Obama kiakadt az Orbán-kormány antiszemitizmusán, de mit mondana a korruptságáról?

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 28., 19:28
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Újra megszégyenült a kormány, hangfelvétel került ki egy fideszes beismerésről, G. Fodornak bocsánatot kellett kérnie, de Habony megállíthatatlan. Húzós csütörtöki hírek.

Oh, man!

Barack Obama amerikai elnök a holokauszt emléknapján tartott beszédében az Orbán-kormányt hozta példaként arra, hogy az Egyesült Államok a gyakorlatban is tesz az antiszemitizmus ellen. „És ezért léptünk fel, amikor Magyarországon szobrot terveztek állítani egy második világháborús antiszemita vezetőnek, hogy a kormányuk álljon el ettől a tervétől. Ez nem egy széljegyzet volt a kapcsolatunkban, hanem alapfeltétele annak, hogy fenntartsuk a jó viszonyt. Ezt értésükre adtuk” – mondta. A részletek a nol.hu-n olvashatók, ők szúrták ki a beszédnek ezt a részét, ugyanis az eseményről részletesen tudósító MTI-nek ez valahogy elkerülte a figyelmét – a kormány reakcióját persze azonnal közölték.

false

 

Fotó: MTI/EPA

A miniszterelnök harcias szóvivőjének válaszát nem teszi zsebre ez a pattogó amerikai elnököcske: „Valóban volt ilyen amerikai kormányzati nyomásgyakorlás, amit Orbán Viktor a leghatározottabban visszautasított. Általánosságban bármilyen külföldi nyomásgyakorlás csak hátráltatja az ügyek elintézését, és pontosan ez történt a Hóman-szobor ügyében is. A magyar miniszterelnök álláspontja szerint az amerikai kormány jobban tette volna, ha ezzel nem kísérletezik."

Biztosan emlékeznek rá, hogy a Székesfehérvár fideszes önkormányzata által megszavazott szobor mögül végül kihátrált a városvezetés. Nem sokkal később pedig kiderült, hogy a korábbi hazugságaikkal ellentétben nem egy civil szervezet, hanem L. Simon László kezdeményezte annak felállítását.

Mindenki megússza

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke és a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség, a FINA ügyvezető igazgatója és elnöke megtekintették a Dagály úszóaréna építését, és tiszteletüket tették Orbán Viktornál is. A FINA vezetőinek minden nagyon tetszett.

false

 

Fotó: MTI

Ha tippelnünk kellene, szerintünk Orbán Viktor is széles körűen elégedett a 2017-es vizes vb előkészületeivel, már csak azért is, mert az egészet jó barátja, a hozzá zavarba ejtően közel álló Garancsi István építi 40 vagy 50 vagy ki tudja, végül mennyi milliárdból. Az új korszak vezető oligarchája a CSOK és a lakásáfa-csökkentés legnagyobb nyertese is egyben – erről e heti lapszámunk címlapsztorijában olvashatnak hajmeresztő részleteket. Gyárfás Tamás tündökletes karrierjét pedig az Index mai portrécikkéből ismerheti meg részletesen, akinek bírja a gyomra.

Bocsánatos

Tovább görög a botrány, amit az váltott ki, hogy a 888.hu nevű fideszes propagandalap az MSZP elnökének feleségét ribancnak és maszturbációs segédeszköznek nevezte, és miután leközölte annak meztelen képeit, azt kérdezte olvasóitól, hogy ők „kivernék-e” azokra. Deutsch Tamás erre úgy vágott vissza, hogy a 888 munkatársainak „mikropöcsei” vannak, ezért nem tudnak „rárántani” a mondott képekre. Ezen a szinten kommunikál a keresztény, konzervatív, nemzeti oldal.

false

Több fideszes politikus mellett az első számú pártlap is elhatárolódott a G. Fodor Gábor vezette portál cikkétől, amiért a Századvég elemzője – akiről az Origo ma közölt portrécikket – ma végül bocsánatot kért, mondván, „az ember esendő”. Mindezek a reakciók azonban legalább két okból hazugok. Egyrészt a 888.hu nem egyszer hibázott, hanem ezt csinálja minden áldott nap. Másrészt nehéz úgy elhatárolódni a Fidesznek a laptól, hogy a párt egyik legbefolyásosabb embere, Habony Árpád a tulajdonosa, és az egész nyilvánvalóan semmi egyéb, mint a párt kommunikációs eszköze. G. Fodor továbbra is a kormány stratégiáját megalkotó Századvég vezetője, továbbra is hozzáfér államtitkokhoz és így tovább. Nagyon hülyének vagy nagyon romlottnak kell lenni ahhoz, hogy ezzel az ügyet lezártnak tekintsük.

Habony Árpád pedig továbbra is megállíthatatlan, ma éppen az derült ki, hogy régi jó embere kerül vezető beosztásba a Tv2-nél – erről lásd a Narancsblog észrevételeit.

Így működik a korrupció

false

Hadházy Ákos LMP-s képviselő ezentúl csütörtökön Korrupcióinfó néven tart majd sajtótájékoztatót, nyilván Lázár János Kormányinfóinak mintájára. „Hetente fogjuk bemutatni azt a bűnsorozatot, ami az uniós milliárdok ellopását jelenti” – mondta. Első alkalommal a szekszárdi polgármester önleleplező szavairól tett közzé hangfelvételt, amiben többek között elhangzik ez az összegző jellegű gondolat is: „A pályázati rendszer ma így működik Magyarországon. Lejön, és azt mondja, hogy én kompletten megcsinálom neked, megnyerem neked, de én hozok mindent. És ha nem, akkor megyek egy várossal odébb. Mert van egy kvótám, amit én eloszthatok, és ha nem, akkor megyek egy várossal odébb. Zárt ajtók mögött sajnos ez van.”

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 28., 19:28
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6 grrr
  grrr
  2016. január 29., péntek 12:30
  yoyo,

  én Obamára tettem pikírt megjegyzést, az ő viszonyulása nem tetszik.

  Akkor sem tetszik ha a vitapartnerére minden rosszat el lehet mondani.
  Ennek nincs visszaható ereje.

  Ugyanezt a vitát folytatom egybéként reuterssel is csak más vonatkozásban.
 2. 5 yoyo
  yoyo
  2016. január 29., péntek 11:51
  igazad van, grrr, senkivel nem viselkedhetünk úgy mint egy mocskos strici.

  kár, hogy orbán mégis úgy viselkedik.

  (mondjuk ő ezt pávatáncnak mondja. ha már tánc: annak idején a gimibe hoztak egy tánctanárt, hogy tanítana be az évfolyamnak a szalagavatóra mindenféle szalontáncokat.

  pechjére volt a társaságban egy srác, aki folyamatosan idétlenkedett, minden kanyarban látványos pofáraeséseket művelt, összeakadt a lába, nekiment a szomszéd párnak, stb. természetesen egy idő után mindenki rajta vihogott.

  a tánctanár lekapcsolta a zenét, odaállt elé és irgalmatlanul lehordta. az a gennyláda meg lehajtott fejjel, szégyenkezve hallgatta, szabadkozott és ájtatos pillogás kíséretében kért bocsánatot a disznóságaiért.

  de közben mindenki fetrengett a röhögéstől, mert szerencsétlen tánctanár nem láthatta, hogy ezalatt végig elmélyülten vakarta a segge lyukát, könyékig a gatyájába dugott kézzel.)
 3. 4 grrr
  grrr
  2016. január 29., péntek 06:21
  Nincs igazad, yoyo.

  Senkivel sem viselkedhetünk úgy mint egy mocskos strici.

  Nekünk be kell tartanunk a tisztességes viselkedés követelményeit - legyen az ellenfél bárki és bármilyen.

 4. 3 yoyo
  yoyo
  2016. január 28., csütörtök 21:42
  A gentlemen's agreement fogalma csak úriemberek között értelmezhető.
  Ha valaki úgy viselkedik, mint egy mocskos strici, az számíthat arra, előbb-utóbb elmaradnak bizonyos megszokott udvarias gesztusok.
 5. 2 grrr
  grrr
  2016. január 28., csütörtök 20:34
  Talán nem kellett volna idézni és tovább hullámoztatni a G.Fodor féle mocskot.

  Eufémizmus is van a világon.
 6. 1 grrr
  grrr
  2016. január 28., csütörtök 20:31
  A probléma az noha sokkal jobban szeretem Obamát mint Orbánt, de mégiscsak az itten a problema, hogy csöndes nyomásgyarkolásról a háttérben ami zajlott, arről nem illdomos beszélni.

  Nem tudom hogy Orbánék hogyan viszonyultak valójában ahhoz a nyomorult szoborhoz - remélem nekik sem tetszett, de persze fogalmam sincs - de mindenképpen randa dolog egy diplomáciai úton elintézett üggyel (amely végül is jó zárult) utóbb a nyilvánosságot traktálni.

  Ez nem szép. Ez nem gentlemen's agreement ahogy ezt külföldiül mondják.

  És tök mindegy, hogy az Orbán kormányról van szó.

  Nem az számit, hogy ki a másik fél, az számít, hogy kik vagyunk mi.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt