Követelőznek a taxisok, a TEK meg színházat csinál, miközben a Saul fia bevette Amerikát

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 18., 17:30
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Taxisok árasztották el Budapestet az Uber miatt, Juhász Péter feljelentette a rendőrséget, Farkas Flórián önéletrajza nagyon nem stimmel. Az amerikai filmkritikusok díját is megkapta a Saul fia. Hétfői híreink.

„Mi az utcán vagyunk jók”

Taxisok tüntettek ma a főváros több pontján az Uber ellen, és azt mondják, addig abba se hagyják, míg az Uber-applikáció letölthető.


Az eseményre készült Facebook-ajánlót betűhíven közöljük, amelyben a taxisok egyértelmű, egyszerű követelései olvashatók minimál érveléssel:

„Kiállunk a törvényben garantált jogainkért és követeljük a jogtalan állapotok azonnali megszüntetését! Követeljük az UBER és a többi illegális személyszállító azonnali betiltását. Követeljük a büntetések azonnali kiszabását az összes említett ,”vállalkozásra,” és azok szereplőire (soförök). Követeljük az Uber alkalmazás azonnali kikapcsolását (oldják meg és kész). Követeljük a legális taxisokkal kapcsolatos elvárások normalizálását. Célunk Tarlós István főpolgármesterrel megértetni a jelen állapot tarthatatlanságát. Célunk országunk vezetőinek a figyelmeztetése ,hogy nem vagyunk bírkák. A helyzet megoldásának kitalálása, módja és kivitelezése nem feladatunk. Az érdekvédőink nem védenek, hanem taposnak rajtunk, a fuvarszervezők is. Nem politikusok vagyunk, hanem taxisok, mi az utcán vagyunk jók, de ott nagyon ! Akik meg létrehozták ezt az egész sz@r helyzetet (Tarlós, közgyűlés, Orbán, Bkk, Metál, Putyin, Obama, Merkel, Netanjahu ..stb..mit érdekel minket, hogy kicsoda ) nagyon gyorsan kezdjenek kapkodni, hogy helyrehozzák ..."

false


Verseny helyett tiltást?

A be nem jelentett taxistüntetéssel indult hétfő reggeli, délelőtti szívás délután és kora este nemcsak folytatódott, de fokozódott is. Tarlós István kora délután a tőle csalódottan távozó taxisokkal kapcsolatban rövid közleményt adott ki, miszerint a főváros támogatja a taxisokat, de „nincs hatósági eszköze és fizikai lehetősége arra, hogy az Ubert betiltsa vagy lekapcsolja, a szabályokat be nem tartó "vadtaxisokat" kiszorítsa”.

A hirtelen támadt konkurencia miatt tiltakozó taxisok kapcsán, hamar felmerült az „internet népében”, hogy lesz itt gond dögivel, ha a postások az email, a telefontársaságok a Viber és társai vagy esetleg a Skype, vagy netalántán a nyomtatott lapok az internet "bezárása" miatt vonulnak majd utcára. Addig is, míg a hullám elindul, az Index összeszedte, mi is az az Uber, és mi a baja a taxisoknak. A hvg.hu összeállításában pedig meg is nézhetők az első mémek a mai taxiscunamiról.

Közben Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nincs ok az aggodalomra, a szerdai kormányülésen téma lesz a taxisok problémája az Uberrel, sőt, azt ígérte, hogy mindenkivel konzultálnak az ügyben.

Új versenytárs a lakástakarék-szövetkezeteknek

Jön a Nemzeti Otthonteremtési Közösség, amely a kormány otthonteremtési programjának újabb virágszála lehet. A 10+10 milliós csábítás után Rogán Antal szerint „gáláns és nagyszabású” az újabb terv.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter egy hétfői háttérbeszélgetésen azt mondta, hogy a kormány azért vágott bele a lakástakarék-szövetkezetek konkurenciateremtésébe, mert azt az elmúlt évek stabil gazdasági növekedése és az alacsony költségvetési hiány miatt megtehetik, és mostanra egyébként is rekord nagyságúra nőttek a lakossági megtakarítások is.

A Nemzeti Otthonteremtési Közösségről szóló törvényjavaslat akár már kedden vagy szerdán az Országgyűlés elé kerülhet.

Juhász Péter feljelentette a rendőrséget

Juhász Péter, az Együtt alelnöke szerint a rendőrség hivatali visszaélés és minősített adattal való visszaélés bűncselekményét követte el, valamint megsérthette a rendőrségi törvényt, amikor kéretlenül továbbította a bíróságnak a belvárosi ingatlanpanama nyomozati iratait, illetve egy határozattervezetet.

false

 

Fotó: Németh Dániel


Juhász hivatali visszaélés és minősített adattal visszaélés miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a belvárosi ingatlanpanama nyomozati anyagainak ügyében. Juhász szerint a bűncselekményeket a rendőrség hivatalos állományú tagja követhette el, ezért fordult a legmagasabb szintű nyomozó hatósághoz.

Farkas Flórián és az ő szelektív emlékezete

További érdekességek látnak napvilágot Farkas Flórián önéletrajzával kapcsolatban miután kiderült, hogy sajnálatos módon rosszul, sőt évekig rosszul emlékezett arra, hogy az ELTE melyik karán szerezte meg diplomáját. Most épp az vált világossá, hogy véletlenül arra is rosszul emlékszik, hogy óraadó tanárként dolgozott-e az intézményben vagy sem.

false

 

Merthogy a Magyar Nemzet utánament, és kiderült, az intézmény nem tud ilyesmiről. Farkas Flórián önéletrajza meg hogy, hogy nem, de újra meg újra frissül az őt ért vádak során, és a pontosított információk már rögtön nem azt mutatják, mint eddig, szóval szépen finomodik a sztori.

Bontás és menekültkrízis Calais-nál

Buldózerekkel kezdték bontani az ideiglenes, némiképp önkényesen létesült „Dzsungel” nevű calais-i menekülttábort a francia hatóságok – írja a hvg.hu. A menekülteknek szállítókonténerekből kialakított, fűtéssel és árammal felszerelt lakásokat ajánlanak fel a hatóságok a tákolt lakóhelyek helyett. Ám naponta csak néhány tucatnyian költözhetnek a konténertáborba, és igen kevesen vannak, akik egyáltalán hajlandóak átköltözni, mert attól tartanak, hogy hosszú időre ott ragadnak, és nem folytathatják korábbi kétségbeesett kísérleteiket, hogy eljussanak Angliába.

A francia kormány múlt héten döntött arról, hogy a „Dzsungel” néven emlegetett tábor harmadát fel kell számolni, hogy ellenőrizhetőbb legyen a környék, illetve megakadályozzák, hogy a menekültek az autópályára kerüljenek. Ez 1500 ember szállásának felszámolását jelenti, hétfőn összesen 6000 lakója lehet a tábornak. Jogvédő szervezetek amiatt aggódnak, hogy a hontalan emberek nem találnak új szállásokat, ugyanis a környéken elérhető táborok befogadóképessége nem éri el a szükséges szintet.

Diadalmenet – itt az amerikai filmkritikusok díja is

Nemes Jeles László Saul fia című alkotása kapta a legjobb idegen nyelvű film díját az észak-amerikai film- és televíziós kritikusoktól helyi idő szerint vasárnap este, Santa Monicában – számolt be a film újabb sikeréről az MTI.

false

Eközben, bár még csak 5 hete volt a Saul fia amerikai premierje, és még mindig kevés moziban vetítik, így is a rendszerváltás utáni időszak legsikeresebb Amerikában bemutatott magyar filmje máris – írja az Origo Filmklub –, több mint 330 ezren látták.

TEK és a színház, avagy ha kell egy terem

Majdnem 25 millió forintot kap a Terrorelhárítási Központ (TEK) színházterme fejlesztésére. Nem vicc. Ugyanis január 15-án jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, hogy nettó 24,96 millió forintért fejlesztik a Zách u. 4. szám alatt található TEK-színházterem (és a hozzá tartozó sajtóterem) audió- és vizuáltechnikai rendszerét – szúrta ki az atlatszo.hu.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 18., 17:30
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3 grrr
  grrr
  2016. január 19., kedd 16:13
  http://hvg.hu/itthon/20160119_Tunteto_taxisok_Lazar_egy_ur?s=hk

  A legkevésbé sem csodálkozom rajta, hogy a dolgot végül is Lázár fogja megoldani.

  Már tegnap sejtettem, hogy nála landol az ügy - ahol és akivel ő tárgyal ott korrekt megegyezés szokott lenni.
 2. 2 Cyrano
  Cyrano
  2016. január 19., kedd 09:18
  Engem roppant mód érdekelne a repertoár.
  Arról nincs valami hír?
 3. 1 grrr
  grrr
  2016. január 18., hétfő 18:30
  Valaki mondja meg a világhíres, azt hiszem most már 26 díjjal kitüntetett film rendezőjének, hogy hagyja abba a sérelmeinek felsorolását!

  Előre is kösz!

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk