlo.vagreti , szemben a sok-sok gyáva (sunnyogó) nickkel és netpatkánnyal.

  Arról beszéltem, hogy ezeket részint fostosaknak, részint bornírtaknak tartom. Nem állok melléjük. Nyíltan kijelentem (kijelentésemet immár a nevemmel is vállalva https://www.facebook.com/laszlo.vagreti ), viszolygok (ha lukácsige volna, így írnám: viszolygom) tőlük, mint Zsófi néni a minduntalan összeszarozódó csipeszétől: http://magyarnarancs.hu/publicisztika/elviselhetetlen_turhetetlen_siralmas_-_miert_szavazok_az_mszp-re-73059

  Ha viszont megmagyarázza valaki, miként várhatja el a mozgalom a tárgyalási hajlandóságot attól az embertől, akit előzőleg megalázott (bocsánatkérésre kényszerített), nos, akkor elismerem: én vagyok a hülye, és ezek az okosak.
  Amitől persze még nyerhetnek (ebben az országban bármi előfordulhat), akár győzhetnek is, de nem velem. Horribile dictu jogom van viszolyogni azoktól (is), akiktől mások nem viszolyognak. Csak a Zsófi néni, neki viszont van egy jókora csipesze. Meg tud vele fogni mindent.

  Csupán ezt közöltem. Privátim és ironikusan. (Nem muszáj mindenkinek érteni.)
  .
 3. 2
  Cyrano
  2016. március 31., csütörtök 07:44
  "Szeretek a győztesek mellé állni. Két hétnek múltával."
  Az a baj Gyurica, hogy nem a maga az egyetlen ilyen sunnyogó, lapító gazember a honban.
  Ezért lehet a fidesz még mindig hatalmon.
 4. 1
  Gyurica úr
  2016. március 31., csütörtök 07:38
  „két hetet adtak a válaszra”
  *
  Miért pont két hetet? Miért nem hármat? Vagy kettő és felet…
  Ha még egyszer azt üzenték.

  Kérdés továbbá: már nem kell bocsánatot (is) kérniük a főméltóságoknak? Ha nem, miért nem? Ha igen, arra hány hetet adtak, és miért nem mondják meg, hogy hány hetet adtak rá?

  Vagyis én a szolidaritásommal megvárnám, amíg ezek az egész országot leállítják (két hétre), majd tökön rúgják Putyint (két hét múlva), és lepofozzák Junckert (két héttel korábban). Für alle fälle. Szeretek a győztesek mellé állni. Két hétnek múltával.
  .

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk