Folytatódik a zsarolás: már úszni sem engedné Hosszú Katinkát az úszószövetség

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 12., 17:06
kommentek
30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A TEK veszített, Simicska nyert a bíróságon. A romagyilkosságok ítélete és egy szörnyű robbantás híre is megrázott minket ezen az őrült kedden.

Tovább dagad a Katinka-botrány

A Magyar Úszó Szövetség csak abban az esetben ad versenyengedélyt Hosszú Katinkának, ha a világklasszis úszó ezt telefonon kéri Kiss László szövetségi kapitánytól – írja a szövetség mai közleményében. Most miért, azt is kérhették volna, hogy térdeljen kukoricára!

false

 

Fotó: MTI/AP

Gyárfás Tamáséknak nem tetszik, hogy Katinka már vasárnap elutazott egy pénzdíjas amerikai versenyre, versenyengedély iránti kérelme azonban csak hétfőn érkezett meg a szövetséghez. Láthatóan az is zavarja a szövetséget, hogy nem tudtak Katinka elutazásáról, illetve hogy a versenyző nem lesz ott január 14-én, a Nemzeti Színházban rendezett „Év sportolója” gálán.

Ítéletek

Az Emberi Jogok Európai Bírósága mai ítéletében jogszerűtlennek találta, hogy a Terrorelhárítási Központ miniszteri engedéllyel folytathat titkosszolgálati megfigyeléseket és lehallgatásokat. A strasbourgi grémium az Eötvös Károly Intézet korábbi munkatársainak beadványa alapján arra mutatott rá, hogy a megfigyelést főszabály szerint pártatlan eljárásban, bírónak kell engedélyeznie. A bíróság 4000 eurós kártérítést ítélt meg a panaszosoknak, akiknek nem kellett bizonyítaniuk, hogy konkrétan meg is figyelték őket, elég volt az önkényes jogalkalmazás törvényi lehetőségére utalniuk.

Meglátogatnának

Meglátogatnának

 

Egyelőre nem bonthatja el a Simicska Lajos tulajdonában álló Mahir Cityposter hirdetőoszlopait a főváros – ezt mondja ki a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumának mai végzése. A döntéssel szemben 15 napon belül lehet fellebbezni.

A Kúria mai jogerős döntésében – a korábbi ítéleteket helybenhagyva – tényleges életfogytiglanra ítélte a romagyilkosságok három elkövetőjét, Kiss Árpádot, Kiss Istvánt és Pető Zsoltot. A negyedrendű vádlott, Csontos István 13 éves büntetése már tavaly jogerőre emelkedett. A 2008–2009-ben, rasszista indítékból elkövetett bűncselekmény-sorozat kilenc helyszínen összesen hat halálos áldozatot szedett, öten súlyosan megsérültek.

Több mint 4 milliárd forintos gigabüntetést szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a Magyar Bankszövetségre. A GVH szerint a 2000 óta működtetett BankAdat szolgáltatás segítségével üzleti titkokat is megosztottak egymással a pénzintézetek, ami kartellezésnek minősül. A Bankszövetség azzal védekezik, hogy a rendszer kialakítását az első Orbán-kormány kérte, adatait még minisztériumok is használták. Fellebbeznek a határozattal szemben.

Külföld

Öngyilkos merénylő robbantott ma délelőtt Isztambul turisták által is kedvelt Sultanahmet negyedében. Legalább 10 halálos áldozat és 15 sérült van, a halottak közül 9 német állampolgár. A török kormány mindössze annyit közölt, hogy a merénylő egy 28 éves szír férfi volt. Belbiztonsági források szerint az Iszlám Állam állhat az akció mögött, de a dzsihadisták egyelőre nem vállalták magukra a támadást.

false

 

Fotó: MTI/AP

A német kormány a kölni tömeges szexuális támadásokra és rablásokra reagálva a bűncselekményeket elkövető külföldiek kiutasítását megkönnyítő törvényi szigorításokban állapodott meg. Közben a német rendőrség 200-nál is több szélsőjobboldali tüntetőt vett őrizetbe, miután hétfőn, a lipcsei menekültellenes demonstráció után autókat és épületeket rongáltak meg. Mindeközben az alulmúlhatatlan magyar közmédia régi egyiptomi erőszakolós jelenet videóját mutatta be úgy, mintha az Kölnben készült volna szilveszterkor.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 12., 17:06
kommentek
30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 30
  yoyo
  2016. január 13., szerda 22:24
  Tessék, meg ebbe is belemachinalt a geci
 2. 29
  yoyo
  2016. január 13., szerda 22:23
  Az orbáni telefon olyan intézmény, mint a derűs es machina
 3. 28
  yoyo
  2016. január 13., szerda 22:22
  Van valami dantei abban, hogy vajon ki, miért kerül grrr poklaba, vagy éppen miert üdvözul.
  A legsötétebb bugyrokban főnek a lecsorgos nádas az atcsorteto migránsokkal, amott izzó villákat dofkodik juhászt, gyurcsilit, míg andre goodfriend es Kiss László kis fehér szarnyacskaikkal fogjak közre az örök életre feltámasztott Lázárt.
 4. 27
  grrr
  2016. január 13., szerda 17:44
  Én tudom, hogy errefelé szörnyű bűntett ha valaki nem csapja le rögvest a telefonkagylót ha őtet egy Orbán nevű fölhívja....még a készüléket is ki kellett volna dobnia, az egész helyiséget - ahol a telefonálás megtörtént - fertőtleníteni kellett volna és hosszú...jaj mit is mondok....ehm...nem rövid hanem ellenkezőleg.....zarándokútra indulni Mekkába flagelláns jelleggel.

  Minimum!
 5. 26
  grrr
  2016. január 13., szerda 17:39
  Drága Rumatám!

  Most nem tudok veled egyetérteni.

  Én úgy látom. hogy Kiss László rendes ember és nagyon korrekten viselkedik - ellentétben az úszóhölggyel és annak hitvesével - vö. felfuvalkodott hólyag.

  http://hvg.hu/sport/20150929_Tarthatatlan__Kifakadt_az_uszok_kapitany

  Őszinte híved: grrr

 6. 25
  Rumata
  2016. január 13., szerda 16:49
  Kedves grrr,

  mondd, neked még mindig nem tűnt fel, hogy az ősz mester maga is kavarja a szart?

  Ez egy három éves szakmai vita, amit Katinka kizárólag azért vitt decemberben a nyilvánosság elé, mert Gyárfás megzsarolta őt azzal, hogy csak akkor foglalkozik Katinka javaslataival, ha Katinka bevállalja a 2017-es úszó VB reklámozását.

  Mondd neked nem tűnt fel, hogy az ősz mester mindezidáig nem foglalt állást ebben a vitában?

  Három év után az ősz mesternek még mindig nincs semmi mondanivalója a Katinka és Gyárfás közötti szakmai vitáról?

  Miféle szövetségi kapitány az ilyen?

  Ha az ősz mester nem keverné a szart, akkor a januári sajtótájékoztató után nem a lemondását kellett volna bejelentenie, hanem azt, hogy elhatárolja magát Gyárfás arrogáns és bunkó reklámszerződés-akciójától.

  De az ősz mester ehelyett teljes gőzzel figyelemelterelő akcióba kezdett: megpróbálta a világ figyelmét Gyárfás bunkóságáról a saját mondvacsinált és megjátszott sérelmére irányítani.

  - - -

  Katinka nem véletlenül utazott el szó nélkül versenyezni.

  Azért utazott el, mert innentől kezdve már nem lehet se Gyárfást, se Kiss Lászlót komolyan venni.

  És valóban: Gyárfás már annyira hülyére vette a figurát, hogy nyilvánosan bejelentette: Katinka csak akkor kap versenyengedélyt, ha felhívja a műsértődött, ripacskodó Kiss Lászlót.

  Ez annyira debil gyerekes ötlet, hogy nem csodálkoznék ha kiderülne, hogy személyesen Orbán javasolta nekik.

  Katinka azonban pontosan tudta, hogy nem merik megtenni azt, hogy nem adják meg neki a versenyengedélyt.

  És lám, megadták neki.

  Kedves grrr,

  javaslom neked, hogy innentől kezdve Kiss László óvodás szellemi színvonalú sértődési jelenete helyett inkább azon töprengj el, hogy az ősz mester, a zseniális edző és isteni csapatkapitány három hosszú év alatt hogy a fenébe nem tudott a legjobb versenyzője által megfogalmazott szakmai javaslatokkal kapcsolatban állást foglalni?

  Mi a fenét csinál az úszóválogatott kapitányaként, ha még egy szakmai kérdésben sem képes az úszóválogatott tagjait támogatni?
 7. 24
  harkonnen
  2016. január 13., szerda 12:14
  Hagjuk már ezt a "pocskondiázós" rizsát. Az nem pocskondiázás, ha valaki sajtótájékoztatót tart, és a végén nem akar kamerák előtt valamiféle ráoktrojált pluszjelenetet rendezni. Sőt.
  Nem tisztem megítélni, hogy ebben Kiss részéről mennyi egy túlérzékeny, idős ember reakciója, de miért kéne ebbe drámát, meg "megalázást" látni? Még szép, hogy nem akartak vele ott beszélgetni.
  Bármilyen vitában aranyszabály, hogy ha nem tudod biztosan, melyik félnek van a fején vaj, akkor annak van, aki megállás nélkül "stílusról", "hangnemről", "tiszteletről" meg hasonlókról hadovál, bármi kézzelfogható helyett.
 8. 23
  grrr
  2016. január 13., szerda 10:36
  Nagybetűket és szótagolva!
 9. 22
  yoyo
  2016. január 13., szerda 08:50
  kiss lászló ősz mester, nem illik rajta átcsörtetni, mert nincs ellenzék
 10. 21
  yoyo
  2016. január 13., szerda 08:49
  tudom, hozzád egyszerűen kellene szólni: négy láb jó, két láb rossz (bár a második fele már lehet, hogy túl sok információ)

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk