Malacfejek a határon – forradalmi megoldást talált egy fideszes a menekültválságra

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 22.

Hírnarancs

Keresztek jönnek, keresztek mennek. Orbán olimpiát értékelt, a KDNP pedig MSZP szeretne lenni. Hírek az esőben.

Bayer és az ő keresztje

Lassan az ötvenhez közelít azoknak a száma, akik visszaadják a saját lovagkeresztjüket Bayer Zsolt kitüntetése miatt. A lista folyamatosan bővül, van köztük professzor, közgazdász, színész és bankár is – derül ki a 444 folyamatosan frissülő listájából. Többen levélben fordultak Áder Jánoshoz, melyben kifejtették, hogy egyáltalán nem értenek egyet azzal, hogy Bayer Zsolt érdemes a kitüntetésre.

Tényleg a zsidók voltak, Bayer úr?

Tényleg a zsidók voltak, Bayer úr?

Fotó: Németh Dániel

Bruszt László egyetemi tanár például azt írta: „Nem tartok igényt olyan állami kitüntetésre, amelyet egy rasszista, a magyar politikai kultúra lerohasztásában élenjáró bértollnok megkaphat. Nem tudom, ön hogyan számol el lelkiismeretével azután, hogy aláírta annak a Bayer Zsoltnak a lovagkereszttel való kitüntetését, aki évek óta folyamatosan kisebbségek eltiprására, polgártársaink meggyilkolására szólít fel. Őszintén szólva: nem is érdekel. Nekem azonban nem áll szándékomban B. Zs.-vel egy listán szerepelni” – idézi szavait a nol.hu. A botrányos kitüntetést a Mazsihisz sem hagyta szó nélkül, ironikus közleményükről itt számoltunk be.

Bayer Zsolt este azt nyilatkozta az RTL Klubnak, hogy nem érti, mi bajuk van ezeknek az embereknek, és hogy a szavait félremagyarázzák.

Orbán és a férfiak

A riói olimpia végével Orbán is elmondta a véleményét a magyar sportolók teljesítményéről, és azon belül arról, hogy nyolc aranyból hetet nők szereztek meg. Ez nem tetszett a mi miniszterelnökünknek: „…valami baj van velünk, magyar férfiakkal. Nem tudom mi, de önvizsgálatot kell tartanunk” – mondta a Blikknek adott interjújában. Persze, mert nő csak akkor emelkedhet ki férfitársai közül, ha azoknak valami bajuk van.

Haladó gondolatok: malacfej vs. muszlimok

Schöpflin György fideszes EP-képviselő nem spórolt a kreativitással, amikor kitalálta a tuti európai megoldást a menekültválság kezelésére. A politikus twitteren tette közzé modern gondolatait, miszerint malacfejeket kellene a határkerítésre tenni, s ez majd elriasztja a muszlim menekülteket. A bejegyzésről az Independent is cikkezett, a lapnak Andrew Stroehlein, a Human Right Watch munkatársa azt mondta, hogy ezek a szavak inkább egy neonáci trollhoz illenek, mintsem egy EP-képviselőhöz.

Már tényleg csak egy malacfej hiányzik

Már tényleg csak egy malacfej hiányzik

Fotó: MTI

Semjén a kereskedelmi dolgozók védőszentje

Úgy tűnik, hogy a KDNP továbbra is ragaszkodik egyetlen önálló ötletéhez, a vasárnapi boltzárhoz. Semjén Zsoltot nem érdekli, hogy senki nem kér az értelmetlen szabályozásból, továbbra is tartja, hogy a családok „kimutathatóan” sokkal többet voltak együtt abban az időszakban, amikor a legtöbb bolt zárva tartott vásárvasárnap. Semjén szerint annak ellenére, hogy a szabad vasárnap „bibliai gyökerű dolog”, ez az egész boltzár nem vallási, hanem szociális megfontolás, melynek következtében az elmúlt egy év során gazdasági növekedés történt. Nem utolsósorban pedig szinte munkáspárttá változtatja ez az ügy a kereszténydemokratákat, mert Semjén szerint ma nincsen baloldali párt Magyarországon, ezért rájuk hárul a feladat, hogy képviseljék a dolgozók érdekeit.

Figyelmébe ajánljuk