A mégsem elrabolt páncélszekrény esete

  • narancs.hu
  • 2014. április 22.

Hírnarancs

Betörtek vagy nem törtek be Welsz irodájába? Jól járnánk-e az alkoholporral? És Oszter Sándor? Mindenki hozzon magával egy biciklit! Kedd volt, a Föld napja.

Arra ébredtünk, hogy kirabolták Welsz Tamás hetek óta lezárt irodáját, legalábbis a Blikk szerint. „Jellemző az akció profizmusára, hogy a Logodi utcai irodából nem a páncélszekrény tartalmát, hanem az egész széfet elvitték. Úgy tudjuk, a páncélszekrényben jelentős summa, nagyjából 30 millió forintnyi forint, euró és afrikai fizetőeszköz volt. De voltak benne iratok is. Lába kélt minden bútornak, sőt még a világítótesteket is leszerelték. Távozáskor pedig a zárakba pillanatragasztót nyomtak. Ez ügyben az eljárást az I. kerületi rendőrkapitányság folytatja” – írják, mire szemünk se rebbent, hiszen mennyivel olcsóbb szállítómunkásokat alkalmazni, mint profi mackóst. Csakhogy délelőtt már azzal jött a Velvet, hogy mégsem történt rablás, amit aztán a police.hu is megerősített. Ezért aztán inkább olvassuk el a bulvár harmadik nagyágyújának, a Borsnak a Welsz-témában született dolgozatát, ami arról szól, hogy Welsz mentőautókat furikáztatott Afrikába.

Nem akárki indította útjára a Kossuth térről a Magyar Kerékpárosklub idei „Bringázz a munkába!” akcióját. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára mondott szépeket, például azt, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros-közlekedés feltételeinek megteremtésére, hogy az elmúlt négy évben a kormány mennyi szép kerékpárutat adott át és így tovább. Ez nagyon klassz, ám az államtitkár mintha megfeledkezett volna arról, hogy véget ért a kampány. Pedig véget ért, és a választások nagy sikerére való tekintettel esetleg jó példával (kerékpárral) járhatna legalább addig (persze a többi miniszterrel, államtitkárral együtt), amíg fel nem áll az új kormány. Csak emlékeztetőül: az akciót úgy hívják: „Bringázz a munkába!”, és május 30-ig tart.

false

 

Fotó: MTI–Mohai Balázs

Ha már kerékpár, meg kell említenünk, hogy nemrég fejeződött be a pécsi Critical Mass, a bringások 7,5 kilométert tekertek, mert ugyan „Pécsett is megindultak pozitív folyamatok a környezetbarát, egészséges, a fenntartható fejlődést szolgáló közlekedési forma szélesebb elterjedésének érdekében, de az igazi áttörés még várat magára”.

De vajon miféle áttörést várnak az amcsik a legújabb marhaságtól, az alkoholportól? A MTI a Daily Telegraphra hivatkozva arról számol be, hogy az Egyesült Államokban ősztől kezdik forgalmazni „Palcohol” néven azt a port, amit italba és ételbe is keverhetnek az erre rászorulók. Kíváncsian várjuk a magyar választ! Már csak azért is, mert a pálinkaporba biztosan nem tudna belekötni az EU.

És ha már a piánál tartunk, fokozódik a drámai feszültség Oszter Sándor mélygarázsos ámokfutása körül. A jeles színművész korábban már elismerte, hogy ő tört-zúzott a MOM Park parkolójában, most azonban az ügyvédje mintha cáfolná a dolgot. Úgyhogy egyelőre egyvalamiben lehetünk biztosak: Oszter 2,17 ezreléknyi véralkoholszintjében, azt még nem cáfolta senki.

Figyelmébe ajánljuk