Célegyenesben a Momentum Mozgalom, péntek délelőtt 11-kor ér véget az aláírásgyűjtés

  • narancs.hu
  • 2017. február 16.

Hírnarancs

Meglesz vagy meglesz?

Mindjárt vége az első felvonásnak

Megint atrocitás ért egy aláírásgyűjtő aktivistát. A népszavazási kezdeményezés LMP-s aláírásgyűjtőjét a gyűjtés utolsó napján, a Móricz Zsigmond körtér aluljárójában egy ismeretlen üvegpalackkal vágta fejbe, majd elszaladt – írja a 444.hu. Mentőt kellett hívni, mert szétnyílt a fejbőre. Később a támadót a rendőrség elfogta.

Nem sokkal később egy férfi erőszakoskodott a Blahán aktivistákkal, majd széttépett egy aláírásgyűjtő ívet.

Ám ezek csak a mai balhék, szombaton a Rákóczi téren egy szintén LMP-s aktivistát lefejeltek, majd a tettes a kiérkező rendőrt megharapta. Korábban momentumos standokat rongáltak meg.

A Momentum Mozgalom aláírásgyűjtése 17-én pénteken, 11 órakor ér véget.

false

 

Fotó: MTI

Sok kicsi párt sokra megy

Több mint tízezer aláírást gyűjtött a Párbeszéd a budapesti olimpia elleni népszavazási kezdeményezéshez, így segítve a Momentum Mozgalom vállalását – írja az Index. Szabó Tímea, a párt társelnöke a Nyugati aluljáróban adta át aktivistáknak az íveket. A Párbeszéd országgyűlési képviselője rögtönzött sajtótájékoztatóján elmondta, hogy négy hete gyűjtik az aláírásokat, és még a pénteki „zárásig” folytatják.

Az LMP 23 ezer aláírást adott le a hétvégén, az Együtt választókerületenként ötszázat, vagyis kilencezret ígért, de 10 487 aláírást adtak át a Momentumnak, az MSZP-sek pedig Kunhalmi Ágnes közlése szerint egyenként adják le íveiket.

Juhász vs. Tv2

Bírósági végrehajtást kér a Tv2 ellen Juhász Péter, miután a csatorna még mindig nem tette közzé a helyreigazításokat a róla közölt valótlan állításokról – mondta videóüzenetben a Facebookon az Együtt elnöke. Azt is közölte, hogy 12 helyreigazítási pert nyert azzal kapcsolatosan, hogy hírbe hozták Portik Tamással. Juhásznak egyébként 50 helyreigazítási pere fut vagy futott, folyamatosan perli a kormánypárti médiát, de az ügyek azért is elhúzódnak, mert a médiumok kiadót cserélnek, ezért nehezen perelhetők.

Juhász Péter – Tények különkiadás A jogerős bírósági… | Facebook

Áder, ki más

Egyhangúlag támogatta a Fidesz–KDNP-frakciószövetség, hogy Áder János jelenlegi államfő legyen ismét a kormánypárti képviselőcsoportok jelöltje az államfői posztra. Meglepő. A parlamenti szavazás előreláthatóan március 13-án lesz, de az erről szóló végleges döntést Kövér László házelnök hozza majd meg – közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. Kósa elmondása szerint a frakciószövetség támogatta azt a kezdeményezést, hogy ha két államfőjelölt lesz, akkor a szavazás előtt mindketten felszólalhassanak a parlamentben – írja az Index. Kósa az ellenzék jelöltjéről, Majtényi Lászlóról, az Eötvös Károly Intézet elnökéről csak annyit tudott mondani, hogy „azért ez elég mókás, hogy az MSZP olyan jelöltet támogat, aki korábban a legnagyobb megvetéssel beszélt a pártról”.

Nem sajnálják a papírt

Újra konzultálni akar a nemzettel a kormány. A Magyar Idők úgy tudja, hogy a rezsicsökkentés megvédése, az adópolitika, a munkahelyteremtő támogatások nemzeti hatáskörben tartása, az egyes hazai civil szervezeteken keresztüli átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérletek, illetve a migránsok őrizetben tartása lenne a következő levelezés témája.

false

 

Fotó: MTI

Lehet, hogy nem

Ki lehet mondani Matolcsyékról, hogy „lopják a közpénzt”. A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítélete szerint a védett véleményközlés körébe esik a szocialista országgyűlési képviselő, Bárándy Gergely 2016 májusában tett kijelentése, miszerint „Matolcsy György jegybankelnök és családja lopja a közpénzt” – írja a 444.hu.

Toroczkai nem vonta vissza rendeletét

A Kúriához fordul az ásotthalmi önkormányzatnak a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendelete ügyében a Csongrád Megyei Kormányhivatal – írja az Index. Ez az a Toroczkai László vezette képviselő-testület rendelete, amely szerint pénzbírság terhe mellett tilos a müezzin tevékenység, a burka, nikáb és csador, valamint a teljes testet fedő fürdőruha viselete, és minden (!), ami a házasság intézményét nem egy férfi és egy nő közötti életközösségként mutatja be – Ásotthalmon biztos rengeteg ilyen jelenséggel találkozhattak az ott élők. A Csongrád Megyei Kormányhivatal megvizsgálta a rendeletet, és azt több ponton jogszabálysértőnek találta. A kormányhivatal február 15-éig kérte hatályon kívül helyezni a kifogásolt tilalmakat, ám ez nem történt meg, így a Kúriánál kezdeményezi a rendelet bírósági felülvizsgálatát, a törvénytelenség megállapítását és a tiltó rendelkezések megsemmisítését.

Figyelmébe ajánljuk