Megfenyegették az RTL Klub vezetőjét, Juhász Pétert meg lefizetnék

  • narancs.hu
  • 2015. január 25.

Hírnarancs

Szinte az egész világ a görög választásokra szegezte tekintetét, de közben Juhász Péter kihívta Rogán Antalt, és a heti Habony is megérkezett.

Görögországon a világ szeme

A Sziriza a vártnál nagyobb fölénnyel, 10-12 százalékos előnnyel megnyerte a görög választást, az exit pollok szerint könnyen lehet, hogy egyedül is kormányt alakíthat majd.

false

Görögország sorsa egy hónapja megint fokozott izgalomban tartja az európai közvéleményt.  Érdekeltsége miatt kíváncsi egyrészt a pénzügyi-politikai elit, amely az Európai Unió gazdaságpolitikáját, válságkezelési stratégiáját meghatározza, másrészt a válságra adott európai válaszokkal szemben kritikus, európai radikális és új baloldal is fokozott figyelemmel várta az eredményt.

A Sziriza kormányra kerülése esetén az uniós válságmenedzselés élharcosai, különösen a német politikusok, előszeretettel rémisztgetnek a Grexittel, azaz Görögország eurózónából való kilépésével, és az eurózóna azt követő válságával, illetve a görög összeomlással. Pedig egyre több mainstream gazdasági szakértő hűti le a vészjóslókat. Legutóbb még a balosnak egyáltalán nem mondható Morgan Stanley elemzése is azt mondta, hogy egyáltalán nem valószínű, hogy Görögország maga mögött hagyná az eurót. Jeffrey Sachs, a világhírű közgazdász meg egyenesen védelmébe vette a Sziriza adósságelengedési követeléseit – írja a Kettős Mérce.

Juhász vs. Rogán

„Azt tapasztalom, hogy a jogállamból semmit sem értesz, ezért megpróbálom a te urizálós nyelveden: Párbajra hívlak! En garde!” – írta Juhász Péter Facebook-oldalán.

És folytatta: „Mutasd meg, hogy férfi vagy, és nem futamodsz meg! Nyugtasd meg választóidat, hogy megvéded az igazadat! Bizonyítsd be, hogy nemcsak a mentelmi jogod mögé bújva mersz fenyegetőzni a sajtón keresztül, hanem vállalod a szemtől szembeni küzdelmet! Ülj le velem egy vitára, és mutasd meg mindenkinek, hogy neked van igazad! Bizonyítsd be, hogy jól bántál a belvárosiak vagyonával, és nem harmadáron adtátok el az ingatlanokat! Védd meg a becsületedet! Nevezd meg a helyet és az időpontot, amikor egy moderált, nyilvános vitában ütköztethetjük állításainkat!"

false

 

Fotó: Németh Dániel

Mennyiért hagyná abba?

De Juhász belefutott abba a kérdésbe is, hogy mennyiért hagyná abba az V. kerületi korrupciós ügyek feltárását. „Miután ez a kérdés jutott el hozzám, elgondolkodtam. Mit kérjek? Kérjem vissza az ellopott értékeket, hogy visszaadjam a kerületnek? Vagy ne legyek ilyen földhöz ragadt, és vigyek bele filozófiát, miszerint mindenki annyit ér, amennyije van? Az is sokba lenne.” Úgy tűnik, „tényleg nem világos még mindig számukra, hogy nem pénztárosnak, hanem politikusnak álltam”.

(A Juhász Péterrel készült interjúnkat a tárgyban itt olvashatják.)

Habony – nemhabony – Habony

false

Nem is olyan régen kiderült, hogy az Orbán Viktor főtanácsadójaként elhíresült Habony Árpád parlamenti belépőjét a Miniszterelnökség kezdeményezésére kapta, ám most a tárca az Átlátszó Kimittud adatigénylésére elismerte, hogy Habony hivatalosan nem a munkatársuk, sőt, soha nem is volt az.

Hogy mi alapján van Habony Árpádnak parlamenti belépője, arra az Országgyűlés Hivatala azt válaszolta, hogy Habonynak a Miniszterelnökség kezdeményezésére van belépési engedélye az Országházba, de a hivatal azt kérte az adatigénylőtől, hogy további kérdéseivel forduljon a Lázár János vezette tárcához. Így is történt, újabb közadatigénylés során a Miniszterelnökségtől kérdezték, hogy Habony Árpád a munkatársuk-e, van-e bármilyen munkaszerződése. Lázár tárcája válaszában közölte, hogy Habony Árpád a Miniszterelnökséggel sem kormányzati szolgálati, sem megbízási, sem más jogviszonyban nem áll, soha nem is állt. Hozzátették, hogy néhány napja sajtóközleményben már utaltak rá, hogy „Habony Árpád tanácsait, észrevételeit számos politikus meghallgatja, ez azonban nem jelenti azt, hogy bármiféle munkaszerződése lenne a Miniszterelnökséggel vagy más tárcával”.

Akkor már ugye csak az a kérdés, hogy milyen alapon biztosított parlamenti belépőt Habonynak a Miniszterelnökség?

Ciao, amici!

Pár nap alatt lerendezné, azaz hazaküldené a Fidesz a menekültügyi kérdésben érintetteket. Kósa Lajos azért zavarná haza gyorsított eljárásban a bevándorlókat, nehogy itt valami bajuk essen... – írja a Narancsblog. A Fidesz kezdeményezi, hogy jelentősen gyorsabban, akár néhány napos határidővel lehessen lefolytatni egyes menekültügyi eljárásokat – közölte Kósa Lajos, a kormánypárt ügyvezető alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Ehhez az úgynevezett biztonságos kibocsátó ország és a biztonságos harmadik ország kategóriáját használnák, így aki ilyen államokból érkezik menekültként Magyarországra, azt akár „azonnal vissza lehet fordítani”.

false

 

Fotó: MTI

Kósa hangsúlyozta: fel akarják hívni az Európai Bizottság figyelmét arra, hogy új menekültpolitikára van szükség, mert a mostani szabályozás nem veszi figyelembe a tranzitországok szempontjait. „Ha nem kezeljük most a problémát, akkor adott esetben egy olyan idegenellenes hullám söpörhet végig Európán, aminek nyilvánvalóan a szélsőjobboldali politikai erők a haszonélvezői” – mondta Kósa. Utóbbi jóslata még bejöhet, de nemrég láthattuk, hogy nem kell ehhez szélsőjobboldalinak sem lenni: erre a bevándorlóellenes vonatra már az LMP is felült.

Fenyegetéseket kapott az RTL Klub vezérigazgatója

Megfenyegették az RTL Klub vezérigazgatójának családját, ezért külföldre költöztette szeretteit – nyilatkozta a Business Weeknek Dirk Gerkens. A kereskedelmi csatorna vezetőjéhez a részletesebben nem ismert tartalmú fenyegetések „barátain keresztül”, illetve e-mailben jutottak el, ezért maga is otthagyta lakását, szállodába költözött, és testőröket fogadott. Lépését úgy indokolta: „Ez nem Oroszország vagy Mexikó. De jobb félni, mint megijedni.” A Business Week cikke egyébként Orbán Viktor hatalmi rendszerének kiépítését mutatja be, ennek kapcsán került szóba a reklámadó által kiemelten sújtott RTL Klub, de megszólaltatták Móra Veronikát, az erősen vegzált Ökotárs igazgatóját is, sőt, a cikkben szó esik még az Orbán szomszédjában épült felcsúti stadionról, valamint a kitiltási botrányról is. Gerkens azt nyilatkozta, hogy bár a kormány ellenzékiként könyveli el őket, ők valójában inkább függetlenek, csak épp nem hajlandók állandóan azokról az ellenzéki figurákról beszélni, akikkel egyébként nem történik semmi.

Zsótér Brandja a Nemzetiben

A Nemzeti Színházban rendez Zsótér Sándor, méghozzá Ibsen Brand című drámáját viszi színre, többek között Trill Zsolttal, Törőcsik Marival és Trokán Nórával. Az ősbemutató – magyar színpadokon még soha (!) nem játszották a korai, 1866-os Ibsen-darabot – február 22-én lesz a Kaszás Attila teremben.

false

Fotó: Eöri Szabó Zsolt/Nemzeti Színház

„Hogy Brand éppen pap, az nem lényeges; a mindent vagy semmit követelés az élet minden más területén is fennáll, szerelemben, művészetben stb. Brand én magam vagyok legkülönb pillanataimban…” – írta művéről Ibsen.

false

 

Fotó: Eöri Szabó Zsolt/Nemzeti Színház

Figyelmébe ajánljuk