Betiltották a jógát – Kósa Lajos Budapesten lakást talált

  • narancs.hu
  • 2014. október 8.

Hírnarancs

Te mit választanál? A nyaralót, a főpolgármestert, vagy a gurut? Szerdai híreink rosszabbak már nem is lehetnének.

Budapest választási lázban ég, ennek örömére kedélyes interjút közöl az Index Tarlós Istvánnal. Hogy mennyire van tétje ennek az egésznek, mármint a választásnak, elég jól mutatja, hogy a főpolgármester inkább csak cseveg a rutinból keménykedni próbáló újságírókkal; a hosszú beszélgetésből leginkább az maradt meg, hogy Tarlós arról próbál meggyőzni, mekkora cimbik Rogánnal, miközben diszkréten levidékizi Lázár Jánost. Amúgy csak a szokásos vetítés, kis rugdosás Vitézy Dávidba, és még mindig a demszkyzés. Mindezt úgy, mintha tényleg sikertörténet lenne az elmúlt négy év a fővárosban. Rohadtul az volt, ugye?

De az is igaz, hogy tegnap Demszky is megszólalt – Bokros oldalán –, ő Tarlóst egybek mellett épp Vitézyn keresztül szapulta. A volt főpolgármester szerint a BKK-s busztender több milliárddal károsítja meg a költségvetést, és dagasztja Széles Gábor zsebét, amire Vitézy Dávid reagált azzal, hogy Demszky utolsó ciklusában egy alacsony padlós busz sem állt forgalomba Budapesten, bezzeg 2010–2014 között 500!

false

Jegyezzék meg jól ezt a választ, mert ebben minden benne van, csak éppen az nem, amivel Demszky jött, vagyis hogy áron felül vesz buszokat a főváros.

Szijjártó Péternek nemcsak a kacsalábon forgó 700 négyzetméteres családi háza, de a luxuspanorámás balatonedericsi nyaralója se kutya. „A fideszes politikus vagyonnyilatkozatai szerint 2009 és 2010 között vásárolta fel több részletben a falu fölötti szőlőhegyen a jelenleg egyben 10 ezer négyzetméteres méretű, azaz egyhektáros területet, ahonnan az egykor előszeretettel luxusozó politikus kivételes panorámát élvezhet” – írja az Index, hozzátéve, hogy Szijjártó vagyonnyilatkozataiból nem olvasható ki, pontosan mennyit kóstált a hobbikert. „Ami biztos, az az, hogy Szijjártó megtakarításai 2009-ben bevallása szerint 20 millió forinttal csökkentek, de ezt két év alatt vissza tudta pótolni. 2010-ben már 6 milliót tudott félretenni, 2011-ben pedig 14 milliót – mindezt úgy, hogy közben további földeket vásárolt Balatonedericsen” – írják, mi azonban nem lepődünk meg ezen, hiszen a külügyminiszter Népszabadságnak adott interjújában kerek perec – jelen időt használva – mondja, hogy a szülei támogatják. Hát így könnyű!

És ha már ingatlan, Kósa Lajos sem maradhat ki a buliból. „Csendes, évtizedes platánfákkal körülölelt utcák vezetnek ahhoz a Duna-parti luxuslakáshoz, ahol Kósa Lajos (50), a Fidesz alelnöke tölti hétköznapjainak egy részét, és amelynek létezéséről eddig a debreceni polgármester soha nem beszélt” – írja a Blikk, mi másra, mint az RTL Klubra hivatkozva…

De miért is beszélt volna erről a debreceni polgármester? A négy és fél szobás szuperkéró ugyanis nem az övé, hanem feleségéé, ahhoz kinek mi köze. Legfeljebb az lehet a bökkenő, hogy a Blikk szerint a lakás 70 millió forintot ér, Kósa feleségének pedig – legalábbis a jövedelme alapján – nem lehet ennyi pénze, ám ettől valószínűleg sem Kósának, sem Kósánénak nem lesznek álmatlan éjszakái, ugyanis bárki számon kérné rajtuk, mégis miből, legfeljebb ők is szijjártóznak egyet, bőkezű szülőkről, hozzátartozókról. Erről ma már mi is kifejtettük a véleményünket.

Végül egy kis színes, keresztény.

false

 

„Beszüntette a jógaoktatást egy általános iskola Ausztriában, mert egy szülő szerint a jóga ellentétes a keresztény tanításokkal, adta hírül szerdán az AP amerikai hírügynökség – írja az MTI. A panaszt tevő anya érvelése szerint a jógát nem engedélyezi a Biblia, és „már maga a jóga szó is rosszat sugall”. Az iskola Dechantskirchen faluban van, Ausztria délkeleti részén. Igazgatónője, Maria Hofer az osztrák sajtónak elmondta, hogy a tanév elején még egyetlen szülő sem tiltakozott a jógaórák bevezetése ellen, a helyi tanfelügyelő viszont azt mondta, hogy az iskoláknak nem szabad olyan foglalkozásokat ajánlaniuk, amelyek „ezoterikus” gyakorlatokhoz kapcsolódnak. Kíváncsian várjuk, mikor indul hasonló eljárás idehaza, mert hogy indulni fog hamarosan, az hétszentség.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.