Az emberek döntöttek: Lázár marad még egy kicsit

  • 2015. szeptember 17.

Hírnarancs

Horvátország felől jönnek a menekültek. Lázár nem mond le. Folytatódik a plakátkampány, megint Orbánt cáfolja az EU, Simicska hasít, orosz híradó lesz a köztévén. Meghalt Kun Vilmos.

Van másik

Horvátország felől jönnek a menekültek, reggel még csak néhányan érkeztek, de mint később kiderült, vonatokkal hozzák a horvátok a magyar határhoz a menekülteket. Elég nagy a feszültség a horvát oldalon (is). Délutánra áttörték a szerb–horvát határnál felállt rendőrsorfalat a menekülők, egyes információk szerint pedig ma akár kétezren is átkelhetnek a horvát–magyar határon.

A menekültválság részleteit követheti például itt az Indexen.

Napi tuti Lázár Jánossal

Ma is rengeteg infóval szolgált a szokásos csütörtöki Kormányinfó. Lázár János egyelőre nem mondott le, hétfőig kiderül, milyen konstrukcióban fog vagy nem fog Rogán Antal új kabinetfőnökkel együtt dolgozni. 107 törvény módosítását helyezte kilátásba a kormány, hogy felpörgesse a bürokráciacsökkentést, s összesen 1,1 milliárd forintot költ kommunikációra, 800 millió forint értékben külföldi, 300 milliónyit a hazai kampányra, ebben benne lesz az idegengyűlölő plakátkampány hazai és nemzetközi folytatása is. Lázár János szerint a szerdai röszkei összecsapáson a rendőrség intézkedése szükséges, arányos volt, és szinte biztos, hogy lesz folytatása. És felkerült az i-re a pont: a menekülthullám szervezett akció volt, erről titkosszolgálati jelentések is vannak – állította Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Not in my name

Itt a gyűlöletkampány folytatása.

false

 

Fotó: Facebook/Magyarország kormánya

„A kormány tájékoztató kampányt indít a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció eredményeiről és a legfontosabb kormányzati intézkedésékről. Az országot meg kell védeni” – írta Magyarország kormánya a Facebookon, miközben bemutatta a plakátok egyikét.

Megint kidekorálják az országot csekély 381 millió forintért.

Mert „az emberek döntöttek”...

Ki tudja, miket beszél?

Orbán Viktort cáfolja a Frontex, az EU határvédelmi ügynöksége. A magyar miniszterelnök tegnap nem volt épp pontos, amikor azt találta mondani, hogy „százmilliók tartanak még Európa felé”. Az Index megkereste a Frontexet, és azt az információt kapták, hogy „a Frontex nem tud ilyen adatokról. Annyit tudunk, hogy idén eddig 500 ezer menekültet regisztráltak az EU határain”.

A szélsőjobb segít a menekülteknek

Olyan segítséget kapnak videoüzenet formájában a menekültek, hogy ezután tuti senki nem veszi majd Magyarország felé az útját. Durván bekeményít a szélsőjobb. Vagy viccelnek? Nézze meg itt, mit művel Toroczkai László Ásotthalom nevében.

Simicska return

Visszatérhet a közbeszerzési piacra a Közgép, mert a Munkaügyi Bíróság felfüggesztette a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatát, amely parkolópályára állította Simicska Lajos cégét. Simicska „váratlanul interjút adott az Indexnek”, amelyben a jó öreg Közgép-vezér megcsillogtatja soha el nem kopó humorát is. Idézzük:

„– Mostanában elterjedtek olyan hírek, hogy a korábbi háborúskodásnak vége, és a kibékülés felé haladnak a dolgok.

– Kivel?

– Orbán Viktorral.

– Na de ki az az Orbán Viktor?”

Nyelvlecke vagy reprezentáns?

És igen, a nagy sikerű köztévés híradók után itt a régen várt, talán soha el nem hitt újítás: orosz nyelvű hírösszefoglalót indít a közhírcsatorna. Hogy kinek és mi célból, azt egyelőre nem lehet tudni, ám a minőség garantált, a siker pedig borítékolt. Hasítani fog.

Közeledik

Rekord meleg volt ma, de ahogy Barotányi Zoltán heti prognózisából is kiderül, a vénasszonyok nyara nem tart sokáig, most épp némi szél kíséretében érkezik valami változás.

Viszlát, Vili bácsi!

Meghalt Kun Vilmos, a Katona József Színház színésze, alapító tagja. 89 éves volt.

false

 

Fotó: Katona József Színház

„Egész pályáját magas színvonalú alakítások jellemezték, a kezdetektől markánsan volt jelen a Katona produkcióiban, a társulat emblematikus előadásaival körbeutazta a világot. Rengeteg film-, rádió- és szinkronszerep fűződik a nevéhez, a szélesebb közönség a Szomszédok című teleregényben ismerhette meg. A Katona nézői utoljára 2014 őszén láthatták színpadon, az Anamnesis című előadásban. Ebben is feleségével, Olsavszky Évával játszott. Összesen 67 darabban szerepeltek közösen.”

Figyelmébe ajánljuk