Az iskoláknak annyi, de a lángoló metrót eloltják

  • narancs.hu
  • 2014. november 19.

Hírnarancs

Polgári engedetlenség, zavar a HVG-nél, Tarlós jó hírt közöl. Ma volt a férfinap, olyanok is a hírek.
Tarlós István a 3-as metrón

Tarlós István a 3-as metrón

 

Ma afféle polgári engedetlenségi próbaakciót tartott az 1000 milliárdan a tisztességes adózásért Facebook-csoport, amikor is elözönlötték a NAV Kiemelt Adózók Adóigazgatóságát, hogy a beszámolók szerint diszkréten feszült hangulatban eltöltött várakozás után egyesével feltegyék a kérdést: lemondott-e már Vida Ildikó, a NAV elnöke? A csoport további akciókat tervez, de azok állítólag már teljesen más formájúak lesznek. Ja, egyébként mindenki azt a választ kapta, hogy érdeklődjenek a NAV sajtóosztályán.

Az ugye viszont már senkinek nem kérdés, hogy Magyarország vezetője és annak kormánya minden normálisabb iskolát záros határidőn belül tönkre akar tenni? Most épp a két tannyelvűeket akarják kifektetni néhány felettébb bornírt szabállyal.

2014 a bizarr esetek éve a magyar írott sajtóban, és ezt a vélekedést most a HVG-ben történt kavarás is megerősíti. Hétfőn ugyanis még az volt a hírekben, hogy a hamarosan integrálandó lap és az online kiadás élére Sztaniszláv András PR-szakember kerül – aki a Válasz.hu szerint a Medgyessy-kormány idején Szekeres Imre bizalmasa volt. Nos, Sztaniszláv a magyar sajtótörténet egyik legrövidebb ideig „regnáló” főszerkesztőjévé vált ma reggel, amikor is kiderült, hogy a HVG munkatársai annyira utálták a döntést, hogy sikerült a kiadóigazgatót eltéríteni a kinevezési szándékától. Új főszerkesztő egyelőre nincs, de már nyilván ezerrel mehet a casting.

Tarlós István ma bejelentette, hogy a kormány nagy kegyesen ad egy kis aprót a 3-as metró felújítására, így az jövőre megszűnhet annak a füstölő-lángoló, életveszélyes kalandvasútnak lenni, amivé az utóbbi években vált.

Ma volt a nemzetközi férfinap. A Wikipedia szerint egyebek mellett azért, mert „ki kell emelni az erőt és a bátorságot, amivel a férfiak a jobb és biztonságosabb közösségi élet kialakításában vesznek részt.” Legfőképp, tegyük hozzá, a mesék országában.

Figyelmébe ajánljuk