Fogd meg! – Kutyák fogják szétmarcangolni a budapesti olimpiát

  • narancs.hu
  • 2017. január 19.

Hírnarancs

Lázár nem érti a szocialistákat, elindult a NOlimpia aláírásgyűjtése, magyarok is ünnepelhetik Trumpot, Horváth Andrást kihallgatták.

A feljelentés

Lázár János a mai kormányinfón a 4-es metróról szóló OLAF-jelentés kapcsán közölte, hogy ismeretlen tettes ellen tesz büntetőfeljelentést, mivel „a nemzetközi baloldal bűncselekménye” történt, ami annyit tesz, hogy a mostani kormánynak az egykori szocialista-liberális városvezetés, közelebbről Demszky Gábor főpolgármester, illetve Atkári János és Horváth Csaba főpolgármester-helyettesek miatt kell kifizetnie a 76 milliárdos büntetést. Lázár hozzátette, hogy már csak ezért sem érti, miért aggódnak a szocialisták a 3-as metró miatt, ha a 4-esből ennyi pénzt kiloptak. A miniszter a NOlimpia kampánnyal egyelőre nem foglalkozik, Botka Lászlót pedig békén hagyja, mivel Botka is békén hagyta őt, míg Hódmezővásárhely polgármestere volt. Lázár bónuszként megmagyarázta azt is, hogy mi kerül Orbán Viktor irodáján 4 milliárd forintba.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban

 

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

 

NOlimpia

Elindult a Momentum Mozgalom aláírásgyűjtése a budapesti olimpiai pályázat visszavonásáért. A nyitó sajtótájékoztató a Blaha Lujza téren volt ma reggel, de még további 25 helyszínen várják az aktivisták az aláírókat, 30 nap alatt 138 ezer érvényes aláírást kell gyűjteniük, hogy népszavazást lehessen kiírni a témáról. A parlamenti ellenzéki pártok mellett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is a kezdeményezés mellé állt: tegnap még csak eljátszottak a gondolattal, hogy plakátkampányra is gyűjtenének a cél érdekében, de így is összegyűlt egy óra alatt egymillió forint, úgyhogy indulhat az ötletelés, hogyan marcangolják szét plakátokkal az olimpiát.

false

 

A vendégek

Folyamatosan nő azoknak a magyaroknak a száma, akik ott lesznek Donald Trump beiktatásán Washingtonban. Reggel még csak azt lehetett tudni, hogy a nagykövet Szemerkényi Réka mellett a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Szenczy Sándor és alelnöke, Szilágyi Béla kapott meghívót a jeles eseményre. A két vezető több mint egy éve Washingtonban él, de 2015-ben a NAV nyomozott az általuk vezetett Szeretetszolgálat miatt, a gyanú szerint ugyanis „különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalást” követtek el. Délutánra az is kiderült, Vujity Tvrtko is ott lesz a bulin, viszont Németh Szilárd hiába tisztelgett csodás baseballsapkájában a nagy Donald előtt, neki nem jutott meghívó.

Marad a kar

Marad a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) a gazdaság- és társadalomtudományi kar (GTK). Tavaly októberben felmerült, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez (ELTE) csatolják, de a BME szenátusa ragaszkodott a karhoz, míg az ELTE támogatta volna a beolvadást. Az oktatásért felelős államtitkár végül úgy döntött, marad minden a régiben.

A kihallgatás

Gyanúsítottként hallgatták ma ki Horváth András egykori NAV-tisztviselőt, aki 2013-ban milliárdos áfacsalásokat és a NAV körüli visszásságokat bizonyító „zöld dossziéjával” állt ki a nyilvánosság elé. Horváthot a TASZ ügyvédje is elkísérte a tárgyalásra, akinek rövid videóinterjúban fejtette ki a volt NAV-os, mennyire tragikomikus az egész sztori: a kétórás kihallgatáson felolvasták annak a 300 cégnek az adatait, amihez – a bíróság állítása szerint – jogosulatlanul fért hozzá. Horváth ezt cáfolta, szerinte az adatokat az adócsaló cégek tevékenységével kapcsolatban kérdezte le. Vallomást nem tett, koncepciós pernek tartja az egészet, és továbbra is bízik abban, hogy fény derül az igazságra.

Figyelmébe ajánljuk