A magyar kormány hirtelen nagyon képben lett Pharaon állapotával kapcsolatban

  • narancs. hu
  • 2017. január 8.

Hírnarancs

Pharaon meghalt, Gyárfást lecserélték, egy fideszes pedig börtönbe megy. Hírek a jég alól.

Meghalt a szomszéd

Míg korábban csak nehézkes megnyilatkozásokat produkált a kormány Pharaon kilétével, nemzetközi körözésével és magyarországi üzleteivel kapcsolatban, most már-már gyanúsan gyorsan erősítették meg – természetesen a kormánypárti Origo névtelen cikkírójának – az Index azon értesülését, miszerint elhunyt Orbán szaúdi szomszédja. Az Interpol és az FBI által is keresett Pharaont ma búcsúztatták a bejrúti Four Seasons Hotelben. A halálhír valódisága mellett szóló érveket lásd itt.

Középen Pharaon

Középen Pharaon

 

Kormánybiztos váltja Gyárfást az úszószövetség élén

A hangos botrányok lecsengését követően, a Magyar Úszó Szövetség huszonhárom év után kap új elnököt, ugyanis ma Bienerth Gusztáv kormánybiztost választották meg a szövetség élére, aki az érvényes 146 szavazatból 126-ot vitt el. Hargitay András szövetségi kapitány szívesen megszavaztatta volna még Gyárfást örökös tiszteletbeli elnöknek, a testületnek viszont ez sok lett volna egy napra, és inkább későbbre halasztották a kérdés megvitatását.

Még nagyobb stadion kell

Totálisan kiakadtak a Vasas-szurkolók, mivel nincsenek megelégedve a megújuló Illovszky Rudolf Stadion építési terveivel, ugyanis végeredményben „csak” egy 7,8 milliárd forintból modernizált, 5000 fő befogadására alkalmas stadiont fog kapni a Vasas. A felháborodott drukkerek hálásak ugyan a felújításért, de nekik nem mindegy, hogy pontosan milyen és mekkora lesz szeretett stadionjuk. „Nagyon nem mindegy! Tisztelt Elnök Úr! Mi most afféle Don Quijote szerepre kérjük önt, és ha kell mi sok százan, több ezren leszünk ön mellett Sancho Panza. Úgy gondoljuk, közös a cél, és Ön Tisztelt Elnök Úr ugyan azt szeretné, amit mi: a Vasas múltjához, hagyományaihoz méltó stadiont! Fogalmazzunk tehát konkrétan: nem szeretnénk ha az eredeti tervek szerint kezdődne az építkezés. Nem szeretnénk, ha ötezres mini arénánk lenne” – írják Markovits László klubelnöknek szóló nyílt levelükben (amelyet a fentiekben betűhíven idéztünk).

A régi stadion búcsúztatója október végén

A régi stadion búcsúztatója október végén

Fotó: MTI

Lecsukják az ifjú fideszesek volt elnökét

Veress Áront, a Fidesz ifjúsági tagozatának egykori vezetőjét még 2015-ben kapták el, ugyanis hamis pénzzel próbált üzletelgetni a Keleti pályaudvarnál. A Magyar Nemzet szombaton írta meg, hogy azóta megszületett a döntés Veress ügyében, és 1 év 6 hónap letöltendő kényszerpihenőre küldték.

Farokcsócsáló disznókra költ a kormány

A Földművelésügyi Minisztérium egy szerencsés munkatársa 306 ezer forintból utazhatott el Írországba, majd ott sertések farokrágását és kurtítását tanulmányozhatta. Ilyen és ehhez hasonló érdekes tételeket tartalmaz az a lista, amely a kormány külföldi kiküldetéseit összegzi. A pompás darabokat tartalmazó dokumentumot Mesterházy Attila kérte ki, amelyből az is kiderül, hogy 2016 második felében összesen kétmilliárd forint ment el disznókra, koncertekre, vagy akár romániai szentmisére.

Befagyott az ország

Extrém hideg tombol hazánkban, vasárnap virradóra megdőlt az országos és a fővárosi hidegrekord is, Salgótarjánban pedig meghibásodás miatt fűtés nélkül maradt hétszáz lakás. Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kijelentette, hogy a kritikus hideg idő alatt eddig nem fagyott meg senki, viszont ma már arról cikkezett a 444.hu, hogy két ember fagyott halálra Zuglóban. A szélsőséges hideg idő még napokig kitart. (A leghidegebb képekből álló galériánkat itt találják!)

Figyelmébe ajánljuk