A nap, amikor Demszky Gábor mindenkit elküld a p…ba

  • narancs.hu
  • 2014. szeptember 23.

Hírnarancs

És még igaza is volt! Ja, és hatalmas leleplezések is voltak ma. Az Index Kovács Bélát, a Magyar Nemzet Garabits Károlyt kapta el. Utóbbi nemrég még fideszes volt, most viszont már az ellenzék támogatja. Vajon meddig?

Reggel az Index gurított egy óriásit. Hoztak egy olyan cikket Kovács Béláról (tudják, Jobbik, KGB, EP…), amihez hasonlót elvétve olvasni a magyar sajtóban. Szóval, ha kihagyta volna, mindenképp essen neki! Tehát csak a legfontosabbak címszavakban: K. Béla elképesztő születési körülményei, párhuzamos házasságok, kémek erre-arra, gyerekkor Japánban, megszólaló nevelőszülő, alvilág… A cikk arra a következtetésre jut, hogy az orosz titkosszolgálat megszállta a Jobbikot. Az írás megjelenése után Kovács Béla közleményt adott ki, amelyben azt állította, hogy a titkosszolgálat manipulálta a cikket.

Aztán jött a Magyar Nemzet. Nem is akármivel! Van egy Garabits Károly nevű figura a VII. kerületben, aki látott egyet s mást eddig. Megjárta a baloldalt, volt a Fideszben, most megint balról próbálkozik. És ingatlanban utazik. Hunvald György kerületében… Gondoljuk, összerakták, miről szól a felvétel. És igen! Érdemes meghallgatni őket, itt lehet. Néhány gyöngyszem: „Idióta Hunvaldéknak megmondtam: lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik”, és fontos szabály, hogy „előre nem fogadunk el pénzt”. A felvételen Garabits azzal henceg, hogy nem kell aggódnia, ha ittasan vezet, mert „a VII., a XIV., a XV. kerületi rendőrkapitány a barátom, van háromféle rendőrigazolványom, ha megállítanak, »jaj, elnézést«”. Garabits elmondja azt is, hogy szó szerint „pofán b..ta” Hunvald György volt kerületi polgármestert és Gál György volt SZDSZ-es bizottsági elnököt is. Az esetnél saját bevallása szerint „két cigány gyerekkel” együtt ment, „mondom, ne is próbáljatok fölállni”. Garabits büszke rá, hogy gyerekkori barátja révén „kétszáz fős cigánycsapata van, de minddel együtt nőttem föl”. Egy másik roma ismerősének ő adott lakást, de az illetőnek aztán Hunvald és Gál is adott lakást, „mert a romák azok (…) mindenkit levesznek”.

És amikor vettünk volna két lélegzetet: nem tudtunk. Mert megjött Demszky Gábor, és mindenkit elküldött a halálba. A hvg.hu tudósítása szerint Demszky elment egy hajléktalankonferenciára (résztvevők: Osztolykán Ágnes, LMP; Kunhalmi Ágnes, MSZP; Juhász Péter, Együtt–PM; Staudt Gábor, Jobbik,  Bodnár Zoltán, MLP), és borított. Idézzük: a „vita a várt mederben zajlott, az igazi szenzációt a közönség soraiban ülő és a végén felszólaló Demszky Gábor egykori főpolgármester, szociológus felháborodott felszólalása jelentette, aki meglehetősen pontosan foglalta össze a beszélgetés konklúzióját. Szerinte »kevés szakmai érvet hallottunk, mintha még mindig 1990-ben lennénk«, a résztvevőknek pedig – Osztolykán kivételével – fogalma sincs a témáról, csupán »általános politikai lózungokat pufogtatnak«”. Demszky úgy látta, „három héttel a választások előtt nem itt kellene tartani”. Mivel kormánypárti jelöltnek nem olvashatott be, a baloldali ellenzékről mondta ki, hogy alkalmatlan: „nincsen programja, azokat az embereket, akiknek valódi szakmai elképzelései voltak, ma már nem alkalmazzák."

false

 

Fotó: MTI

 

Varga Mihály akkora megszorítást jelentett be, amekkorát Bokros Lajos óta senki – így a 444.hu cikkcíme. „Idei adatok szerint az államháztartás kiadásai jelenleg a GDP 49,8 százalékán állnak, és a szám az előrejelzések szerint idén 50,6 százalékra emelkedik. A miniszter által javasolt csökkentés tehát GDP arányosan majd 4,8–5,6 százalékpontos mínusz lenne. A Napi.hu számításai szerint ez 1700 milliárd forintos megszorítást jelent.”

Szijjártót kinevezték külügyminiszterré.

Mai hír, hogy kiadják Gyarmati Fanni naplóját, ami a Radnóti Miklóssal való házasságáról szól.

Figyelmébe ajánljuk