Habony Árpád gyáván magyarázkodik, a médiabirodalma viszont szárnyal

  • narancs.hu
  • 2016. március 11.

Hírnarancs

Ma tíz éve halott a szörnyeteg. Fény derült Matolcsy és Polt titkára. A Saul fia alkotói lekezelhetnek Orbánnal. Felcsút légterében elhárították a veszélyt. Híreket mondunk.

Jaj, de jó a Habony...

A miniszterelnök főtanácsadója tavaly július óta áll perben az Indexszel, amiért az le merészelte videózni. A lap most közzétette Habonyék érvelését arról, miért nem közszereplő Árpád. Olyanok vannak benne, hogy Habonynak „soha nem volt közszereplése, így eddig egyetlen élethelyzetben sem volt közszereplőnek tekinthető”. Erre most csak annyit mondanánk, hogy szánalmas baromság, de korábban hosszasan elemeztük jogi és politikai szempontból, miért közszereplő Habony Árpád. Ezen cikkünk megjelenése óta a bíróság is kimondta ezt, és mellesleg Habonynak lett egy médiabirodalma is.

Habony, Vajna, Havasi

Habony, Vajna, Havasi

Fotó: MTI

Ráadásul a hivatalosan a keze alá tartozó médiumok mellett sajtóértesülések szerint a Tv2-ben is ő diktál. És hogy kinek? Erről olvassák el az e heti Narancs cikkét és rövid előzetesünket.

Mindeközben a közpénzekből jól tartott Nézőpont Intézet megállapította, hogy a közpénzek tízmilliárdjait felemésztő köztévé és a közpénzektől szintén nem oly távol eső Tv2 nyújtja a legkiegyensúlyozottabb tájékoztatást. Erre annyit tudtunk mondani, hogy: ...

Légi csapás

De nem mindenki végzi olyan felelősen a munkáját, mint a köztévé és a Tv2. A 444 például a felcsúti stadion körül eregette a drónját. Ki is szállt a helyszínre a vitéz magyar rendőrség nyomban, és lefoglalta a veszélyes légi járművet. Még mindig nem tanulták meg a rohadék magyarok, hogy a miniszterelnök úr falujára más törvények vonatkoznak, de majd jól az eszünkbe vésik, ne féljünk. Azok a firkászok meg örülhetnek, mert kopaszokat is küldhettek volna! (A hajmeresztő videót az esetről lásd itt!)

De hogy jóhíreket is mondjunk, a milliárdos felcsúti gázszerelő, Mészáros Lőrinc újabb adag állami földet szerzett meg, most éppen 4000 hektárt írja az agrárszektor.hu.

Tíz év múlva ne ez a dal legyen

Tíz éve halt meg Slobodan Milošević, a szörnyeteg, akinek bűneiből és azok következményeiből nagyon sokat tanulhatott volna ez az ország. Nem úgy tűnik, mintha megértettük volna ezt a történetet, pedig tényleg érdemes lenne vele próbálkozni.

Hanem fosztogatnak

Emlékeznek arra a tegnapi fotóra, amelyen az látható, ahogy Matolcsy együtt borozgat Polttal, pont egy nappal azután, hogy a jegybank elnökét feljelentették a legfőbb ügyésznél? Nos, az ügyészség szóvivője válaszolt a 24.hu-nak, amiből kiderül, hogy valóban egy feljelentés ügyében tárgyaltak. Csakhogy az MNB által tett feljelentések ügyében! Ja, hát akkor minden rendben van, így kell intézni az ilyesmit
hivatalosan.

false

Díjeső záporozik a magyar művészet szikkadt talajára

Nemes Jeles László rendező, Erdély Mátyás operatőr és Röhrig Géza főszereplő Kossuth-díjat kapnak március 15-én – erősítették meg a híresztelést a Tv2-nek, igaz, a forrást nem nevezik meg, írja az Index. Közben ma kiosztották a művészeti középdíjakat, a listát itt lehet végigböngészni. Ezekről hadd mondjunk egy szórakoztató apróságot. Az MMA-nak csak az lehet tagja, akinek van középdíja, ezért ők értelemszerűen nem játszanak ezen a pályán. De ma átadtak pár „felső középdíjat” is, például a Babérkoszorút, ami a József Attila-díj (ez a középdíj) és a Kossuth-díj (ez a csúcs) közötti fokozat íróknak. Találják ki, a két díjazottból hányan tagjai az MMA-nak? Igen, jól tippeltek. Az „érdemes művész” és a Kossuth-díj közti lépcső pedig a „kiváló művész”. Ilyen kitüntetést hatan kaptak, közülük ketten az MMA tagjai, egy harmadik pedig az MMA múzeumát vezeti. Szép számok, gratulálunk Fekete Györgynek!

Figyelmébe ajánljuk