„Azért, mert a Fidesz tagja vagyok, még nem vagyok hülye” – Vallomások a Fideszből

  • narancs.hu
  • 2015. január 27.

Hírnarancs

Bencsik János 22 pontban foglalta össze, hogy mi a baj a kormányzással, Illés Zoltán pedig Tarlósnak ment neki. Budai Gyula pert vesztett, Orbán Ráhel az apjával dicsekszik, és megszületett az első abortuszturizmust segítő oldal.

Az apját kapja

Orbán „saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük” Ráhel osztálykirándulást szervezett svájci diáktársainak még decemberben. A különböző nemzetiségű diákokból álló csoport kiruccanásáról a 444.hu ír, amely szerint az Orbán lány a Parlamentben apja társaságában fogadta vendégeit, míg az operaházban a királyi páholyból némi pezsgő kíséretében tekintették meg a Diótörőt. Viccelődni fölösleges.

Orbán Ráhel és Tiborcz István

Orbán Ráhel és Tiborcz István

 

Bencsik János: Mi a baj a kormányzással?

22 pontban foglalta össze a fideszes (volt energetikai államtitkár) Bencsik János, milyen következményei vannak az elmúlt 5 évnek. A kormányértékelést saját honlapján jelentette meg, amelyben többek között azt írta, hogy „a mögöttünk hagyott öt esztendőben nem fordítottunk kellő figyelmet egymás meghallgatására, ha viszont a kormány kikosarazza a párbeszédet igénylő társadalmat, akkor forró nyár és ősz elé nézünk”. Legfontosabb (megoldandó) nemzetstratégiai kérdésnek Bencsik a fiatalok elvándorlását tartja, szerinte a „túlzott központosítás kiöli az állam testét felépítő családokból s az azokat alkotó személyekből a felelősségvállalás érzületét, márpedig ha elfojtják az öngondoskodásra, önellátásra irányuló, alsóbb szinten szerveződő törekvéseket, akkor a magyar nemzet egészséges életösztönét zúzzuk porrá”.

„Azért, mert a Fidesz tagja vagyok, még nem vagyok hülye”

Szerdán kerül a Fővárosi Közgyűlés elé a római-parti mobilgát ügye – mondta Illés Zoltán volt államtitkár mai sajtótájékoztatóján, aki a napelemek termékdíja után újabb konfliktusos témába állt bele. Már két alkalommal fogadtak el fővárosi terveket az árvízvédelmi projektre, de „hála istennek” civil nyomásra nem valósult meg, amit „Tarlós úr és csapata erőltetett” – fogalmazott Illés Zoltán, aki szerint a főpolgármester azért is ragaszkodik a fizikailag és gazdaságilag is rosszabb tervhez, mert a főváros „ingatlanspekulációba szeretné bevonni” a parti telkeket. „Álságos biztonságot ígérnek, hogy aztán 70 hektárt beépítsenek” – mondta. Jelenleg a nyilvánvaló ellenérvek mellett is „Tarlós úr diktatórikus elképzelései érvényesülnek” – mondta a volt államtitkár. Illés most civil szervezetekkel összhangban azért lobbizik, hogy az árvízvédelmi rendszer a Nánási út–Királyok útja vonalában épüljön meg, a közvetlenül a Duna-partra épült ingatlanokat pedig betonfallal védené meg az árvíztől.

false

 

Fotó: Fellini Római Kultúrbisztró

Budai Gyula valótlanságokat állított

Másodfokon is pert nyert Ács Sándorné, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetője Budai Gyula ellen. A jó hírnévhez való jog megsértése miatt indított perben ma Budai Gyulát elmarasztaló, jogerős ítélet született. A Fővárosi Ítélőtábla szerint Budai Gyula valótlan állításokkal megsértette Ács Sándorné jó hírnévhez fűződő jogait. Az ítélet elégtétel adására és 800 000 Ft nem vagyoni kártérítés, valamint a perköltség megfizetésére kötelezte Budai Gyulát.

Két hét szünet

Baleset és jogvita miatt két hétre leáll a Pesti Magyar Színház működése. Az új igazgató mozgalmas sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az átadás-átvétel végéig zárva tart a színház. Nem tudunk hirtelenjében példát arra, hogy egy működő üzem az átadás-átvétel alatt leálljon, de Zalán János szerint ennek oka a fentiek mellett csupán az ő alapossága. Zalán úgy véli, hogy ez nem is olyan nagy baj, úgyis alig jönne néző… Február 13-án a Frankenstein előadással nyit újra a színház, amelynek próbái rendben zajlanak. Jó, mi?

Miért, az új Nemzeti talán szép?

Miért, az új Nemzeti talán szép?

Fotó: Narancs

Abortourism Utazási Iroda

Elindult az abortourism.com oldal, ahonnan bárki tájékozódhat, hova érdemes terhességmegszakításért utazni. Az oldal egy fiktív üzleti vállalkozás formáját öltő nonprofit társadalmi kezdeményezés, amely rövid összefoglalókat, infografikákat tartalmaz; ezekből kiderül, hogy Magyarországon és a környező régiókban milyen hatályos törvényi szabályozás vonatkozik a fogamzásgátlásra és a terhességmegszakításra, valamint az egyes szolgáltatások milyen feltételekkel vehetők igénybe.

„»Személyes határok az államhatárok felett« szlogenjével, az abortuszturizmus jelenségén keresztül hívja fel a figyelmet arra, hogy egyes országokban nehezebb a terhességmegszakításhoz és a fogamzásgátláshoz való hozzáférés. Ez korlátozza a nőket abban, hogy szabadon rendelkezhessenek a testük felett, és a méltósághoz való jogukat gyakorolják.”

Az Abortourism Utazási Iroda működésének jogi szupervízióját a Patriarchátust Ellenzők Társasága Egyesület végzi.

Figyelmébe ajánljuk