Lázár üzent – Lemond a kormányfő

  • narancs.hu
  • 2014. szeptember 19.

Hírnarancs

Skócia nemet mondott, Lázár János üzent, Bokros Lajos lenyomta Falus Ferencet, Sophia Loren nyolcvanéves lett, és megnyitott az első csomagolás nélküli bolt Berlinben. Egyre korábban sötétedik, ezek a hírek pénteken.

Skócia üzenete: NEM!

Reggel arra ébredtünk, hogy megvan az eredmény, Skócia döntött, nemmel szavaztak a függetlenségre, a brit egység hívei győztek a skót nacionalistákkal szemben a csütörtöki népszavazáson. A történet java viszont még csak most kezdődik. Érdemes figyelemmel kísérni az eseményeket, egyelőre ott tartunk, hogy lemond a skót kormányfő, de úgy néz ki, még akár – többek mellett – a székelyek is okulhatnak a történtekből. A nap mondata mindenesetre a Jobbikból jött: „A skót népszavazás precedens értékű az autonómiáért küzdő magyarság számára.” Vajon mit érthettek félre?

Olasz módra

80 éves Sophia Loren. Lesz még 100 is!

Bokros lenyomta Falust

false

 

Fotó: Németh Dániel

A Nézőpont legfrissebb felmérése szerint a választási hajlandósággal bírók fele Tarlós Istvánt támogatja, a közös baloldali jelölt, Falus Ferenc viszont mindössze 11 százalékos támogatottsággal csupán a harmadik helyen áll, a maga 14 százalékával Bokros Lajos utasítja maga mögé. Szép játszmának aligha mondhatjuk, ami a szemünk előtt zajlik.

+1

Új, online politikai műsorral jelentkezett a Krétakör. „A város az ember legsikeresebb kísérlete arra, hogy olyan világot hozzon létre, amelyben élni szeretne. A +1 a Krétakör online politikai műsora, melyben arra keressük a választ, hogy 2014-ben Budapest ilyen világ-e. Hogy valóban 2 millió ember közös városa-e fővárosunk(?). Hogy lehet-e közös város az, ahol a városlakók nagy részének nem biztos a lakhatása, ahol a társadalmi különbségek egyre nőnek, ahol az egyenlőtlenségek és a kirekesztés már egyre inkább beleíródik a városképbe is.”

Hiánypótló, kreatív, és tulajdonképpen egész jól látják a problémákat.

4 Eb-meccs a miénk

Kihirdette az UEFA a 2020-as, 13 Eb-meccset rendező városok nevét. A döntő Londoné, de egy nyolcaddöntő és három csoportmeccs lesz az addigra megépülő Puskás Ferenc Stadionban.

No tara!

Megnyitott az első csomagolás nélküli bolt Berlinben. Tészta zacskó nélkül, sampon flakon nélkül. Egyre nagyobb mértékben hódít az ökotudatosság, és bár Budapest nem Berlin, az ötlet bármikor adaptálható.

Lázár János: mondjon le!

„Amennyiben igazak a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet és az ombudsmani hivatal közötti levélváltásról megjelent hírek, Székely László biztosnak azonnal távoznia kell” – jelentette ki Lázár János. A Magyar Nemzet akkora leleplezést csinált, hogy ez lehet az év mellé fogása, csak gratulálni lehet, szép volt.

Figyelmébe ajánljuk