Gyurcsánynak nem osztottak lapot, de egyedül is folytatná

szerző
narancs. hu
publikálva
2017. febr. 05., 19:02
kommentek
32
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mozgolódnak az ellenzéki pártok, a Tanítanék is újra lendületben, a kormány meg támad. Hétvégi híreink.

Nagy lendülettel ment neki Gyurcsány többek között Orbánnak idei évértékelő beszédében. Híveit azzal hozta hangulatba, hogy betegnek, tolvajnak és bűnözőnek nevezte a miniszterelnököt, akit börtönbe kell juttatni, majd arról beszélt, hogy ő nem nyugszik, amíg le nem győzi a gonoszt – áll az index tudósításában.
Miután Gyurcsány kimaxolta az Orbánt illető jelzők tárházát, magáról kezdett beszélni, miszerint őt a „saját oldalán” sem látják szívesen, de nem hátrál meg, nem tűnik el. Az Index információi szerint valóban létezik egy olyan ellenzéki forgatókönyv, amelyben Gyurcsánynak nem osztanak lapot, de ez őt nem érdekli, egyedül is sikerre viszi a DK-t, „tetszik vagy nem tetszik”.

Juhász Péter az Együtt élén

Legyőzte Szelényi Zsuzsát, az Együtt másik elnökjelöltjét szombaton Juhász Péter – adta hírül a párt korábbi elnöke. Szigetvári Viktor előnyösnek tekinti az új felállást, mint mondja, „a külső térben a többletszavazat-szerzésben a Péter által megjelenített fókuszált, érzelmileg könnyebben átélhető, azonosulást jobban lehetővé tevő politikai karakter alkalmasabb” – idézi szavait az index.

„Amíg ők tüntetnek, a kormány cselekszik”

Saját bizonyítványát magyarázza vasárnap reggeli közleményében a kormány, amelynek Facebook-megjelenését a Tanítanék mozgalom által szervezett tüntetés idejére időzítették. „Az elmúlt időszakban számos alkalommal beigazolódott, hogy a gyermekek és a pedagógusok érdekét csak a párbeszéd szolgálja, és az is, hogy nem először próbálják felhasználni a gyermekeket és a pedagógusokat politikai célokra” – indítja gyenge keménykedéssel mondandóját az Emmi. A közleményről szóló véleményünket itt olvashatja.

Kétségbeesett közleményben igyekszik odavágni a tüntető Tanítanéknak a Fidesz

Eközben a Kossuth téren

pár ezer ember gyűlt össze a Tanítanék mozgalom által szervezett, „Most rajtunk a sor!” című tüntetésén, ahol három követelést fogalmaztak meg: Balog Zoltán tegye le a lantot, legyen önálló oktatási minisztérium és új oktatási törvény, plusz a kormány fejezze be a civilek vegzálását – írja a 444.

false

 

Fotó: Németh Dániel

„Amennyit kértek” – de miért nem többet?

Szanyi Tibor múlt héten megpróbált profitálni a Momentum Mozgalom kampányából, és sajtótájékoztató keretében írta alá az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezést. Ezen kicsit berágtak a momentumosok, és inkább elküldték 170 aláírást gyűjteni, amelyet Szanyi szombatig teljesített is – áll az MSZP Facebook-oldalán. De itt miért van vége a történetnek?

MSZP – Szanyi Tibor: Amennyit kértek, teljesítettem. 17… | Facebook

„Akinek Viktor engedi”

Nem látja értelmét a Jobbik, hogy államfőjelöltet állítson, ezért nem is teszi – jelentette be Volner János, a párt frakcióvezetője, aki úgy véli, hogy ma csak az lehet jelölt, „akinek Viktor engedi”. Áder Jánosról és Majtényi Lászlóról azt gondolja, teljesen alkalmatlanok arra, hogy megjelenítsék a nemzet egységét. Pártja országgyűlési képviselőit ezért arra buzdítja, ne szavazzanak egyik jelöltre sem.

szerző
narancs. hu
publikálva
2017. febr. 05., 19:02
kommentek
32
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 32
  Valakicske
  2017. február 08., szerda 20:43
  Az értelmiség. Igen.
  Közintézményben dolgozom, körbevéve csupa-csupa értelmiségivel (írástudóval), akik közül nem találni két kezemre való számút, hogy időnként, mikor erre lehetőség van, szembe menjünk a diktatúrával (Mert van ilyen, igen, adódik, még ilyen munkahelyen is - csak akkor mindig megjelennek a loholók, akik lógó nyelvvel, kihajlított könyökkel törtetnek, hogy még idő előtt ....)
  Mindenki számolgatja a pénzecskéjét, és magasról tesz arra, hogy ki kéne időnként állni és nem meghunyászodni.
  De nem találok olyat se - legalábbis nem jelentős számút - akit egyáltalán ÉRDEKELNE, mi történik körülötte az országban: nem olvasnak újságot (sem papíralapút, sem multimédiásat), nem néznek tévét - kivéve a dr. Csont-ot, vagy a sportcsatornán a focit -, nem olvasnak könyvet - "jaj, nem érek én arra rá" -, nem ismerik az egyébként értük a belüket kidolgozó civilt, vagy újdondász politikust - "Sándor Mária? Az ki? Sulyok Blanka? Honnan kéne ismerni?" -, gőzük sincs róla, hogy itt járt Putyin - "És? Történt valami rendkívüli is?" ... nem folytatom.
  Valami végezetesen és nagyon elcsesződött itt.
  Itt, ahol Sándor Mária felvágja az ereit, mert senki nem áll ki mellette - miközben azt minden "értelmiségi" kollégám és kolléganőm látja, tudja, hogy mi van mondjuk egy kórházban.

  Qrva rossz vége lesz ennek. Már szinte mindegy is, milyen fajta, de mocskosul, rohadtul az.
  Lengyel László, a Botka, Schifferpajti, meg a többi - ahogy eddig is - majd jól megélnek abból, hogy hosszasan lehet haknizni a médiumokban és kárhoztatni " a Gyurcsányt", a másik oldalt, a "meggondolatlanul önjáró" civileket, a sok száraztésztáért megvehető nyomorultat ... de a budai hegyekben, forró teával a termoszban, unokázva, Szegeden reprezentálva, vagy az agglegénylakásból feljelentő leveleket írogatva továbbra is vastagon le fogja mindegyik szarni, hogy ennek a nyomorult, szétcincált országnak mire lenne szüksége.
  Megsúgom: szolidaritásra, meg önfeláldozó példamutatásra.
  Nagy kincs, értékes kincs lenne, lehetne egy felelős értelmiségi kezében.
  De itt olyan már szinte egyáltalán nincs.
  Orbánék sikeresen kiirtották.
  B+!
 2. 31
  Cyrano
  2017. február 08., szerda 17:12
  Bocs yoyo, de mit látsz a fideszben??
  Én csak a gyűlöletkeltést, a szorgos lopást és maffia hallgatás-törvényét látom, no meg az ezeket elfedő hazugsággyárat.

  Építkezni egyébként sem a párt vezetésének kell (bár megpróbálták, kaptak is a fejükre az országjárásért), hanem alulról, községenként, az meg lassan, de megy. Gyurcsánynak az építkezéshez a szakembergárda hiányzik. Akik vagy külföldre mentek, vagy eladták a lelküket, vagy nem óhajtanak belemerülni abba a mocsárba, amit politikának hívnak.:(


  Nézd közvélemény-kutatásban már réges-rég nem hiszek. Ha engem felhívnának, én is azt mondanám, hogy a fideszre szavazok. Nem azért mert gyáva vagyok, hanem mert tudom, akkor lépik a legrosszabbakat, amikor elbizakodottak


  De tényleg leakadnék a Gyurcsány-témáról, mert engem nem ő érdekelt ebben a történetben, hanem a drága, édes, szép, okos, tisztességes "értelmiségünk". Amitől lassan jobban hányok, mint egy rosszul sikerült szilveszteri buli után.
 3. 30
  yoyo
  2017. február 08., szerda 16:53
  Nem mondtam, hogy Gyurcsánynak köszönheti a 2/3-ot, csak, hogy "ahhoz sajnos nagyon sokat köszönhet" neki. És ezt fenntartom.

  A fidesz hatalmas és gátlástalan művét én ugyan förtelmesnek tartom, de látom benne az erőfeszítést, a kreativitást, a tudatosságot, és a szűnni nem akaró koncentrációt.

  Ugyanezt az elszánt, következetes, harcos, türelmes építkezést sajnos senki nem csinálta meg a másik oldalon, így Gyurcsány se.

  A dk-t a közvéleménykutatások sajnos sokkal alacsonyabbra mérik annál, amit állítasz, és egyáltalán, ez a foggal-körömmel ragaszkodás egyszerre tart meg sokakat és taszít el legalább annyi embert.
 4. 29
  Cyrano
  2017. február 08., szerda 15:49
  yoyo: Rögtön az első mondatoddal vitáznék. Nem, nem Gyurcsánynak köszönhetik a kétharmadot.
  Olyan "elemzőknek", akik hangosan hirdették, hogy ennél csak jobb lehet. (Miközben végignézhették az első Orbán kormányzást Josiph Tottól postafiók anyóson át a bejgli áráig.)
  Olyan párttársaknak, akik mindent igyekeztek megakadályozni, aztán Gyurcsány nyakába varrták a felelősséget. (Ne feledd, ő nem úgy kormányzott, mint Orbán, neki tényleg voltak miniszterei. A szocik pl. mindent megtettek, hogy Hiller legyen az okt. min. Magyar alkalmas volt - Hiller dupla nulla. Mégis elérték.)
  Vagy az eü reform, amiről mindenki tudta, szabad demokrata ötlet volt.
  Mi maradt meg mindebből az emberek emlékezetében? A kapatos Horn dumája, aki azóta is osztja az észt. Annyi vér nem volt a pucájában - miközben a két párt közötti kommunikációért felelős államtitkár volt! -, hogy közös buktáról beszéljen.
  És ott volt a nagyon mocskos akkori ellenzék, pénzzel, paripával, fegyverrel. Ott voltam egy fórumon, ahol a Mandiner főszerkesztője a pofánkba vágta, hogy tudja, hogy hazudtak jó néhány Gyurcsány-szöveg kapcsán, de nekik ehhez fűződött érdekük. Ennyit a tájékoztatás moráljáról.

  Ott volt egy köztársasági elnök, aki rendre dobott vissza minden törvényt, morális válságról hablatyolt, de lapított, mint sz@r a fűben, amikor Orbán lerombolta a demokráciát.
  Ott volt a legfőbb ügyész, aki saját lakásában nem találta meg Schelcht Csabát, csak egy nappal az elévülés után.
  Ott volt egy alkotmánybíróság (Biharival az élen), aki átengedett költségvetésre vonatkozó népszavazást.
  És ott volt egy mocskos puccskísérlet, amivel tökéletesen összecseng a hitleri zöveg: csinálj káoszt – ígérje rendet, és rád fognak szavazni.  Gyurcsány mögött ma kb fél millió, nyolcszázezer szavazó áll. Szerinted, ha Gyurcsány visszavonulna, ők kire szavaznának?


  És végül ide másolom az általam nagyon kedvelt (és nem Gyurcsány-fan) Ungváry Rudolf véleményét az ügyről:
  "A DK alelnökének, Niedermüller Péternek a megkörnyékezése azt is kifejezi, hogy abból indulnak ki: mindenki korrupt és jellemtelen. Vajon honnan e kiindulás ilyen biztos tudása? Ráadásul mindezt hétfőn „gyorsvonati” sebességgel a szélsőjobboldali rendszer szélsőjobboldali szócsöve, a Magyar Idők hozta először nyilvánosságra: így is tervezték a titkolódzók?"
 5. 28
  yoyo
  2017. február 08., szerda 14:49
  Cyrano: igen, az ország első számú problémája Orbán Viktor, ahogy a második, harmadik, de a 126-ik is. Azonban azért, hogy az illető ölébe zuhanjon a 2/3, ahhoz sajnos nagyon sokat köszönhet Gyurcsánynak. És nagyon úgy néz ki, Orbán számára azóta is páratlan élvezet forrása, mindaz, amit tesz.

  Nem akarok mindent a nyakába varrni, ritka sötét társaság gyűlt össze az ellenzéki oldalon, akikkel jóformán lehetetlen két egyeneset lépni a szakadék peremétől befelé, de meddő és időpazarló hadakozás, amit csinál.

  Nem állítom egy pillanatra se, hogy a távozásával azonnal feloldódna a görcs, de egyszerűen el nem tudom képzelni, hogy valahogy kiharcolja magát ebből a - részben maga teremtette - ellenzéki patthelyzetből. Mert az országos patthelyzettől és "királycsinálástól" kurva messze vagyunk.
 6. 27
  Cyrano
  2017. február 08., szerda 14:40
  Köszönöm, Valakicske.
  Engem az "értelmiségi elemzők" azóta irritálnak mióta a "már 88-ban megmondtam a fideszről" hablatytól eljutottak a "nem kell félni a kétharmadtól"-ig, és azóta is mondják a tutit.:(

  Lengyel tette pedig engem arra emlékeztet, amikor a kisvárosban híre megy, hogy a házaspár elkezdett párterápiára járni, hogy mentsék a menthetőt, békében nevelhessék fel a gyereküket - és akkor megjelenik a csábító.
  Az van, hogy az ilyen szituk azért borzalmasak, mert csak akkor lép színre a harmadik, amikor valaki nagyon gyönge abban a kapcsolatban.:( Annyi gerinc nincs benne, hogy nyíltan vállalja, de a csábítás gyönyörére szüksége van, mások életének romba döntése árán is.
  Hányinger.
  És ők beszélnek morálról. :(
 7. 26
  Valakicske
  2017. február 08., szerda 09:51
  Kedves Cyrano, csatlakozom.

  Még akkor is, ha most az a divat (uszkve 11 éve), hogy aki egyetlen józan hangú, akár picit is pozitív megnyilatkozást tesz Gyurcsányról, az tutira gyurcsányista.
  Sok dolgával tudnék vitatkozni, nem mindig és mindenben értek vele egyet, de amit mond - mondjuk arról, hogy a jelenlegi kormányzás mindent és mindenkit tönkretesz, és túl azon, hogy le kell győzni Orbánt, sokkal fontosabb lenne, hogy UTÁNA mi hogyan történjen - amiről rajta kívül SENKI nem beszél.
  A nem tudom honnan előugrott Botka sem. Nem tudjuk, el akarja-e számoltatni a fideszt, vagy Orbánt - mert erről nem beszél és eddig sem nagyon szólt róla. Inkább parolázott vele....
  A szombati évértékelő nem sikerült jól, távol volt a korábbi évekéitől - de ezt most betudom annak, hogy akkor derült ki, miben mesterkednek a háta mögött.
  Ezzel együtt, ha nem mutatkozik 2018-ra meggyőző erővel és elszántsággal bíró ember vagy párt a fidesz és a Dagadt leváltására, akkor - kivéve a helyi indítottjuk mondjuk egy vállalhatatlan ember lenne - ők maradnak, mint a demokrácia elkötelezett képviselői.
  Az is kérdés, hányszor kell még elmondania, hogy NEM lesz miniszterelnökjelölt? Meg hányszor kéne még emlékeztetni embereket arra, hogy a Dagadt is bukott, nem egyszer - ráadásul akkoriban (is) büdös volt neki a munka! -, aztán mégsem ágált senki, hogy a bukásból visszatért.
  Azt hiszem, Kovács Zoltán (ÉS) képviseli e témában (IS!) az egyetlen józan hangot manapság.

  Lengyel pedig elmehet a sunyiba, ennyire lejáratnia magát nem sok mindenkinek sikerült (Kérivel versenyben van azért), ha siránkozik, hogy ki mindenkinek kéne kiszállnia a politikából, akkor nyugodtan vegye hozzá magát is.
  Unokázzon nyugodtan - ahogyan hazudta a szombati napról, bár aztán sikerült két mondattal később saját magát megcáfolnia! -, az mindenkinek hasznosabb lenne.
 8. 25
  Cyrano
  2017. február 08., szerda 08:05
  Őszintén mondom, csodás, amit itt a többség előad.:(
  Egyrészt az egész közéletünk rákfenéje Gyurcsány.
  Nem Orbán, nem Vona és nem a szélsőjobbosok, csakis Gyurcsány.
  Mert a fidesz azt mondta.
  Mert a fidesz szerint szarul kormányzott.
  Mert a mai napig az az érdekük, hogy ő soha többet ne juthasson szóhoz.
  Miért is?
  Nézzük a "szar" kormányzást, néhány kapásból eszembe jutó dologgal:
  Minden törvénymódosítás előtt hosszú ( és sokszor céltalan) egyeztetések folytak szakmai szervezetekkel. (Vértes András szerint volt olyan, hogy párhuzamosan dolgozott 92 bizottság)
  Ma lényegében rendeleti kormányzás és kuss van, lám, nektek ez jó.
  Épült 720 km autópálya - a fidesz eddig megépített 80 km-t. Nyilván ez kell a fejlődéshez.
  Nem véletlenül települtek ide akkor cégek, annak ellenére, hogy a román munkaerő olcsóbb volt.
  (Most kivonult a Nokia és GE elektronikai része)
  Leépítettek néhány vasúti szárnyvonalat - hogy gazdaságosabbá tegyék a MÁV-ot - akkor a fidesz nemzethalálról vizionált, most felújítottak néhányat- horror áron - és iszonyatos veszteségeket finanszírozunk.
  Bevezették a vizitdíjat (és az orvosok pontosan értették: nem népsanyargatási céllal, hanem hogy ellenőrizni lehessen a költést úgy, hogy ne a gépek működési idejét fizessük - amit ma tesz a kormány, halálra ítélve ezzel jó sok embert), ma a legrosszabb halálozási aránnyal "dicsekedhetünk" Európában. Csak Bp-en 5 kórházat újítottak fel. Ma dumálnak egy szuperkórházról, miközben 5 napos hulla csücsül a kórház wc-jében, és poloska invázió miatt osztályokat kell bezárni.
  Amikor a válság hatására 300 Ft lett az euró és 350 a benzin, akkor a kormány lemondását követelték, pedig dühöngött egy világgazdasági válság. A fidesz első megszólalása után elszállt a forint, azóta sem volt 300 alatt SOHA az euró, és nagyon ritkán ment 400 alá a benzin.

  A versenyképességi listán- ezen belül az innovációs helyezésen a 45. körüli helyen volt (146 országot figyelembe véve), most ha jól emlékszem ez utóbbiban a 98-ak vagyunk.

  Az államadósság a manyup elrablása ellenére tovább nőtt, ráadásul veszélyes hitelekben.:(

  A Magyar-féle oktatási reform 17,5 %-ra csökkentette a funkcionális analfabétizmust (tüntettek is ellene a pedagógusok, majd a szocik erő nyomulással elérték, hogy Hiller vegye át a helyét – sokkal szarabb teljesítménnyel) Ma 30 % a funcionális analfabéták száma. Ja, a magasabb szám nyilván jobb.:(

  Gáz ára (rezsi-rizsa ellenére) ma 30 %-kal drágább, mint 2008-ban volt. (válság éve)

  6 év Orbán regnálás alatt 1,3 millióval nőtt az addig is rémisztő nagy számú szegénység.
  1 millióan kivándoroltak.
  Azaz az ország fele nyomorog vagy elmenekült a nyomor elől.


  És akkor nézzük Lengyelt.
  Volt egy ellenzéki megállapodás (Blaha. okt. 23.), hogy együtt próbálkoznak. Folytak a tárgyalások (az ígéretekhez híven mindenki bőszen hallgatott), aztán az első szög a koporsóban: Botka önjelölt. Bárhogy szépítjük, magyarázzuk: ez bizony mocskos elárulása volt mindannak, amit addig megbeszéltek.
  Ekkor gondolta úgy Lengyel, hogy bomlaszt egy kicsit: rábeszéli NP-t, hogy hozza azt a kb félmillió szavazót, ami a dk mögött van, Gyurcsény nélkül.
  Hát igen. Etikus, tisztességes, erkölcsös lépés volt, olyan magyar értelmiségi szinten. (Ahogy a többiek részvétele is a tárgyalásokon, anélkül, hogy erről korábbi szövetségeseiket értesítették volna)
  Baxátok meg, annyit sem láttok, hogy a 2018-as választást összefogás hiányában – a fidesz és a jobbik fogja megnyerni? A fidesz egyedül már kevés lesz, kell neki a jobbik.
  Ami eddig volt, az fáklyásmenet ahhoz képest, ami ezután jön.:(
  De nyilván abban is a Gyurcsány lesz a hibás. Nem a **** fanyalgásotok, nem az értelmiség árulása.
  (Megjegyzem a neten olvastam: az értelmiség nem diploma, nem önkijelölés függő, hanem életmód, tartás, felelősségvállalás.)
  Nem mondom, hogy Gyurcsány hibátlan. Számtalan hibáját látom én is, de ezek között a korrupció, a felelőtlenség, a demagógia nem szerepel. Elkötelezett demokrata, és bárhogy mondja a fidesz az ellenkezőjét, tehetséges politikus.
  Évekkel ezelőtt a Narancsban jelent meg a cikk, amiben Semjén vigyorogva vallotta be: Gyurcsány karakterlegyilkolását kapta feladatnak, amit ő (nyilván a 8. parancsolat jegyében: Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy!) sikeresen végre is hajtott.
  Ti meg azóta is azt büfizitek vissza, amiket ő kitalált. Grat.
  (Még mielőtt: nem vagyok Gyurcsány-hívő, csak rühellem ezt a gőgös, mindent kurvára jól tudó „álértelmiséget”, amelyik mint a szélkakas úgy pörög a véleményével, aztán szépen kijelöl egy bűnbakot.)
 9. 24
  Valakicske
  2017. február 07., kedd 14:33
  Niedermüller írása ("szavai") annyiban fontosak, hogy az ominózus, gyurcsányi "évértékelő" után elindult egyfajta lökdösődős tülekedés, hogy akkor most ki kinek nyaljon be csontig, illetve ki hogyan próbálja menteni a veszett fejsze nyelét egy olyan eseménysor kapcsán, amivel kapcsolatban pontos ismeretei kizárólag a résztvevőknek voltak.
  (Ezt figyelmen kívül hagyva pl. TGM is beleártakozott nyakig - azóta kussol -, félinformációk birtokában, természetesen ennek megfelelő eredménnyel.)

  A dolog számomra NEM arról szól, hogy ki kit akar éppen kizárni - bár kétségtelen, a zajló eseményekből erre is kiválóan lehet következtetni! -, hanem arról a morálról, amiről pl. a lengyellászlók annyira szeretnek - most már azt kell, hogy mondjam: megélhetési célzattal, főképpen - évtizedek óta különféle médiumokban borongani.
  Hogy aztán az ilyen események nyilvánosságra kerülésével alaposan és nyilvánvalóan szemköztköpjék saját magukat. Immáron, a fene tudja hányadszor - és dacára a sivalkodásnak, továbbra is meg fogják őket hívni mindenféle tévékbe "szakérteni" ....

  Perpillanat fogalmam sincsen, hogy ha holnap lennének a választások, kire szavaznék (pártilag, persze, mert helyben nyilván arra fogok, aki sikeresen győz meg arról, hogy különb lesz - és nem lesz nehéz, istenem sőt, nagyon is könnyű dolga lesz! - a mostaninál), de egy biztos: azt mérlegelni fogom, hogy ki/kik volt(ak) az(ok), aki(k) SK. képesek voltak valamiféle jövőképet felmutatni és nem arról szólt a "küzdelmük", hogy láblógázva szidják Orbán-rendszerét, miközben minden mutyiban benne vannak.
 10. 23
  KassaiSonka
  2017. február 07., kedd 13:36
  Niedermüller Péter szavai, amiket érdemi lényegük szerint csak afféle általános blablaként lehet minősíteni, tökéletesen ábrázolják az ellenzéki oldal MSZMP-s eredetű hányadának gondolkodását. Darálják ugyanazt a semmit, amivel legfeljebb a falnak lehet menni, sehova máshova.

  Amennyiben pedig található mondataiban némi értelmezhető konkrétum, miszerint helytelen a sunyiskodás és ne egymás kizárogatásával foglalkozzunk, annak okán ajánlanám szíves figyelmébe pártja vezetőjének, Gyurcsány Ferencnek nem véletlenül nagy port felvert szavait, miszerint ő egyedül is megcsinálja...

  Hát, ha ez nem kizárogatás, és nem az ellenzéki erők durva megosztására való törekvésnek a világos deklarálása, akkor nem tudom mit lehet ilyesmiknek nevezni. Mivel tűrhetően értelmesnek és tanulékonynak vélem önmagam, ezért egyszer talán majd rájövök erre is. Annyi mindenre rájön az ember...

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk