Budapest robbanhat

  • narancs.hu
  • 2015. április 20.

Hírnarancs

Jön az új Magyar Nemzet, de ennél nagyobb katasztrófa is fenyegeti az országot. Botrány a Nemzetiben, Halálcsillag az égen. Hétfői híreink.

Az Európai Bizottság először nemigen akarta, de ma végül is aláírta a paksi fűtőanyag-szerződést, vagyis barátaink, az oroszok a változatosság jegyében tényleg húsz évig lesznek kizárólagos partnereink ezen a terepen.

Tényleg a Napi Gazdaság lesz az új Magyar Nemzet: Liszkay Gábor (a Nemzet egykori, vagyis a Simicska-háború eldurvulása előtti főszerkesztője) megvette a lapot, hogy az erre áhítozó sajtómunkások végre ismét gondtalanul benyalhassanak valahol az Orbán-kormánynak. A főszerkesztő Csermely Péter lesz, akit szintén a Magyar Nemzetből ismerhetünk (kikezdhetetlen lojalitásáról). Ezzel ugyebár eldördült a startpisztoly, amely a legeslegújabb jobboldali médiabirodalom kiépítésének kezdetét jelzi. Izgatottan várjuk a színes tartalmakat a kormány lenyűgöző sikereiről!

Egészen embertelen dolgok derülnek ki a 444 cikkéből, amely a Budapesti Vegyiművek Illatos úti egykori gyártelepéről ad hírt: olvassák el, gyakorlatilag bármikor bekövetkezhet a fővárosban az évtized legdurvább magyar katasztrófája. Zöld fideszesek: hol vagytok? És mit mondtok minderre?

false

Már megint a Nemzeti: tegnap este a Burgtheater lenyomott egy Csehovot a színházban, majd a darab végén az egyik osztrák színész, Martin Reinke aggodalmát fejezte ki hazánk (kultúr)politikai helyzete miatt (a darab rendezője meg el sem jött Budapestre). Vidnyánszky Attila igazgató ma már a tőle megszokott modorban reagált: nem érti, és hogy képzelik, és magyarázatot követel, mért báncsák újfent a magyart.

Na jó, engedjük ki kicsit a gőzt. A múlt héten az új Star Wars film előzetese letarolta az internetet, most pedig máris itt egy újabb csemege a messzi, messzi galaxisból: a 2016-ban érkező, Rogue One című előzményfilmben az Új remény nyitányának előtörténetét ismerhetjük majd meg, vagyis annak a fordulatait, ahogy a Halálcsillag tervrajza végül Leia hercegnő kezébe került. A hétvégén egy amerikai SW-konferencián leadtak egy kis kedvcsinálót a filmhez, amiről csak kamerás felvételek találhatók egyelőre a neten, de még így is ígéretes a dolog, hiszen a végén egy böhöm nagy Halálcsillag foglalja el egy zöld bolygó égboltját! Itt megnézhető.

Figyelmébe ajánljuk