Egyre nagyobb a jólét Magyarországon – Felcsút felveszi a harcot a férfiak könyörtelen világával

  • narancs.hu
  • 2015. július 24.

Hírnarancs

Szemétkedés, aljasság, nagyképűsködés, álmodozás. És a heti hülye. Pénteki hírek.

Napi embertelenség

Amióta pártunk és kormányunk Európa védelmezőjeként kelt gyűlöletet, nem múlik el nap, hogy valakik nem követnének el olyan cselekményt, ami kegyetlen, antihumánus, szégyenletes. Most például a lezárt vasúti kocsi jutott. A Népszabadság tegnapi cikkében írta, hogy a Pécsről induló Intercity szerelvényhez „egy pluszkocsit csatoltak, amelybe bezsúfolták a menekülteket, majd rájuk zárták az ajtót, nehogy leszálljon valaki útközben”. A cikk nyomán a Párbeszéd Magyarországért feljelentést tett, az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írják, „a tett kimeríti a személyi szabadság megsértése bűntettet, ami öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, hiszen a vonaton védekezésre képtelen gyermekek is utaztak”. Szabó Tímea, a PM társelnöke azonnali rendőrségi vizsgálatot követel, és felszólítja Orbán Viktort, hogy azonnal állítsa le az országot romboló gyűlöletkampányát, ami nemhogy nem oldja meg a menekültproblémát, de közvetlen erőszakot is szül a magyar társadalomban. „A Fidesz–KDNP kormány több mint egy éve tudja, hogy drasztikusan emelkedik a hazánkba érkező menedékkérők száma, mégsem tett semmit a helyzet megfelelő kezelésére. A PM meggyőződése, hogy Orbán Viktor átverte a magyar embereket, így méltatlanná és alkalmatlanná vált arra, hogy az országot kormányozza” – írják.

Exgárdista húzta le a menekülteket

A Napi Gazdaság viszont arról ír, hogy „illegális bevándorlók Budapestre utazásának megszervezésével gyanúsítja a rendőrség a Jobbikhoz közel álló egykori Új Magyar Gárda kapitányát, Kiss Róbertet és társát, akiket a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége kedden hajnalban Röszke térségében fogott el”. Azt nem tudni, hogy Kiss és társa mennyit keresett a bolton, a cikk inkább az exgárdakapitány múltjával foglalkozik, akinek – mint írják – „nem most gyűlt meg a baja először a hatóságokkal. A már feloszlatott gárdát újból és újból próbálta életre hívni, ezért hatósági rendelkezés elleni izgatás miatt elmarasztalták és két év próbaidőre bocsátották. A Magyar Gárdában Kiss pályafutása azután ért véget, hogy az interneten megjelent egy videofelvétel, amelyen egy idegen nővel csókolózott, miközben házasságban élt.”

Közben Kiss egy Facebook-posztban reagált, s azt állítja, „megunva a fél- és kevésbé hiteles információkat, pár ember bevonásával egy három részletben végrehajtandó tervezetet dolgozott ki a jelenlegi migránshelyzettel kapcsolatban”.

Nos, kinek küldjünk vizes borogatást?

Közben kurva jól élünk

Mintha ezt sugallta volna Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára a köztévében. „A statisztikai jelentések, az online kassza adatai és a megnövekedett fogyasztói bizalom is arra mutat, hogy a magyar háztartásoknak több pénzük van – mondta, sőt azt is hozzátette, hogy a növekedésen nincs mit csodálkozni. Méghozzá azért, mert az emberek „többet keresnek, jelentős a gazdasági növekedés, nőtt a munkahelyek száma, és pozitívan tekintenek a jövőre, ami megjelenik a kiskereskedelmi adatokban is”.

false

 

Édes Fradika

Wintermantel polgármester (Újpest) és Deutsch (MTK) elnök lábszagú poénkodása, de még Kubatov kussolása is nagyobb port kavart, mint az apropó, a Fradi tegnapi égése (2-0) Szarajevóban, a Zeljeznicar ellen, pedig az volt az igazi. Figyeljék csak, mit nyilatkozott Orosz Pál klubigazgató még az első ruha (0-1 az Üllői úton) után a fradi.hu-nak: „Sajnos a mieink minden helyzetüket kihagyták, ilyenkor pedig, ahogyan az lenni szokott, az ellenfél talált egy gólt, és 1-0-ra győzött. Egy csatát elveszítettünk, de a háborút még nem. Nyilván nem lesz könnyű a visszavágó, de megoldható a továbbjutás. Ez esetben pedig a Standard Liège ellen kell helytállniuk a mieinknek, ahol remek körülmények között szerepelhetnénk. Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is, de az is igaz, hogy a Borussia Dortmund is szembejöhetett volna velünk, így összességében úgy vélem, jó ellenféllel küzdhetünk meg. (…) A Standard Liège képviselőivel felvettem a kapcsolatot, nagyon kedvesek és mindenben segítőkészek voltak.”

 

Felcsút ontja a tehetségeket

Még szerencse, hogy a magyar foci nem csak FTC-ből áll, és olyan csodacsapataink vannak, mint a Videoton meg a Puskás Akadémia, no és egy olyan csodacsatár, a miniszterelnökünk, aki, ellentétben a Fradi-igazgatóval, nem éri be pitlák nagyképűsködéssel. Orbán Viktor a Puskás Akadémia honlapjának adott interjút, és egyebek mellett ezt mondta: „A Vidi továbbjutása a Puskás Akadémia eddigi legnagyobb sikere is egyben, mert mindkét góljukat a mi növendékünk, Gyurcsó Ádám szerezte. Aztán van egy Szolnokink, Nagy Zsoltunk, Kleinheislerünk, Sallaink, Zsótérunk, és hamarosan kiemelkedően tehetséges évfolyamok lépnek felnőttkorba. Futószalagon jönnek ki az ígéretes fiatalok.” No meg ezt: „Az eddigi kedves, kisfiús mosolygással már nem lehet boldogulni. Vagy átalakulunk, teljes értékű felnőttcsapattá válunk, ahol nem mentség, hogy mi csak egy akadémia vagyunk, ahol felvesszük a harcot a férfiak könyörtelen világával.”

Atyaég, ezek után mit várhatunk a holnapi, nagyon-nagyon beharangozott tusványosi beszédtől?

 

Mert holnap lesz a nagy nap

Havasi Bertalannak mindenképp. A miniszterelnök táskahordozója közleményt adott ki ezzel a szöveggel: „Orbán Viktor Erdélybe utazik, ahol szombaton előadást tart a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. A kormányfő tusnádfürdői előadása 10.30 órakor (magyarországi idő szerint 9.30-kor) kezdődik, és élőben közvetíti az m1 hírcsatorna és a Kossuth rádió is. Orbán Viktor – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes társaságában – Tusnádfürdőn külön megbeszélést is folytat határon túli magyar vezetőkkel.”

Birthday

Amúgy ma van Jennifer Lopez születésnapja, hogy valami jót is mondjunk. Már a negyvenhatodik, hogy azért ne örüljünk annyira.


Figyelmébe ajánljuk

Mind idegenek vagyunk

  • SzSz

A világtól elidegenedett, magányos filmes hősök lelőhelye filmes tapasztalataink szerint elsősorban a metropoliszok, illetve a kertvárosok.