Indul a bohóctévé – repülnek a miniszterek

  • narancs.hu
  • 2015. február 26.

Hírnarancs

Lenullázott betétesek, spirituális Vona, felháborodott Simicskó. És megint megszólalt Kormányközeli Forrás. Akkor. Amikor. Engedik.

60 ezer, vagy annyi sem

Ma délelőtt a Magyar Nemzeti Bank ezt a közleményt jelentette meg a Buda-Cash-botrányról: „A DRB Bankcsoport fizetőképességi helyzete miatt az MNB mától 60 ezer forintra csökkentette a kifizethető betétek és más források összegét”, hozzátéve, hogy „a 60 ezer forintos limit a jegybank által korábban elrendelt kifizetési korlátozás (2015. február 24.) teljes, 90 napos időszakára vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy ha egy ügyfél már korábban felvett 60 ezer forintot vagy annál nagyobb összeget bankjától, akkor a mai naptól már nem juthat hozzá további összegekhez”. Noha a közlemény végén beadják a nyugtatót – „a jegybank egyeztetést kezdeményezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, illetve az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal azért, hogy a betéteseket ne érje hátrány az adófizetési kötelezettségek teljesítése, illetve a járadékkifizetések kapcsán” –, az ügyfeleket ez minden bizonnyal nem deríti jókedvre. Az Index beszámolója szerint országszerte megindult a roham az érintett bankok fiókjaihoz, délelőtt azt írták, „feszült a helyzet, de nyugtatják az embereket”.

Most meg Sesztákot és Hendét akarja kirúgni Orbán Viktor

A nol.hu az Origo tegnapi értesülésére reagálva, mely szerint Orbán „világossá tette, hogy elégedett Szijjártó Péterrel, a külügyminiszter a posztján marad, és szóba sem került a tárca személyi vagy szerkezeti átalakítása”, most azzal jön, hogy „a Szijjártó menesztését cáfoló nyilatkozatoktól függetlenül a Népszabadsághoz egyre több olyan információ jutott el, hogy a miniszterelnök tavaszi kormányátalakításon gondolkodik”. Talán mondanunk sem kell, hogy a lap információit az elmúlt négy év talán legnépszerűbb interjúalanyától, bizonyos Kormányközeli Forrástól szerezte, aki most azzal jött, hogy Szijjártó ugyan marad, ám Hende és Seszták alatt inog a szék, meg Fazekas meg Trócsányi alatt is, ám úgy tűnik, a szokásos hepiend sem marad el: „Azt korábban több forrás is elmondta, hogy ha lesz kormányátalakítás, az államtitkári szinten több változás lehet, konkrétumot azonban nem árultak el.” Még szép, hogy nem.

Nem látok problémát

Nem látok problémát

Fotó: MTI

Reszkess, Átlátszó!

Ha már államtitkári szinten vagyunk, ne feledkezzünk meg Simicskó doktorról sem, akinek a családjáról az Átlátszónak köszönhetően kiderült a minap, hogy öt lakással is rendelkezik egy siófoki lakóparkban. Ahogy írják: „A cikk elkészítéséhez az Átlátszó természetesen kérdéseket tett fel még a megjelenés előtt az Emmi államtitkárának, de viszonylag kevés konkrétumot tartalmazó választ kapott.” Nem így a cikk megjelenése után. Simicskó azonban nemcsak közleményt fogalmazott meg a témában, de kétszer is felhívta az Átlátszó újságíróját, és többek között azt mondta, „nem fog tisztességes ember maradni a politikában, ha önök ezt folytatják”. A teljes felvételt itt hallgathatják meg.

Vona cukor nélkül

Míg a Jobbik portáljának címlapján olyan klassz dolgok olvashatók, mint például az „Európai gondolatok, európai civilizáció és jövő esszépályázat fiataloknak”, az Origo a Vona Gábor tanácsadója, Baranyi Tibor vezetése alatt álló Attila Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémiáról közöl színes riportot, nem kevesebbet sejtetve, mint hogy ez az iskola a Jobbik káderképzője. A cikkben a volt hallgatók „meglehetősen szektaszerű légkörről” számoltak be a portálnak. A cikkből egyebek mellett kiderül, hogy az akadémián igen sajátos evolúcióelméletet oktatnak, hogy bizonyos tanárok egyenesen rajonganak Szálasi Ferencért, és vélhetően Vona Gáborért is, hiszen Baranyi ezt állítja róla: „Hasonlóan kiugró értelmi képességekkel rendelkező, a valódi spiritualitás irányába nyitott politikus 1945 óta nem volt más rajta kívül Magyarországon.”

A Népszabadság sem engedi érvényesülni Vona új imázsát, a tagság válogatott rasszista megnyilvánulásait gyűjtötte össze Vidékre már nem ér le a cukiság című cikkében.

false

Akkor. Amikor.

A március 15-től megújuló köztévé két olyan gesztussal indította be kampányát, hogy a mémgyárba már reggel kitehették a „megtelt” táblát. Azzal kezdődött a dolog, hogy tegnap az MTVA elkészített egy Facebook-oldalt Akkor. Amikor. Új M1 – Hírek 24 órában címmel, a következő beharangozóval: „Akkor mondjuk a híreket, amikor történnek. Ott vagyunk minden fontos eseménynél. Március 15-től hírek a nap 24 órájában, a hét minden napján a megújuló M1-en. Új M1 – Frissen az igazi.” Ez pillanatok alatt hatalmas népszerűséget szerzett. Ha azóta nem tüntették el, akkor az idézett oldal kommentjei közt önök is megtekinthetik a válogatott hírhozókról készült fotó különféle változatait, most már tényleg csak az hiányzik, hogy ezeket a csókákat élőben is láthassuk. És soha többet ne kapcsoljuk be a televíziót.

Figyelmébe ajánljuk