A kormány elveszi a tanárok pénzét, hogy minél kevesebben sztrájkoljanak

  • narancs.hu
  • 2016. április 13.

Hírnarancs

Orbánéknak új nyaralója van, a főnök mégis Lázár Jánosnál éjszakázott. A Századvég leleplezi a kormányt, a nép pedig dalban mondja el. Hírek a hazugságok hálójában.

Jön a sztrájk

A kormány és a pedagógusok sztrájkbizottsága megállapodott az április 20-i egynapos sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatásokról. A pedagógusok korábban kevesebb szolgáltatást akartak volna, de elfogadták a kormány javaslatát, hogy a sztrájk ideje alatt minden köznevelési intézménynek biztosítania kell a gyerekfelügyeletet és az étkezést – írja az MTI.

A kerekasztal krapekjai

A kerekasztal krapekjai

Fotó: MTI

Az Emmi tudatta azt is: azoktól, akik részt vesznek a sztrájkban, levonnak egy napra eső munkabért. Biztos van ennél kicsinyesebb szemétkedés a világon, de most hirtelen semmi nem jut eszünkbe. Ezenkívül azt is állította Rétvári államtitkár, hogy a pedagógusok még 2013-ban lemondtak a sztrájk jogáról. De ez hazugság.

A boltzár és az időrend

Tegnap este Baló György műsorában járt Rogán Antal, és elmondta, hogy ő és Varga Mihály gazdasági miniszter már a múlt heti kormányülésen, a Kúria szerdai döntése előtt megkapták a boltzárral kapcsolatos feladatot. Hogy pontosan mit, az nem derült ki, de az biztos, hogy komolyan számoltak a boltzár megszüntetésével. Ehhez képest Kovács Zoltán kormányszóvivő, Lázár és Orbán is egyértelműen abban a szellemben nyilatkozott ezek után, hogy nem törlik el a boltzárat – vette észre a 444. Nahát, hazudtak!

A Századvég-akták

Remek sztorikat szedett elő a VS a kormányzati agytröszt hosszas pereskedés után kézhez kapott háttéranyagaiból. A 4. rész arról szól, hogy a Századvégnél milyen politikai kockázatot láttak a kormány egyes intézkedéseiben. Bírálatból pedig nem volt hiány: a rezsicsökkentés és a Klik veszélyeiről, költséges szavazatmaximáló lépésekről, fejetlenségről, rögtönzésről, szegényellenes intézkedésekről is írtak az elemzők. A cikk valóságos tárháza a kormány hazugságainak!

Lázárnál aludt Orbán

Ezt a kanalat ellopom, János! – viccelődött Viktor.

Vacsora közben ne szakmázzunk, főnök! – replikázott János.

Így, ilyen kedélyesen zajolhatott a miniszter hódmezővárosi otthonában tartott pizsamaparti, amelyről a vasarhely24.hu olvasói értesítették a sajtót. Történt mindez azután, hogy Lázár – Balog Zoltánnal az oldalán – lelkiismereti okokra hivatkozva nem szavazta meg a boltzár eltörlését. De természetesen az az akció is színtiszta hazugság volt.

Orbánék új nyaralója

Orbán Viktor a hatvanpusztai majorság mellett egy másik rezidencián is elbújhat a kíváncsi szemek elől. Az alcsútdobozi Rézhegyen álló, örökpanorámás nyaralót először Mészáros Lőrinc vette meg, ma Orbán Győző tulajdonában áll. A részleteket a holnapi Magyar Narancsban találják. És ne féljenek, azt fogják hazudni, hogy Orbánnak semmi köze az apja házához.

Hittem neked

oly sokáig Viktor, már hat éve várom a csodát – énekli a hazugságtól megcsömörlött hang ebben a régiesch nótában.

Figyelmébe ajánljuk