Ez is a zsidók miatt van: durva belharc a Jobbikban

  • narancs.hu
  • 2016. december 29.

Hírnarancs

Kátyúkról szólnak a hírek a néppártosodás rögös útján.

Vagy mi a fasz

Miután Köves Slomó lekoptatta a zsidó közösség felé nyitni próbáló Vona Gábort, a vecsési Jobbik is frászt kapott Vona néppártosodó gesztusától. „A vecsési JOBBIK NEM üdvözli a zsidóságot a hanuka (vagy mi a f sz) alkalmából! Ha valakinek mégis ilyen eszement ötlete támadna, attól szervezetünk elhatárolódik!" – jelentik ki a Facebookon. Nem kellett sokat várni a pártelnöki reakcióra sem, Vona a Magyar Nemzet kérdésére ma elmondta, hogy etikai vizsgálatot indítanak a vecsési párttársak ügyében, mert jól nevelt jobbikos ilyen csúnyát még a párt „kamaszkorában” sem mondhatott. A házon belüli vizsgálat Vona szerint azzal is zárulhat, hogy az egész vecsési szervezettől megválnak. Hacsak addig ők maguktól nem térnek le a nagy néppártosodás (vagy mi a fasz) útjáról.

false

Szijjártó kihúzta a gyufát

Az észak-koreai „diplomaták” dobtak egy hátast Szijjártó azon kijelentésétől, miszerint Észak-Koreát „egy őrült kommunista diktátor vezeti, aki veszélyt jelent az egész világra”, és élénken érdeklődtek, a magyar külügyminiszter pontosan hogyan is értette ezt. Szijjártó erre nem volt rest kifejtősen is leoltani Észak-Koreát: „Magyarország olyan ország, amely beható és zord történelmi tapasztalattal rendelkezik a kommunista vezetés atrocitásairól, tisztában van a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság állampolgárainak helyzetével. Magyarországot mélyen aggasztja a hatalmas gyötrelmeket okozó elnyomó politikai rendszer, amely Észak-Koreában több millió állampolgár életét keseríti meg” – áll a külügyminisztérium csütörtöki közleményében.

false

Soros-bérencek vagytok-e?

Februárban újabb tüntetést szervez a Tanítanék mozgalom – mondta Törley Katalin, a mozgalom egyik vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A beszélgetés nemcsak Pukli távozására és a jövőbeli tervekre tért ki, hanem a mozgalom anyagi bázisára is, ami mögött sokan Soros Györgyöt vélik tudni, ezt azonban Törley cáfolta, hozzátéve, hogy mindent adományokból vagy saját zsebből állnak.

Ádernek tavasszal a nyuszik, télen pedig a bejglik segítenek

Nehéz döntésen van túl Áder János, hiszen nyilván sokat gondolkodott azon, hogy folytassa-e az államfői munkát, és legyen továbbra is felelős, kritikai hangja kormányának. „Az első felkérés alkalmával a húsvéti elcsendesedés, most pedig karácsony békéje segített a körültekintő mérlegelésben és döntése meghozatalában” – idézi szavait az index. Mindenki megnyugodhat tehát: továbbra is jó kezekben lesz az alkotmányos kontroll és a többi fontos, lelkiismeretes munkát igénylő feladat.

Váteszi vigyor

Váteszi vigyor

Fotó: MTI

Plusz ötmilliárd nem téma

Úgynevezett „kiegészítő kivitelezési munkákra” megy még el laza ötmilliárd adóforint, a 2017-es vizes-vb alkalmából építendő uszodamonstrumra – írja a Nap.hu. A költségek egyébként már másodjára módosulnak, eredetileg 38,36 milliárdba fájt volna, aztán felment egy kicsit 38,5-re, most viszont olyan munkálatok váltak szükségessé, amelyek feltétlenül indokolják a közel ötmilliárdos drágulást, azt viszont nem, hogy pontosan megmondják, mire menne még el ez a pénz.

Figyelmébe ajánljuk